Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2022

Να και λάχανα που δεν είχαμε! “Ξεσπάθωσε” κι ο Αντιδήμαρχος

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό prisma 91,6 και στον δημοσιογράφο κ. Παναγιώτη Κουνιάκη  ο κ. Θανάσης Κονιδάρης  εγκαλεί  το meganisinews  και εμένα  για “παραπληροφόρηση” με αφορμή   όσα ειπώθηκαν στο σταθμό  την προηγούμενη ημέρα για την κλήση σε απολογία επτά δημοτικών συμβούλων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.  Δεν θα μπώ στον κόπο ν΄απαντήσω ,  παρά του ότι προκαλούμαι σε αρκετά σημεία της “αιτημένης”  συνέντευξης. Άδικος, χαμένος κόπος , δεν κατάφερε ποτέ να κλείσει την πόρτα πίσω του. Πιθανόν  η στάση του να καθορίζεται  στην συγκεκριμένη  χρονική συγκυρία από  το ένστικτο της “πολιτικής  του  επιβίωσης”.  Εγώ δεν τραβάω “τέτοια  ζόρια”, απλά διώχνω ακόμα  μια  μύγα που νομίζει ότι  μου ενοχλεί  το πρόσωπο  και συνεχίζω,  ευχόμενος  στον  φίλο  Θανάση  καλή τύχη στην αυγή  της νέας  του επιλογής!

Για το θέμα της μη ψήφισης των τελών στον προϋπολογισμό του Δήμου Μεγανησίου μίλησε ο Αντιδήμαρχος κ.  Θανάσης Κονιδάρης.

Ο ίδιος υπογράμμισε για το όλο θέμα ότι έχει γίνει μια σύγχυση από έλλειψη γνώσης, από άλλους ηθελημένα με τον ίδιο να εκφράζει την ευχή ότι το ρεπορτάζ που δημοσίευσε το meganisinews.gr και ο Γιώργος Γαβρίλης ανήκει στην πρώτη κατηγορία, καθώς αν ήταν στη δεύτερη χαριτολογώντας θα έπρεπε να πει ότι δεν του ζητήθηκε από τον δήμαρχο να γίνει εκπρόσωπος τύπου.

Ο καιρός Κονιδάρης υποστήριξε ότι τα όσα έγραψε το meganisinews.gr δεν είναι  σταυρωμένα καθώς δεν έχει πηγές μέσα από το δήμο, στις περισσότερες από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για το επίμαχο ζήτημα ήταν απών ή είχε  φύγει  νωρίς, με τον ίδιο να υπογραμμίζει ότι κάποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν, όχι γιατί έχει διάθεση να έρθει σε καμία κόντρα μαζί του αλλά και την αλήθεια.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να λέει ο Γιώργος Γαβρίλης σε συνέντευξη στον Prima 91,6 ότι δεν θα μπορούμε να πάρουμε χειριστή στο σκάφος,  όταν η πίστωση του χειριστή βρίσκεται στον προϋπολογισμό του 2016 όπως και σε αυτόν του  2015.

Επίσης δεν γνωρίζει  ότι μέχρι το τέλος του Μαρτίου του 2016 όλες οι υποχρεωτικές δαπάνες θα πληρώνονται  κανονικά.
Ο κ. Κονιδάρης ανέφερε ότι ο ισοσκελισμός των ανταποδοτικών τελών, είναι ένα ζήτημα για το οποίο και η ΚΕΔΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση, καθώς και για πολλά άλλα ζητήματα ελέγχου της νομιμότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης του πρώτου βαθμού, είχε υπογραμμίσει ότι  πρέπει να αλλάξουν.

Δεν μπορείς δηλαδή να στερείς από την τοπική αυτοδιοίκηση 70% από τη ΣΑΤΑ και να της λες ότι υποχρεωτικά θα βάλεις χαράτσι στους δημότες της τάξης του 50- 60% για να ισοσκελίσεις τα τέλη σου για να μπορείς να ψηφίσεις προϋπολογισμό, για να μπορεί να κάνει δουλειά ο Δήμος.

Ο κ. Κονιδάρης υπογράμμισε ότι οι ίδιοι καταψήφισαν την πρόταση της οικονομικής επιτροπής και όχι  του δημάρχου όποιος μπορεί να προΐσταται της επιτροπής ωστόσο η ίδια είναι επταμελής, ενώ παράλληλα διευκρίνισε ότι στη δεύτερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύσσωμο  το δημοτικό συμβούλιο καταψήφισε αυτή την πρόταση που ήταν ίδια με τη προηγούμενη!!
Ως αναφορά το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Άρτα ο κύριος  Κονιδάρης ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει υπογραφεί το προγραμματική σύμβαση με καμία Άρτα για μεταφορά των απορριμμάτων μας, επίσης η μεταφορά των απορριμμάτων μας δεν είναι σίγουρο που θα καταλήξει  στο βαθμό στον οποίον δεν έχει ολοκληρωθεί, ο  δικός μας σταθμός μεταμόρφωσης.

ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι έχει γίνει και μια παρεξήγηση με τους οδηγούς του Δήμου. Οι οδηγοί δεν ήταν στις διοικητικές υπηρεσίες, το ΦΕΚ προσλήψεώς τους λέει ότι είναι ΔΕ 29 ως οδηγοί, δεν λέει ότι είναι οδηγοί απορριμματοφόρων, ανταποδοτικών υπηρεσιών και ούτε  ο δήμαρχος τους πήρε και τους πήγε στις ανταποδοτικές, απλά τους ανέθεσε κάποια παράλληλα καθήκοντα που έχει το δικαίωμα το κάνει,  αλλά παραμένουν  εκεί που ήταν έτσι ώστε οι δαπάνες των αποδοτικών να μην εκτοξευθούν και φέρουν αύξηση 50 και κάτω% για να ισοσκελίσει τα τέλη.
Ο καιρός Κονιδάρης σε άλλο σημείο της συνέντευξης του  ανέφερε ότι  με το δήμαρχο είμαστε υποχρεωμένοι θεσμικά να συνεννοούμαστε, είμαστε συνεργάτες είμαι ο Αντιδήμαρχος του. Κάποιοι θέλουν για τους δικούς τους λόγους να βάλουν σφήνα ανάμεσα σε μένα και το δήμαρχο.

Δε λέω ότι δεν έχουμε διαφορές προς θεού αλίμονο αν δεν είχαμε, πρέπει να συνεννοηθούμε και θεσμικά να συνεργαστούμε όχι για το δικό μου ή το δικό του το καλό ή την υστεροφημία του και  την  πετυχημένη  του σταδιοδρομία και θητεία,  αλλά για το καλό του νησιού, γι’ αυτό ανέφερε ότι οι έτσι κι αλλιώς θα ψηφιστούν και τα ανταποδοτικά τέλη και ο Προϋπολογισμός του Δήμου.

 

 

πηγή: prismaradio.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Tρεις Μεγανησιώτισσες στην κορυφή του taekwon do στην Ελλάδα

Κι όχι μόνο… Την 1η θέση  στο  Πανελληνιο Διασυλλογικο Πρωταθλημα αγωνων επιδειξης TaeKwonDo ITF,Εφηβων-Νεανιδων,Παιδων-Κοπασιδων,Παμπαιδων-Παγκορασιδων που πραγματοποιηθηκε στις 26 Μαρτιου στο […]

6 Σχόλια

    1. Xάρη σας κάνω που ασχολούμαι μόνο το απόγευμα. Προσεχώς αρχίζω κλαδέματα, καθαρίσματα ,βάψιμο και τέρμα η διασκέδαση! Κάμτε τα μπαρούτι!

      Το μεσημέρι μου εγώ δεν το χαλάω ούτε το Καλοκαίρι που υποτίθεται ότι χάνω “δεκάρες”, πόσω δε περισσότερο τέτοιες μέρες που φυσάει όξου και κοπανάει τη λαμαρίνα το χαλάζι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *