Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Μαΐου 2021

Tα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα του brexit στον τουρισμό

Capital control’s   μας καταγγέλλουν  Άγγλοι τουρίστες 

Ημερήσιο(;) όριο ανάληψης 300 ευρώ επιβάλλουν μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών, όπως μας αναφέρουν Άγγλοι υπήκοοι τουρίστες που κάνουν αυτό τον καιρό διακοπές στην χώρα  μας.

Πρόκειται για μια δυσάρεστη έκπληξη για όσους επιχειρούν να πάρουν μετρητά από λογαριασμούς που διατηρούν σε τράπεζες της Αγγλίας και έχει να κάνει με την υποτίμηση του νομίσματος  της λίρας  έναντι του ευρώ η οποία έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στις συναλλαγές των Ευρωπαϊκών τραπεζών με τα αντίστοιχα τραπεζικά ιδρύματα της Αγγλίας.

Η εξέλιξη αυτή όπως ήταν αναμενόμενο θα επηρεάσει σημαντικά το τουριστικό προϊόν της Λευκάδας και των Επτανήσων που ως γνωστό κατακλύζονται από Άγγλους τουρίστες. Σημαντικές αναμένονται και οι επιπτώσεις μακροπρόθεσμα για τα νησιά μας , αφού αυξάνεται σημαντικά το κόστος των πακέτων προσφοράς  διακοπών λόγω της αλλαγής της ισοτιμίας του νομίσματος που  δεν αναμένεται να σταθεροποιηθεί σύντομα.

Και μπορεί πολιτικά πράγματι να ωφελείται από αυτή την εξέλιξη η Ελλάδα, οικονομικά όμως πολύ  φοβόμαστε ότι θα προσθέσει νέα πωλητήρια, λουκέτα κι ανεργία στο τελευταίο προπύργιο της Ελληνικής οικονομίας που ακόμα ανθίσταται, εκείνο του τουρισμού.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *