Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2021

Aνακοίνωση-καταγγελία της Δημοτικής Παράταξης “Μεγανήσι -Μαζί στο μέλλον”

  Μεγανήσι 15 Δεκεμβρίου 2016

Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η παράταξή μας ρώτησε ευθέως τον δήμαρχο κο Παύλο Δάγλα αν γνωρίζει κάτι για κάποιο πρόστιμο που έχει επιβάλλει η Κτηματική Υπηρεσία στον Δήμο Μεγανησίου για το αναψυκτήριο στο Φανάρι και αν ναι, ποιες ήταν οι δικές του ενέργειες. Η απάντηση του αξιότιμου κου δημάρχου δεν ήρθε ποτέ, αφού μας είπε ότι… «δεν θυμάται» και «θα κοιτάξει τα χαρτιά του»!

Φυσικά, το ψέμα ήταν εξόφθαλμο και γι’ αυτό αναζητήσαμε την αλήθεια, διότι αυτή είναι η δουλειά μας. Ρωτήσαμε λοιπόν την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία. Ιδού η αλληλογραφία, την οποία και καταθέσαμε στο χτεσινό ΔΣ στον Πρόεδρο, ώστε να ενημερωθούν και οι σύμβουλοι (συμπολίτευσης και ανεξάρτητοι) οι οποίοι δήλωσαν παντελή άγνοια και από τους οποίους ο κος Δήμαρχος προφανώς το κρατούσε κρυφό:

Ερώτηση:

«Κύριε προϊστάμενε,

με την παρούσα αιτούμαι να μου γνωστοποιήσετε εγγράφως ,αν η υπηρεσία σας έχει επιβάλλει πρόστιμο ή πρόστιμα στον Δήμο Μεγανησίου Λευκάδας και σε περίπτωση καταφατικής απάντησης ,να μου γνωστοποιήσετε ,πότε και τον λόγο της επιβολής καθώς επίσης και αν έχει προσφύγει ο Δήμος Μεγανησίου ,εναντίον αυτών.

Μετά τιμής

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ.ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ»

 

Απάντηση:

«Κύριε Αυγερινέ ,σας γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία μας έχει επιβάλει πρόστιμο στο Δήμο Μεγανησίου, ποσού δέκα έξι χιλιάδων ευρώ (16.000), για αυθαίρετη χρήση επί εκτάσεως Ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα σε τμήμα παλαιού αιγιαλού, συνολικού εμβαδού 509,80μ2, στην θέση «Φανάρι» Δήμου Μεγανησίου (στον οποίο χώρο ο Δήμος έχει κατασκευάσει ισόγειο κτίσμα που λειτουργεί ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά από δημοπρασία), για το χρονικό διάστημα Ιούνιος 2010 έως 17-4-2015 . Σας γνωρίζουμε επίσης ότι ο Δήμος δεν έχει καταθέσει ανακοπή για το εν λόγω πρόστιμο ούτε έχει συμβιβασθεί  εντός μηνός από την κοινοποίηση του  και η υπηρεσία μας προέβει στην βεβαίωση αυτού στην  Δ.Ο.Υ. Λευκάδας.

Η υπάλληλος του
Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας Λευκάδας

Μπίσαλα Σοφία»

 

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό στον καθένα ο αγαπητός κος Δήμαρχος ψευδόταν ασύστολα στο δημοτικό συμβούλιο, όταν έκανε τον ανήξερο. Επιπλέον κρατούσε σε μαύρα μεσάνυχτα συμβούλους του και δημότες επί μήνες. Τόση αξιοπιστία…

Επίσης κανείς δεν πρέπει να έχει και αμφιβολία για τους λόγους, είναι πασιφανείς στην απάντηση της Κτηματικής, που σχεδόν υποδηλώνει έκπληξη, ότι δηλαδή ο Δήμος δεν έκανε απολύτως τίποτα για να αμφισβητήσει αυτό το πρόστιμο, δεν έκανε ανακοπή, δεν έβαλε δικηγόρο, δεν ενημέρωσε, το άφησε απλά να τρέξει αποδεχόμενος αυτό, έως ότου βεβαιώθηκε στην Εφορία! Και μιλάμε για 16.000!

Κι όλα αυτά γιατί; Μα είναι ξεκάθαρες πλέον οι προθέσεις του. Θέλει ντε και καλά να εκχωρήσει την δημοτική περιουσία, να την πετάξει από πάνω του, λες και το κτήριο που αποφέρει έσοδα στον Δήμο μας και μπορεί να αποφέρει ακόμα περισσότερα, είναι ξένο ή «καυτή πατάτα»! Τα ίδια εξάλλου πήγε να ισχυριστεί και στο τελευταίο δικαστήριο- κόλαφο όπου έτρεχε τον πρώην Δήμαρχο κο Ζαβιτσάνο. Εκεί ο πρώην δήμαρχος βρέθηκε να υπερασπίζεται το «Φανάρι» ως δημοτική περιουσία ενώ η θέση του νυν δημάρχου ήταν εντελώς αντίθετη στα συμφέροντα του Δήμου μας! Την απόφαση βέβαια του δικαστηρίου την γνωρίζουν όλοι, κι ας πασχίζουν κάποιοι (τα γνωστά παράκεντρα) να την αποκρύψουν.

Τι κι αν υπάρχουν κατά συρροή αποφάσεις τόσο της Οικονομικής Επιτροπής, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου για το Φανάρι; Τι κι αν όλοι οι σύμβουλοι, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης και ανεξάρτητοι δηλώνουν απερίφραστα ότι το Φανάρι είναι δημοτική περιουσία και έχουμε βάλει και δικηγόρους και εμπειρογνώμονες για να την κατοχυρώσουμε; Οι προσπάθειες απεμπόλησης της δημοτικής περιουσίας συνεχίζονται αμείωτες, κατά πως φαίνεται.

Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι πίσω από όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου; Είναι απλά και μόνο κάποιος πολιτικός ρεβανσισμός του στιλ «να κυνηγήσω τον προηγούμενο για να φανώ εγώ καλύτερος»; Όχι βέβαια! Εκτός από αυτό, είναι κι άλλα, πολλά. Ας αναλογιστεί κανείς πόσα και ποια συμφέροντα μπορεί να υπάρχουν και θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Η παράταξή μας, πιστή στο συμφέρον του Μεγανησίου, τα έχει βγάλει αυτά τα συμπεράσματα και θα κάνει όλα όσα απαιτούνται ώστε η δημοτική περιουσία να παραμείνει δημοτική και οι μάσκες της δήθεν «διαφάνειας» και «νοικοκυροσύνης» να πέσουν μια και καλή.

 

Δημοτική Παράταξη «Μεγανήσι Μαζί στο Μέλλον»  

0 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. Προκύπτoυν αβίαστα επίσης δύο συμπεράσματα:

    α) ότι ο δήμαρχος είχε στην διάθεσή του το έγγραφο που του γνωστοποιούνταν το πρόστιμο,πάραυτα δεν το παρουσίασε στο πρόσφατο δικαστήριο

    και

    β) υπάρχει τουλάχιστον μία υπηρεσία(η καθύλην αρμόδια) που κάνει λόγο ότι το κτήριο βρίσκεται εντός του παλιού αιγιαλού κι ότι το εν λόγω οικόπεδο είναι 509,80m2 κι όχι 6 στρέμματα!

    Μην βιάζεστε λοιπόν , το σήριαλ “Φανάρι” έχει συνέχεια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *