Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Ιουλίου 2022

Δήλωση παράταξης “Μεγανήσι μαζί στο μέλλον” για την μη λειτουργία του σκάφους και την αδυναμία διακομιδής ασθενούς

Είστε επικίνδυνοι για την ζωή των κατοίκων! Φύγετε!

          Με την δραματική αυτή έκκληση προς την δημοτική αρχή, καταλήγει δήλωση της δημοτικής παράταξης «ΜΕΓΑΝΗΣΙ – Μαζί στο μέλλον», με αφορμή την αδυναμία διακομιδής στο Νυδρί με το σκάφος έκτακτης  ανάγκης του Δήμου, του Παναγιώτη Κονιδάρη (Φαρμακοποιού).

Ειδικότερα, αργά το βράδυ της Τρίτης προς τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Παναγιώτης έφθασε πολύ κοντά στο μοιραίο, ύστερα από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Το σκάφος του Δήμου δεν κινούνταν, το Λιμεναρχείο αδυνατούσε να ανταποκριθεί στην έκκληση του γιατρού, το θαλάσσιο ταξί δεν ανταποκρίνονταν τηλεφωνικά… Για καλή τύχη του Παναγιώτη, βρέθηκε για άλλη μια φορά ο Πάνος Κονιδάρης του Ιωάννη, που μόλις είχε γυρίσει από το εξωτερικό, να κάνει την διακομιδή. Όμως ήδη είχε χαθεί σημαντικός και πολύτιμος χρόνος.  Θέμα λεπτών για το μοιραίο, λένε οι γιατροί, αφού έπρεπε μέσα σε τρεις ώρες από το επεισόδιο να έχει χειρουργηθεί. Τελικά όλα πήγαν καλά και ο Παναγιώτης νοσηλεύεται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, έχοντας διαφύγει οριστικά τον κίνδυνο. Βέβαια,  το χθεσινό επεισόδιο δεν είναι το μοναδικό τους τελευταίους μήνες, όπου το σκάφος του Δήμου,  δεν ήταν σε θέση για διάφορους λόγους κάθε φορά,  να  μεταφέρει έκτακτα περιστατικά. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου στους κατοίκους, φτάνοντας στο σημείο πολλά ζευγάρια με  μικρά παιδιά, να σκέφτονται ακόμα και τη φυγή τους  από το Μεγανήσι!

Για το θέμα, η δημοτική παράταξη «ΜΕΓΑΝΗΣΙ – Μαζί στο μέλλον» δήλωσε:

« Τα δύο τελευταία περίπου χρόνια, μέσα από μια «ακατανόητη» πολιτική λειτουργία της νέας δημοτικής αρχής, το Μεγανήσι όλο και περισσότερο  καταρρέει  μέρα με την μέρα…

Δεν μιλάμε για την καθημερινότητα ή για έργα υποδομής ή για κάποιο σχεδιασμό ή για την οικονομική προοπτική αυτού του τόπου!

Δεν μιλάμε για δημοκρατία,  διαφάνεια και λειτουργία του Δήμου!

Δεν μιλάμε για την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την υγεία!

Μιλάμε για την ίδια την ζωή των κατοίκων!

Το μόνο μέλημα της δημοτικής αρχής, είναι η κατασκευή  ψευδοστοιχείων για την πολιτική και ηθική συκοφάντηση  της προηγούμενης δημοτικής αρχής! Μόνο αυτό φαίνεται να απασχολεί τον κο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του.

Παρότι ως αντιπολίτευση, με πρωτοβουλία μας ήρθε για συζήτηση αλλά και μονότονα σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, θέτουμε τα ζητήματα υγείας, τόσο των γιατρών όσο και του σκάφους έκτακτων αναγκών του Δήμου, φαίνεται ότι ο κος Δήμαρχος «ποντάριζε» στην καλή του τύχη, ότι δεν θα συμβεί ποτέ το μοιραίο!

Το σκάφος έκτακτων αναγκών του Δήμου,  λειτουργούσε ομαλά και χωρίς προβλήματα μέχρι την ανάληψη της ευθύνης του Δήμου από την νέα δημοτική αρχή.

Είχαν αντιμετωπιστεί σοβαρά και κρίσιμα περιστατικά υγείας και είχαν σωθεί ζωές, αφού το σκάφος του Δήμου ήταν εκεί,  πάντα έτοιμο και με την ευθύνη ενός έμπειρου χειριστή.  Νοιώθαμε ασφάλεια για μας, τους γέρους γονείς μας, τα παιδιά μας, αφού κάθε ώρα και στιγμή του εικοσιτετραώρου, με ένα τηλεφώνημα του γιατρού, που πάντα υπήρχε στο Μεγανήσι, γινόταν άμεση μεταφορά με το σκάφος  στο Νυδρί, οποιαδήποτε ώρα, με κάθε καιρό και το ΕΚΑΒ να περιμένει στην προβλήτα.

Με τη νέα δημοτική αρχή, ξαφνικά το σκάφος έπρεπε να πάει για επισκευές και να μείνει μακριά από το Μεγανήσι για κάποιους μήνες… Μετά είχαμε πρόβλημα με την πρόσληψη χειριστή. Μετά του έλειπαν κάποια χαρτιά! Μετά έπρεπε να περάσει από επιθεώρηση, αλλά έφταιγε η αντιπολίτευση που δεν ψήφιζε τα τέλη για να έχουμε προϋπολογισμό! Μετά είχαμε κάποια ζημιά στο πηδάλιο. Μετά …. Μετά…

Όλα αυτά στα πλαίσια ενός επικοινωνιακού παιγνιδιού, κυρίως μέσα από το προσφιλές στην δημοτική αρχή γνωστό site του Άη Γιάννη ,σύμφωνα με το οποίο κάποιοι άλλοι φταίνε αλλά ποτέ η δημοτική αρχή, για την ανικανότητα και την αδιαφορία της!

Κύριοι της δημοτικής αρχής,

Αν δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα αυτής της κοινωνίας, φύγετε! Παραιτηθείτε!

Δεν είστε απλά επικίνδυνοι για το Μεγανήσι. Είστε επικίνδυνοι για την ζωή των κατοίκων! Μέχρι  εδώ!

Τέλος,  να ευχηθούμε καλή και γρήγορη ανάρρωση στον Παναγιώτη.

 

Η δημοτική παράταξη

                                                                                         ΜΕΓΑΝΗΣΙ – Μαζί στο μέλλον

 

Σημείωση ΜΝ: Το αρχικό κείμενο που αναρτήθηκε στο site meganisitimes.gr  δεν εμπεριέχει την παράγραφο με τα κόκκινα γράμματα . Το άρθρο  “βελτιωμένο”( γνωστή η  σάλτσα)  με την προσθήκη  της παραγράφου μας εστάλη μέσω του email του τ. επικεφαλής της παράταξης κ. Στάθη Ζαβιτσάνου.

 Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση ,την συμπάθειά μας στον Παναγιώτη και την οικογένειά του, για  την περιπέτειά του και ευχόμαστε γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του κι επάνοδός του στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου μας.

0 Shares

2 Σχόλια

 1. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει

  Τις πιο θερμές ευχές μου για ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα παιδάκια του και την οικογένειά του, στον Παναγιώτη.

  Η περιπέτεια του Παναγιώτη και πιο πριν τα Χριστούγεννα της Βάσως(του αγαπητού Μάκη Κατωπόδη-Τσελεπή) καταδεικνύει περίτρανα την αναγκαιότητα για τον επανασχεδιασμό της ιατρικής μέριμνας στο Μεγανήσι. Ο σχεδιασμός ταχύπλοο ασθενοφόρο και διακομιδή στην Λευκάδα πλέον δεν καλύπτει την υγεία των κατοίκων του Μεγανησίου, διότι πολύ απλά δεν υφίσταται Νοσοκομείο στην Λευκάδα, αποτέλεσμα της πλήρης διάλυσης των κοινωνικών δομών υγείας.

  Πολύ φοβάμαι ότι θα γίνει και χειρότερα. Ας καθίσουν λοιπόν από κοινού συμπολίτευση κι αντιπολίτευση και ας επανασχεδιάσουν την αποτελεσματικότητα αντιμετώπισης αυτών των περιστατικών χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, δυστυχώς ο δήμος πρέπει να προχωρήσει σε συνάψεις ιδιωτικών πλέον συμφωνητικών για αεροκομιδή και μεταβαση σε Νοσοκομείο που μπορεί ν΄ανταπεξέλθει σε τέτοιου είδους περιστατικά.

  Η Λευκάδα πλέον έχει μετατραπεί σε κέντρο υγείας, το διαπιστώσαμε τελευταία και με το εγκεφαλικό επεισόδιο
  του τ.Βουλευτή που η διακομιδή κι εκεί έγινε με καθυστέρηση. Φανταστείτε να είσαι και ανώνυμος!

  Εξ όσων γνωρίζω υπάρχει ιδιωτική εταιρεία Μεγανησιώτη(Σπαρτοχωρίτη) που αναλαμβάνει διακομιδές τέτοιου τύπου και σε συνεργασία με δήμους.

  Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα ώστε να μπορούσαν ν΄αντιμετωπιστούν εάν έλειπε ο Δάγλας ή ένα site στο Άι-Γιάννη που δεν μας αρέσει επειδή γράφει την αλήθεια, δηλαδή ότι δεν δικαιούστε να κάνετε κριτική όσοι υποστηρίξατε πολιτικά αυτούς που μας οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν.

  Λίγη σοβαρότητα λοιπόν δεν βλάπτει

 2. Δυστυχως και παλι δυστυχως οι μικροπολιτικες εφτασαν την κατασταση στο απροχωρητο στο μικρο μας Μεγανησι.Πολυ σωστα λιγη σοβαροτητα δεν βλαπτει.Το σκαφος του δημου εχει αμαρτωλο παρελθον και πως ηρθε και ποιοι τοτε αντιπολιτευση δεν το ηθελαν και δεν το ψηφισαν και πως συνεχιστηκε η πορεια του υστερα…οσοι ημασταν στα συμβουλια τα γνωριζουμε.Πρεπει να μπει απ την αρχη και με την πρεπουσα σημασια σε διαβουλευση το θεμα της υγειας στο νησι.Οι ευθυνες ν αναληφθουν απ ολους χωρις φανφαρες και κορωνες.Οι ανθρωπινες ζωες ειναι σημαντικοτερες της πολιτικης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *