Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Ιανουαρίου 2021

Δελτίο τύπου ΛΣ: “Καθοριστική η συμβολή στην επιχείρηση κατάσβεσης κι απομάκρυνσης του F/B MEΓΑΝΗΣΙ ΙΙ”

Τα αποκαΐδια έφτασαν μέχρι το Μεγανήσι

Δελτίο τύπου ανάρτησε για το περιστατικό της πυρκαγιάς των δύο σκαφών στο Νυδρί  το Λιμενικό Σώμα στην επίσημη ιστοσελίδα του:

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες στο Θ/Γ »JUL» σημαίας Μ. Βρετανίας εντός του λιμένα Νυδρίου Λευκάδας.
Στην περιοχή έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ η πυρκαγιά εξαπλώθηκε στο παρακείμενο σκάφος Ι/Φ »BIJOU» σημαίας Μ. Βρετανίας. Το »JUL’, το οποίο ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ »ΝΥΔΡΙ ΣΤΑΡ ΙΙΙ» Ν.Λ. 02 εκτός του λιμένα προκειμένου η πυρκαγιά να μην εξαπλωθεί σε άλλα παρακείμενα σκάφη, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 2,2 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της νήσου Σκορπιού και σε βάθος ογδόντα οκτώ (88) μέτρων.
Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του Α/Κ ΄΄ΔΕΣΠΟΙΝΑ» N.Λ. 186, απομακρύνθηκε από το λιμένα και το »BIJOU», το οποίο ημιβύθιστηκε στη θαλάσσια περιοχή Βλύχου Λευκάδας.

Στην επιχείρηση, στην οποία συνέδραμαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και τα Ε/Γ-Ο/Γ »ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΙΙ » Ν.Π. 10450, Ρ/Κ »ΣΑΜΠΑΤΗΣ Μ.» Ν.Χ. 430, Ε/Π-Α/Κ ΄΄ΣΤΑΘΗΣ Κ» Ν.Λ 40, δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας.

Εν τω μεταξύ νωρίς το πρωί τα ρεύματα μετέφεραν αποκαΐδια από  τα δύο σκάφη  και σε παραλίες του Μεγανησίου , ενώ έντονη ήταν και η μυρωδιά από diesel  που διέρρευσε πιθανόν από τις δεξαμενές καυσίμων των δύο σκαφών, ευτυχώς όμως δεν έλαβε μεγαλύτερη έκταση και τα θαλάσσια ρεύματα περιόρισαν την έκταση της θαλάσσιας ρύπανσης στις ακτές του νησιού.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Γιάννης Ζαβιτσάνος: Μεγανήσι. Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα

Βιντεάκι με πανέμορφες φωτογραφίες του Μεγανησιού που μας έστειλε ο Γιάννης Ζαβιτσάνος, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ. Μπορείτε να το δείτε εδώ (αρχείο wmv). Επίσης, θα επιθυμούσαμε από την πλευρά μας να τονίσουμε ότι τέτοιες προσπάθειες είναι αξιόλογες, αποκαλύπτουν ομορφιές του νησιού μας και συντελούν συν τοις άλλοις στην προβολή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *