Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Φεβρουαρίου 2021

Αναζητεί τους βιολογικούς του γονείς σε Πόρο, Νικολή και Επισκοπή Λευκάδας

Σας γράφω προκειμένου να ζητήσω τη βοήθειά σας στην αναζήτηση των φυσικών γονέων τους οποίους μετά από πολύχρονες έρευνες δεν κατόρθωσα να εντοπίσω.

Γεννήθηκα τον Ιούνιο του 1962, .
Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 1962 και ώρα 10.30 πμ., σε ηλικία δυόμισι μηνών περίπου ( δυο έως τριών σύμφωνα με την εκτίμηση του ιατρού που με εξέτασε) με άφησαν στο σπίτι του ιερέως Βασιλείου Κροκίδη στο Αιγάλεω Αττικής ο οποίος καταγόταν από τη Λευκάδα και ήταν ιερωμένος στο ναό του Εσταυρωμένου στην ίδια συνοικία.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της συζύγου και των τέκνων του, που βρίσκονταν εκείνο το απόγευμα στο σπίτι, ο πατήρ Βασίλειος είχε καθυστερήσει να επιστρέψει διότι έπρεπε να φροντίσει τα της μεταφοράς των δωρεών που είχε συγκεντρώσει κατόπιν εράνου για τους απόρους της Λευκάδος με φορτηγό το οποίο είχε έρθει από το νησί. Μια πολύ μικροκαμωμένη – ταλαιπωρημένη (Ας σημειωθεί ότι είμαι 1,93μ – η νεαρά ίσως κάτω από 1,50 μ ) νέα γυναίκα (Λευκαδίτισσα: ! ) εικοσιπέντε περίπου ετών (γεννημένη το 1937 περίπου ) με επαρχιώτικα ρούχα, κοντό- καρέ μαλλί… και ένα βρέφος στην αγκαλιά χτύπησε την πόρτα.

Όπως είπαν αργότερα οι γείτονες, η γυναίκα αυτή έψαχνε το σπίτι όπου κατοικούσε «ένας καλός ιερέας από τη Λευκάδα». Η γυναίκα περιμένοντας αρκετή ώρα τον πατέρα Βασίλειο που καθυστερούσε ζήτησε από την πρεσβυτέρα επίμονα να κρατήσει για λίγο το παιδί για να μπορέσει να πάει στο ΙΚΑ το οποίο βρισκόταν σε απόσταση λίγων οικοδομικών τετραγώνων.

Προκειμένου να πείσει την πρεσβυτέρα η οποία δυσανασχετούσε ισχυρίστηκε ότι ήταν Λευκαδίτισσα και για να το αποδείξει ανέφερε δυο ονόματα ατόμων που κατοικούσαν στη Λευκάδα και δεν είχαν μετοικήσει στην Αθήνα.
Από τα παραπάνω και σε συνδυασμό με τη συνολική εμφάνισή της η πρεσβυτέρα πείστηκε τελικά να αναλάβει την ευθύνη του παιδιού. Ας σημειωθεί ότι η πρεσβυτέρα δεν καταγόταν από τη Λευκάδα είχε ζήσει όμως για χρόνια στο νησί μετά το γάμο της και συγκεκριμένα στις περιοχές Νικολή, Επισκοπή και Πόρο στον οποίο εγκαταστάθηκαν οικογενειακώς από όπου και έφυγαν για την Αθήνα.

Όταν μετά από ώρα, και ενώ η γυναίκα δεν είχε ακόμα επιστρέψει, το βρέφος άρχισε το κλάμα, η πρεσβυτέρα που πήγε να του αλλάξει τις πάνες ανακάλυψε ένα σημείωμα το οποίο έγραφε ότι το παιδί ήταν ορφανό και αβάπτιστο χωρίς περεταίρω αναφορά στους γονείς ή στην καταγωγή του.

Το σημείωμα αυτό παραδόθηκε στην αστυνομία η οποία ειδοποιήθηκε και έκτοτε χάθηκε. Την επομένη ο πατήρ Βασίλειος παρέδωσε το βρέφος στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών  Δυστυχώς, όταν τα αρχεία των υιοθεσιών άνοιξαν για τους ενδιαφερόμενους, ο πατήρ Βασίλειος ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα γνώριζε περί τίνος επρόκειτο αλλά ως όφειλε δεν αποκάλυψε τίποτε στην οικογένειά του, είχε αποβιώσει.

Η δε αναζήτηση στην οποία κατά καιρούς επιδόθηκα στο νησί της Λευκάδας μοιράζοντας φυλλάδια με τις προαναφερθείσες πληροφορίες απέβη άκαρπη.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας,
Στέλιος Καλκανάκος
τηλ. 6937710953

Σχετικό βίντεο από την εκπομπή ‪#‎HASHTAG‬ 06-03-2016
(κυρίως μετά από το 2:24 του βίντεο εξιστορώ τα προαναφερθέντα γεγονότα )……
https://vimeo.com/album/3105856/video/157958740

2 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *