Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2022

Άνοιξαν οι “ασκοί του Αιόλου” για το Βαθύ

Επέστρεψαν ως απαράδεκτοι οι φάκελοι για ενοικιάσεις κοινόχρηστων χώρων στο λιμάνι

Οι έριδες μεταξύ των επιχειρηματιών της εστίασης, εκτός από την πολεοδομία και  την αστυνομία, έβαλλαν και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στο Μεγανήσι. Με εξαιρετικά επείγον συνοδευτικό έγγραφο επέστρεψαν ως μη αποδεκτά τα αιτήματα για ενοικιάσεις των κοινόχρηστων χώρων  στο λιμάνι.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν νέα σχεδιαγράμματα των χώρων που ενδιαφέρονται να ενοικιάσουν , στα οποία θα τηρείται η απόσταση των πέντε μέτρων από την γραμμή του λιμανιού, πράγμα που αυτομάτως καθιστά παράνομες όλες τις υπαίθριες κατασκευές  (κιόσκια) και   μεταφράζεται σε  μόλις μία ή δύο (το πολύ) σειρές τραπεζιών έμπροσθεν των καταστημάτων τους , εάν κι εφόσον δεν παρακωλύουν την κυκλοφορία οχημάτων.

Η απόφαση έχει εφαρμοσθεί πλήρως στην Βασιλική  κι  αναμένεται να φέρει τα πάνω-κάτω στην εστίαση στο Βαθύ. Οι ενδιαφερόμενοι από αύριο θα αρχίσουν να ενημερώνονται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεγανησίου.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

6 Σχόλια

  1. Στο αναρτημένο βίντεο στην ιστοσελίδα του Δήμου Μεγανησίου, ο κ. Θανάσης Κονιδάρης έχει απαντήσει στην απορία σας, αναφέροντας πως η σχετική νομοθεσία από πέρυσι έχει ορίσει τα πέντε μέτρα στις παραλίες, τώρα εάν τηρείται αυτό είναι άλλο θέμα.

   Λίαν συντόμως όμως θέλοντας και μη θα εφαρμοσθούν παντού διότι τόσο τα λιμάνια(όσαν έχουν δημόσιο χαρακτήρα) όσο και οι παραλίες θα πωληθούν για να ξεπληρώσουμε(!) το χρέος της χώρας.

   Οι αγοραστές όμως πρώτα απαιτούν “εκκαθάριση” των υπό πώληση “χρυσαφικών”. Κατόπιν οι ενδιαφερόμενοι( εάν έχουν αντέξει) μπορούν να διαπραγματεύονται απευθείας με τους “επενδυτές”.

 1. Από λόγια ο λαός έχει χορτάσει έργα θέλει και ειδικά από τον κάθε δημοτικό παράγοντα που έθεσε υποψηφιότητα για το καλό του τόπου του.
  Το καλοκαίρι Ίδη είναι εδώ το νησί άρχισε να υποδέχεται τους τουρίστες οι οποίοι είναι μια καλή οικονομική ανάσα για το νησί αν όμως η δημοτική αρχή και ο κόσμος η αστυνομία αδιαφορούν για τα μέτρα τότε η κατάσταση θα γυρίσει σύντομα σε βάρος του νησιού.
  Παραλίες που είναι γεμάτες από ομπρέλες και δεν μπορεί ο κόσμος να κάνει το μπάνιο του, οχήματα να κυκλοφορούν χωρίς αριθμούς ανασφάλιστα και οι οδηγοί χωρίς δίπλωμα, οχήματα με κομμένες ΕΞΑΤΜΗΣΕΙΣ και στο διαπασόν η μουσική, κάδοι ανοιχτοί και σκουπίδια έξω από αυτούς, νυχτερινά πάρτυ από καταστήματα με την μουσική να ακούγεται σε όλο το χωριό. Είναι μερικά θέματα που μπορούν να λυθούν άμεσα και εύκολα από όλους τους παράγοντες.

  1. Όποτε βρούμε άκρη, ξαναγράψε μου!

   Είκοσι μέρες οι επαγγελματίες περιμένουν για να ζήσουν. Λίγη υπομονή από τους υπόλοιπους, δεν θα έβλαπτε. Τώρα κι από Σεπτεβριο το νησί είναι άδειο στις παραλίες.

   Τέλος πάντων, βαράτε τους αφού ούτως ή άλλως “σφάζονται” μεταξύ τους. Μόνο που σε λίγο το Χειμώνα θα μπαίνει λουκέτο με σύρμα στο Μεγανήσι και θ΄αναοίγει μόνο το Καλοκαίρι!

 2. Δεν ανάφερα πουθενά για τους σωστούς επαγγελματίες αλλά για κάποιους που αυθαιρετούν σε βάρος της κοινωνίας. Ο καθένας μπορεί να δουλέψει αλλά χωρίς σε βάρος του κόσμου πάντα υπάρχουν λύσεις. Δηλαδή τους βαράμε όταν κάποιος κάνει πάρτυ μέχρι τις 5 το πρωί με την μουσική τέρμα ; Αν ήταν λίγο ποιο χαμηλά δεν θα δούλευε ; Και χωρίς να ενοχλεί ; Αν είναι να δουλέψουν και να ενοχλούν τους υπόλοιπους τότε δεν είναι επαγγελματίες και δεν σέβονται κανέναν αλλά ούτε τους νόμους ας μην δουλέψουν σε βάρος που κάποιος έρχεται να ξεκουραστεί.
  Αν ήταν σε άλλο μέρος θα μπορούσε να τα κάνει θα το είχαν σφραγίσει αμμεσως το μαγαζί. Όχι τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά σου.
  Οι άλλοι επαγγελματίες που δεν ενοχλούν πως δουλεύουν ;

  1. Μου φαίνεται-λέω- μπορεί να κάνω και λάθος, μιλούσαμε για τα πέντε μέτρα στις παραλίες, όπου εγώ ισχυρίζομαι ότι πέντε μέτρα παραλία δεν υπάρχει πουθενά γύρω-γύρω στο νησί. Άρα αναρωτιέμαι που θα βρεί χώρο κι αυτός ο δύστυχος επαγγελματίας να βάλει τις καρέκλες του!

   Τώρα για την ηχορύπανση είναι άλλο εξίσου μεγάλο θέμα, το οποίο έχει την εξής απλή λύση. Όσοι δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ , σαμποτάρουν το μαγαζί που τους ενοχλεί την ημέρα, ώστε να μάθει και να συνετιστεί. Μην τους ¨βγάζετε” τα μάτια γεμίζοντάς τους λεφτά αφού δεν σας σέβονται. Οι ξένοι δεν είναι πελάτες τους, γιατί πολύ απλά δεν αντέχουν δυνατή μουσική. Άρα είστε εσείς, οι συγγενείς σας και φίλοι σας.

   Αυτά από μένα και καληνύχτα, γιατί ανήκω κι εγώ στους επιχειρηματίες που συμπληρώνουν 17ώρο σειρί από τις 7 το πρωί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *