Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Φεβρουαρίου 2024

Στον ΟΑΕΕ και τα καφενεία του Μεγανησίου

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος κατεβάζουν προς ψήφιση  νομοσχέδιο την Τρίτη για να πιάσουν τα προ απαιτούμενα   για την δόση…

Μεταφέρονται όλοι οι επιχειρηματίες  που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων  από τον ΟΓΑ  στον ΟΑΕΕ  και από 1/1/2ο17 (αντί του 2022)  θα  συμμετέχουν στο ασφαλιστικό αποδίδοντας το 20% των κερδών τους όπως και όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματίες. Παράλληλα αυξάνεται η προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος  από το πρώτο ευρώ , στο 80% του φόρου που αναλογεί να πληρώσει για τα εισοδήματα  που αποκτήθηκαν το 2016.

Παράλληλα  σχεδιάζεται  η υπαγωγή  των επιχειρήσεων   σε υποχρεωτικό ηλεκτρονικό τρόπο  πληρωμής και συναλλαγών και η  online  σύνδεση των ταμειακών μηχανών με την  εφορία.

Τα νέα μέτρα αντί για έσοδα,  θα  φέρουν και νέα λουκέτα σε μικρές επιχειρήσεις. Ειδικότερα για το Μεγανήσι (αλλά κι άλλα μικρά νησιά και χωριά της Ελλάδας) αναμένεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω συρρίκνωση  του ήδη αποδεκατισμένου  τοπικού πληθυσμού.

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Παράταξης «Για το Μεγανήσι» του Υποψήφιου Δήμαρχου Μεγανησίου Γεράσιμου Κατωπόδη

Αγαπητοί συνδημότες σας παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιο μας, μείγμα εμπειρίας, φρεσκάδας και πολυσυλλεκτικότητας. Είμαστε μια ομάδα που γνωρίζει τα προβλήματα του […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights