Στο σχεδιασμό και το Μεγανήσι
Σε πρώιμη προεκλογική περίοδο εισέρχεται κατά τα φαινόμενα η μονοεδρική εκλογική Περιφέρεια Λευκάδας. Τα εκλογικά “σενάρια” έχουν πάρει φωτιά με δηλώσεις διαφόρων κυβερνητικών στελεχών που επί καθημερινής βάσης βλέπουν το φώς της δημοσιότητας. Οι “κόκκινες γραμμές” , οι νέες απαιτήσεις, η πίεση από τα εθνικά θέματα αλλά και οι συνέπειες των εφαρμοστικών νόμων που κατά δεκάδες ψηφίζονται από την βουλή , θέτουν εν αμφιβόλω τη ομαλή συνέχιση της κυβερνητικής πορείας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Τον “χορό” άνοιξε η επίσκεψη στην Λευκάδα του Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος επεδίωξε την συμφιλίωση των “πράσινων” τάσεων που λειτούργησαν φυγοκεντρικά στο νησί μετά την διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε πριν περίπου μια εβδομάδα συνάντηση σε σπίτι κορυφαίου τέως αιρετού με την συμμετοχή και τέως αιρετών-στελεχών του Μεγανησίου.
Από την πλευρά της ΝΔ τα πράγματα φαίνονται να είναι πιο εύκολα, αφού η εκλογή του Βουλευτή Θανάση Καββαδά και η καθημερινή του επαφή με κομματικά στελέχη σε τοπικό επίπεδο έχει αμβλύνει τις όποιες αντιπαραθέσεις είχαν παρουσιαστεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Εντούτοις η επιλογή Δενδια για μια πρώτη επίσημη επαφή μετά την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη της Συγγρού με την ΤΟ της Λευκάδας , μονο τυχαία δεν μπορεί να είναι.
Κερκυραίος με καταγωγή από τους Παξούς, διετέλεσε σε νευραλγικά υπουργεία, έμπειρος πολιτικός, ικανότατος σε ζητήματα επικοινωνίας θεωρείται ο πλέον κατάλληλος για να συντονίσει και να “κουρτίσει” με επιτυχία την τοπική οργάνωση. Της προγραμματισμένης επίσκεψης, έχουν προηγηθεί συναντήσεις στην Λευκάδα και πρόσφατα μία έλαβε χώρα σε καφετέρια του Μεγανησίου.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν φαίνεται ν΄ανησυχούν, περιμένουν κι ελπίζουν στην Γερμανία του Σόιμπλε. Το γεγονός ότι έχουν ήδη περάσει σειρά μέτρων χωρίς ιδιαίτερη κοινωνική αντίσταση θεωρούν ότι τους κάνει ιδανικότερους συνομιλητές των “θεσμών” κι ότι οι Γερμανοί θα το σκεφθούν ξανά πριν τους τραβήξουν το χαλάκι , κάτω από τα πόδια. Για τους “εναπομείναντες” ρομαντικούς, “η ελπίδα βρίσκεται στον δρόμο”! “Ξορκίζουν” όποια άλλη εκδοχή που τους ανοίγει διάπλατα την πόρτα της εξόδου…
Τώρα για όλους εμάς τους υπόλοιπους ” μαύρα μας κουλούρια” αυτό προβλέπουν διάφορα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία του εξωτερικού. Είτε έτσι, ειτε γκιουβέτσι δεν υπάρχει σωτηρία στον ορίζοντα. Τα σενάρια της δραχμής , θάρθουν και θα ξανάρθουν έως οι συντάξεις να πάνε στα 200 ευρώ και οι μισθοί στα 400. Και για όσους καμώνονται πως το “ευρωπαϊκό κεκτημένο” δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, δεν έχουν παρά να ρωτήσουν τους γείτονες Βουλγάρους.
Η δική μου άποψη: Μόλις αρχίσαμε, Έλληνες καλό κουράγιο! Καλό το παραμύθι, αφού έχει και δράκο! Την Τουρκία. Αποφασίστε : Ευρωπαίοι , Γιουσουφάκια ή tutti due
Tουρκικό φακιόλι ή παπική τιάρα, διαλέχτε!