Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Ιουνίου 2023

Hλίας Κοντογεώργης στον Ρ/Σ prisma 91,6: “Υπάρχουν αιρετοί που μπαίνουν σε μία γραμμή”

Ερώτηση: Ηλία  μπαίνουν αυτοβούλως ;

Παρακολούθησε τις δηλώσεις ανά χρονική σειρά μέχρι την τελευταία, παρακολούθησε το περιεχόμενο. Ποιος έγραψε την ανακοίνωση της ΝΕ; Πάραυτα λείπει μία!

 

Με αφορμή την ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής Σύριζα Λευκάδας, όσον αφορά την καταδίκη δημοσιογράφου και το ερώτημα πόσο δημοκρατικό είναι να οδηγούνται πολιτικά γεγονότα από τα δικαστήρια ο εκδότης της εφημερίδας Free Lefkas Ηλίας Κοντογεώργης μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο  του Prisma 91,6.
Όπως ανέφερε η ανακοίνωση αυτή είναι ο κρίκος μιας αλυσίδας δηλώσεων που προηγήθηκαν, από τοπικά στελέχη του Σύριζα, αλλά και αιρετών οι οποίοι πρόσκεινται στον Σύριζα αν εξαιρέσουμε μια δήλωση που ανήκει σε πρόσωπο των ΑΝΕΛ.

Όπως διευκρίνισε, εάν κάποιοι προσπαθούσαν να φιμώσουν την άποψη ενός μέσου, ασφαλώς και θα ζητούσε την συμπαράσταση πρωτίστως του συλλογικού οργάνου στο οποίο ανήκει, ακόμα πριν πάω να πιάσω οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο, όπως διευκρίνισε, λέγοντας ωστόσο ότι ο ίδιος δεν θα έκανε κάτι τέτοιο.

Υπάρχουν τα συλλογικά όργανα των δημοσιογράφων που εκεί πρέπει πρώτα να απευθυνθούμε, υποστήριξε.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ζητήθηκε βοήθεια δημοσιογράφων, αλλά πολιτικών και εδώ υπάρχει μια τεράστια διαφορά, λέγοντας ότι είναι ένα ποιοτικό στοιχείο το οποίο πρέπει να δούμε.

Η αγωγή και η μήνυση έχει γίνει για συγκεκριμένο πρόσωπο που υπέγραφε ένα άρθρο και δεν είναι για ολόκληρο το άρθρο, αλλά για ένα συγκεκριμένο κομμάτι όπου κάποιος συμπολίτης μας ένιωσε προσβεβλημένος γιατί θεώρησε ότι το συκοφαντεί  Γι’ αυτό το λόγο έγινε η μήνυση, συζητήθηκε στο δικαστήριο και έβγαλε απόφαση.

Όπως ανέφερε Ηλίας Κοντογιεώργης υπάρχει ένα συγκεκριμένο κατηγορητήριο, το οποίο καθένας μπορεί να το γνωρίζει, δεν είναι κάτι που ανακαλύψαμε, με τον ίδιο να αναφέρει,  ότι δεν τον αφορά η δικαστική διένεξη δύο συμπολιτών, καθώς όπως είπε δεν είναι ευχάριστη η επικαιρότητα να απασχολείται με τέτοια πράγματα. “Είναι λυπηρό να ασχολούμαστε με δίκες και καταδίκες δημοσιογράφων, δεν είμαι καθόλου περήφανος για αυτό, ωστόσο είναι κομμάτι της επικαιρότητας και έτσι το αξιολόγησα και το προσέγγισα.”

Εάν δεν υπήρχε όλη αυτή η παρέμβαση των πολιτικών παραγόντων, δεν θα ασχολιόμασταν καθόλου δημοσιογραφικά . Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε ότι δεν μπαίνει και στη λογική να κρίνει αν ήταν σωστή ή λανθασμένη η απόφαση του δικαστηρίου, αλλά με μία προσπάθεια που γίνεται συστηματικά από παράγοντες του Σύριζα και αιρετούς να δώσουν έναν διαφορετικό μανδύα στην όλη υπόθεση. Η όλη υπόθεση έχει να κάνει με συγκεκριμένα κατηγορίες στις οποίες το δικαστήριο πρωτοδίκως απεφάνθη και μπορεί στο δευτεροβάθμιο όργανο να είναι άλλη απόφαση.

Όλοι πρέπει ωστόσο να έχουμε μια στάση ευθύνης σε θεσμούς όπως είναι η δικαιοσύνη. Εγώ βλέπω ότι υπάρχουν κάποιοι αιρετοί οι οποίοι μπαίνουν σε μια γραμμή. Εγώ αυτό το εντοπίζω, το σημειώνω και στέκομαι σ’ αυτό, όπως έχω δικαίωμα αλλά και υποχρέωση σαν δημοσιογράφος που απευθύνεται  ανοιχτά στην κοινωνία και όλοι κρινόμαστε.

“Ωστόσο μου προκάλεσε τρόμο η ανακοίνωση του Σύριζα, εάν κάποιος την  διαβάσει θα θεωρήσει ότι ενδεχομένως βρίσκεται σε κάποια άλλη χώρα με άλλο καθεστώς. Ειλικρινά έπεσα από τα σύννεφα, δεν περίμενα μια ανακοίνωση από ένα κόμμα το οποίο κυβερνά το κόμμα και αυτό δεν το ξεχνάμε.

Όσον αφορά το θέμα της ποσόστωσης, ο ίδιος μετέφερε τις δικές του πληροφορίες, λέγοντας ότι η εκτίμηση που είχε ήταν ότι η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου,  θα ήταν υπέρ των αιτημάτων των γονέων,λέγοντας ότι δεν περίμενε μια αλλαγή στάσης και  ότι προφανώς κάποια αιτήματα του παρασκηνίου ήρθαν στο προσκήνιο και άλλαξε το σκηνικό.

Δυστυχώς αυτό το θέμα της ποσόστωσης αντί να ενώνει διχάζει την κοινωνία,ακριβώς λόγω αυτού του παρασκηνίου το οποίο δεν είναι ότι καλύτερο μπορεί να υπάρξει, ανεξάρτητα με την άποψη που έχει ο καθένας γι’ αυτό το θέμα.

“Εδώ βλέπουμε ότι παρασκηνιακά υπάρχουν κάποια δούμε και λαβείν, από κάποιους πολιτικούς παράγοντες από πίσω, αυτά μας έχουν φάει αυτά κατήγγειλα στο δημοτικό συμβούλιο. Μπορεί να είναι αντιδημοφιλείς οι στάσεις μου, η ψήφος μου, όμως είμαι ειλικρινής και λέω αυτά που πιστεύω.”

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/YqZaiuzqqmA” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights