Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Φεβρουαρίου 2023

Aυτά βρήκαν οι ορκωτοί λογιστές στον ισολογισμό 2012 του δήμου Μεγανησίου

Ταμειακό έλλειμμα  48.000 ευρώ, δεν επιβεβαιώνεται  ποσό   56.356 ευρώ στις καταθέσεις

Στο δημοτικό συμβούλιο παρουσιάστηκαν οι παρατηρήσεις  των ορκωτών λογιστών  που εξέτασαν τον ισολογισμό  που προκύπτει από τα διπλογραφικά βιβλία του δήμου Μεγανησίου   για το έτος  2012. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές:

Α) Στο υπόλοιπο ταμείου ,τα διαθέσιμα έχει ένα συνολικό ποσό 508.576,00 ευρώ περιλαμβάνεται και ποσό μετρητών στο ταμείο  66.317,00 ευρώ από τον έλεγχο δεν κατέστη  δυνατό να επιβεβαιώσουμε εκ των ανωτέρω μετρητών ποσό  56.356, 90.

Επίσης απ΄ το ποσό των καταθέσεων  442.263  που αναφέρεται στον ισολογισμό δεν επιβεβαιώνεται με βάση την επιστολή της Τράπεζας  της Ελλάδος ποσό ευρώ 10.000 κατά συνέπεια το ποσό Δ4 διαθέσιμα εμφανίζεται αυξημένο κατά  66.356, 90.

Β)Δεν  έχει διενεργηθεί από την ταμειακή υπηρεσία του δήμου συμφωνία χρηματικών διαθεσίμων (μετρητά και καταθέσεις) με το ταμειακό υπόλοιπο του χρηματικού απολογισμού, το δημόσιο λογιστικό , αυτό που λέμε στην πράξη πληρωμές έσοδα- έξοδα.

Από την συμφωνία που διενεργήσαμε  μεταξύ του  χρηματικού διαθεσίμου και του ταμειακού απολογισμού προκύπτει διαφορά έλλειμα 48.735  ευρώ η οποία δεν κατέστη δυνατόν να διερευνηθεί στο σύνολό της.

Από την ανωτέρω διαδικασία  και λαμβάνοντας  υπόψη  την πρώτη  παρατήρηση,   διαπιστώνουμε αδυναμίες  στο σύστημα εσωτερικού λόγου ως  προς την ενταλματοποίηση, πληρωμή και λογιστοποίηση  των δαπανών του δήμου.

Μοίραζαν  λεφτά στον δρόμο;

Τους  Ορκωτούς Λογιστές συμπλήρωσε με περισσότερες λεπτομέρειες  ο Αντιδήμαρχος Μεγανησίου  κ. Θανάσης Κονιδάρης

Υπήρξε ανεύθυνη  διαχείριση, υπήρξε προχειρότητα, άγνοια κι επιπολαιότητα στην διαχείριση των χρημάτων  του κοσμάκη  και κατά περίπτωση  σκοπιμότητα.

Υπήρχε  αναντιστοιχία μεταξύ των χρηματικών ενταλμάτων και των  επιταγών

Δεν κοβόντουσαν όλα τα χρηματικά εντάλματα  πληρωμών

Δεν υποβάλλονταν όλα τα χρηματικά αιτήματα στον  Επίτροπο πάνω  από πέντε χιλιάδες όπως ο νόμος ορίζει.

Υπήρχαν ετεροχρονισμένα   εντάλματα πληρωμών

Υπήρχαν πολλά μετρητά στο ταμείο του δήμου , πράγμα που απαγορεύεται να συμβαίνει

Αλλού κοβόταν τα τιμολόγια κι αλλού κοβόταν η επιταγή

Βρέθηκαν δύο εντάλματα για την ίδια πληρωμή

Εκδίδονταν επιταγές χωρίς να εξοφλούνται τα χρηματικά εντάλματα, γινόταν επιπλέον εκταμιεύσεις  χρημάτων χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχα τιμολόγια

Γινόταν πληρωμές με μετρητά σε δικαιούχους  παράτυπα  από ποσά που εκταμιεύονταν στο όνομα υπαλλήλου. Δηλαδή βγάζαμε πεντακοσάρικα και χιλιάρικα στους δρόμους και πληρώναμε ανθρώπους που μας έχουν κάνει δουλειές;

«Πηδήξτε» τον ισολογισμό του  2012

Αυτή ήταν η οδηγία-παραίνεση  προς τους ορκωτούς    λογιστές

 

Η επιστολή των ορκωτών λογιστών  που θα συνοδεύει  τον πολυσέλιδο ισολογισμό του 2012 , έχει ήδη αποσταλεί  στο Ελεγκτικό  Συνέδριο. Σε λίγες ημέρες συντάσσεται και θα παρουσιαστεί στο  Δημοτικό  Συμβούλιο  του Μεγανησίου και ο προϋπολογισμός του 2013 που απ΄  ότι πληροφορούμαστε κινείται  στα ίδια «μαύρα χάλια»   παρουσιάζοντας κι αυτός έλλειμμα.

Η συνέχεια θα δοθεί πλέον από το ελεγκτικό συνέδριο και πολύ φοβόμαστε  ότι θ΄ αποδειχθεί  και  μακρόχρονη  αλλά και οδυνηρή .

Αυτή την φορά ουδείς δύναται να «καθαρίσει»   απλά  «κιτρινίζοντας» ένα τοπικό  site  που δεν έκανε τίποτε περισσότερο από να διαφωνεί  , εκφράζοντας  ανοιχτά  την αντίθεση του  σε   μια τουλάχιστον  αλαζονική  διοίκηση.

Όλη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

0 Shares

4 Σχόλια

  1. μερικες παρατηρισης επανω στα τοπικα site .δεν ειμουν στην αιθουσα να εχω εικονα γενικη αλλα δεν βλεπω να εχει καμερα ο συμβουλος της αντιπολιτευσης που οπως ξερουμε εχει τοπικο site και σε καθε δημοτικο συμβουλιο γραφει ρεπορταζ και ανεβαζει βιντεο .σε αυτο το συμβουλιο γιατι δεν ειχε καμερα ??? σε αυτο το συμβουλιο μετα απο 4 μερες γιατι δεν εχει γραψει δυο αραδες για το συμβουλιο αυτο ?

  2. Αυτη τη φορα μιλησαν οι ορκωτοι και οχι ο δημαρχος που συνεχως διακωμωδουν οι κυριοι του μεγανησιωτικου λαιφ σταιλ!!!!

  3. Βεβαίως και ήσουν εκεί “αντίκλητε”,νομίζεις ότι πήρες ρεβάνς? τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζουν,είδες που το έλλειμμα ήταν πτυσσόμενο ? από τα 48 βρήκαν τα 35 και τώρα ψάχνουν τα 13 !
    Αργότερα οι πραγματογνώμονες θα βρουν και τα 13 και εκεί θα πέσει το γέλιο….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights