Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Μαρτίου 2021

“Μετακομίζει” ο δήμος Μεγανησίου- Πριν τα Χριστούγεννα στο νέο κτήριο

Ύπογειοποιούνται οι κάδοι στο Βαθύ

Στα τούβλα παρέλαβε ο Δάγλας το νέο δημαρχείο και κατάφερε με το 1/3 της πετσοκομμένης ΣΑΤΑ να το νομιμοποιήσει και να το ετοιμάσει σε λιγότερο από ένα χρόνο. ‘Ένα κτήριο που έστεκε εγκαταλελειμμένο για περισσότερες από τρεις τετραετίες, απομεινάρι από την εποχή δημαρχίας του Γιώργου Φερεντίνου και του προγράμματος “Θησέας” . Όπως τόνισε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Μεγανησίου , αναμένει  την σύνδεση του ΟΤΕ και πιθανόν ακόμα και την προσεχή εβδομάδα να γίνει η μετεγκατάσταση του Δήμου στο νέο κτήριο.

Τα παλιά κτήρια συμπεριλαμβανομένου του Ιατρείου, υπάρχουν σκέψεις να   μετατραπούν ώστε  να φιλοξενήσουν  το Γυμναστήριο, τον Αστυνομικό Σταθμό, τ΄ αποδυτήρια του ΠΑΣ, ακόμα και να δημιουργηθούν δωμάτια για τους Αγροτικούς Ιατρούς.

Στο Τεχνικό πρόγραμμα που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία,  μεταξύ των άλλων,  πραγματοποιείται η υπογειοποίηση έξι κάδων στο παραλιακό μέτωπο του Βαθιού . Ένα έργο το οποίο   θ΄ αλλάξει την εικόνα του Βαθιού και θ΄ αναβαθμίσει τις υπηρεσίες προς τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες.

Πληρωμένη  απάντηση  στις ενστάσεις της αντιπολίτευσης  για το Τεχνικό Πρόγραμμα έδωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Κονιδάρης αναφέροντας για τα έτη 2007 και 2010  ΣΑΤΑ που εισήρθε στα ταμεία του δήμου  900.000 και 650.000 αντίστοιχα. Η  ΣΑΤΑ που λαμβάνει ο δήμος Μεγανησίου σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 230.000 ευρώ.

Δείτε όλη την Συνεδρίαση του ΔΣ:

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων η εισήγηση για ΣΜΑ στο Μεγανήσι και η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων που μας εστάλη, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη σημερινή […]

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *