Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Απρίλιος 2021

“Άγονος” κηρύχθηκε ο πλειστηριασμός για την Ρόκα, ακυρώθηκε για το Φανάρι

Παραμένουν τ΄ “αγκάθια” για την δημοτική αρχή στο Μεγανήσι

Μόνο δύο άτομα εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενα για την ενοικίαση του αναψυκτήριου στην  Ρόκα και τα δύο απορρίφθηκαν λόγω έλλειψης  απαραίτητων δικαιολογητικών για την συμμετοχή τους στον πλειοδοτικό διαγωνισμό. Επίσης κατατέθηκε και μία ένσταση ως προς την εγκυρότητα του διαγωνισμού.

Κι αν η  Ρόκα  “χωλαίνει”  από πλειοδότες,  στο Φανάρι  τα πράγματα είναι ακόμα πιο περίπλοκα αφού  ο  επίτροπος  αμφισβητεί  το δικαίωμα του  δήμου να θέσει προς ενοικίαση το συγκεκριμένο  ακίνητο  θεωρώντας ότι οριστικά και τελεσίδικα έχει περάσει στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου(ΕΤΑΔ), επομένως  κάθε προσπάθεια ενοικίασής του συνιστά παράνομη πράξη.

Για το Φανάρι εκρεμμεί  ένα πλήθος  δικαστικών διενέξεων  μεταξύ  ιδιώτη, Κτηματικής Υπηρεσίας, Ελληνικού Δημοσίου με τον Δήμο Μεγανησίου, την τέως  δημοτική αρχή, τον   Προϊστάμενο  της Πολεοδομίας την επίμαχη περίοδο που ανεγέρθηκε το κτίριο.

Σε “αχαρτογράφητα νερά”  λοιπόν  θα κινούμαστε για τα επόμενα χρόνια, ενώ κατά τους πιο απαισιόδοξους πρόκειται πλέον για μια χαμένη ιστορία με τεράστιες πολιτικές κι όχι μόνο προεκτάσεις.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *