Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Απάντηση του δημάρχου Μεγανησίου στον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτη Κονιδάρη

Θα τους “ταράξει”  στην νομιμότητα

Στην  αντεπίθεση περνά ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Παύλος Δάγλας. Με δύο επιστολές που δημοσίευσε  σήμερα αργά το απόγευμα στο  επίσημο site του δήμου, απαντά  για την υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου αλλά και  όσα του προσάπτουν, σχετικά με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας να καλέσει σε απολογία επτά δημοτικούς συμβούλους. Η νέα επιστολή απάντηση έχει ως εξής:

“Στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σας κύριε Κονιδάρη είναι ότι μαζί μου θα τα ζήσετε όλα!

Εάν εσάς σας φαντάζει απίθανο η τήρηση των νόμων, καιρός να τον εντάξετε στην αυτοδιοικητική σας  ζωή.

Ο κόσμος που ζω εγώ είναι υπαρκτός και την πραγματικότητα γύρω μου την αντιλαμβάνομαι πολύ καλύτερα από εσάς που δεν εννοείται να κατέβετε από το συννεφάκι του κόσμου σας και της παράλογης λογικής που προσπαθείτε να πείσετε ότι είναι η πραγματικότητα.

Τώρα για το αν οι απαντήσεις μου είναι αφελής, αυτό θα το κρίνει ο κόσμος που μάλλον αφελής  και συνάμα ειλικρινής απαντήσεις θέλει παρά απαντήσεις πονηρές και με δόλο.

Όσον αφορά το αν με νοιάζει η λειτουργία του Δήμου, η καθημερινότητα, ο προγραμματισμός  δράσεων και τα νέα αναπτυξιακά προγράμματα ΕΣΠΑ αυτό θα το δείτε, μην βιάζεστε, αρκεί όμως να είστε αρωγοί και όχι να απειλείτε ότι θα σαμποτάρετε το έργο του Δημάρχου στα Δημοτικά Συμβούλια και δεν εννοώ εσάς μόνο, διότι με την αποτυχία της θητείας δεν σαμποτάρετε τον Δήμαρχο αλλά τον Μεγανησιώτη και αφήστε τις ποσοστώσεις των τελών και τα κροκοδείλια δάκρυα για τους Μεγανησιώτες. Στο προκείμενο τώρα.

Εάν θεωρείτε ανέκδοτο την κλήση σε απολογία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Π Δε & Ιονίου, επίσης εάν θεωρείτε ότι εμπλέκομαι και έχω οποιαδήποτε συμμετοχή υποτιμώντας την υπηρεσία και τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης τότε να το αναφέρετε στην απολογία σας. Κάνω την δουλειά μου όπως ορίζει ο νόμος για να προστατέψω  το συμφέρον του Δήμου και τίποτε παραπάνω, εάν θέλετε να ρίχνετε λάσπη να το κάνετε με αποδείξεις και όχι στα λόγια.

Όσον αφορά το ιστορικό «ξεχάσατε;» να αναφέρετε κάποιες λεπτομέρειες πολύ σημαντικές.

Όταν ξεκίνησα να συντάξω την πρόταση την οποία θα έφερνα προς ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή ζήτησα από την Οικονομική υπηρεσία γραπτώς Ανάλυση εσόδων – δαπανών για την οργάνωση και λειτουργία των ανταποδοτικών υπηρεσιών. Η οικονομική υπηρεσία μου απάντησε με το υπ.αριθ. πρωτ.3455/09-11-2015 μεταξύ άλλων ότι  οι δαπάνες ανταποδοτικών (υπηρεσία 20-καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού) ανέρχονται στο ποσό των 128.452,00 ευρώ, από το οποίο προκύπτει ότι οι προϋπολογισθείσες δαπάνες για το 2016 είναι κατά 52.772,80 ευρώ περισσότερες από τα προϋπολογισθέντα έσοδα της υπηρεσίας.

Και για να σταματήσει η παραπληροφόρηση τα έγγραφα υπάρχουν και μπορεί να τα αναζητήσει και να τα δει οποιοσδήποτε Δημότης.

Μεταξύ άλλων πιστοποιεί ,η Οικονομική Υπηρεσία και η Προϊσταμένη της την οποία διαβάλλετε με το να λέτε ότι αρνείται, ότι τα έξοδα είναι 128.452,00 ευρώ, αφού η ίδια υπέγραψε το εν λόγω έγγραφο.

Δεν είναι εμμονή του Δημάρχου η μη μεταφορά των μονίμων υπαλλήλων καθαριότητας. Οι μόνιμοι υπάλληλοι προσλήφθηκαν με προκήρυξη  στην οποία αναφέρονται ως οδηγοί καθαριότητας, έτσι πληρώνονται, έτσι εγγράφονται.

Δεν μπορεί ο εκάστοτε Δήμαρχος να τους πηγαίνει σε όποια υπηρεσία θέλει αυτός διότι μ΄ αυτό  τον τρόπο παραποιεί στοιχεία οικονομικά εις βάρος του Δήμου και εν τέλει των Δημοτών. Για να μεταφερθεί υπάλληλος πρωτίστως πρέπει ο ίδιος ο υπάλληλος να συναινεί , κάτι που δεν συμβαίνει, και έπειτα να γίνει μετάταξη με ειδική διαδικασία και ανάρτηση σε ΦΕΚ και όχι αυθαίρετα επειδή του ήρθε του Δημάρχου να κρατήσει  σταθερά τα τέλη για τους δικούς του πολιτικούς λόγους, κάτι το οποίο συνέβαινε στο παρελθόν , διότι κ. Κονιδάρη εάν εγώ αδιαφορούσα για το έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας να είστε βέβαιος ότι η Οικονομική Υπηρεσία (και καλά θα έκανε) θα με ανέφερε στους ανωτέρους μας λέγοντας  ότι παραποιώ στοιχεία για ψηφοθηρικούς  σκοπούς και τότε θα λέγατε άλλα.

Αφού ξεκαθαρίσαμε όλα τα παραπάνω έφερα στην Οικονομική Επιτροπή 23/11/2015 το θέμα το οποίο ψηφίστηκε.

Στις 06/12/2015 στο Δημοτικό Συμβούλιο καταψηφίζεται. Η απόφαση αυτή του Δ.Σ  ακυρώνεται  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Στις 10/01/2016 ξαναέρχεται  το θέμα, επίσης καταψηφίζεται  χωρίς όμως να δίνετε νόμιμη αντιπρόταση η οποία θα ήταν καλοδεχούμενη.

Στις 18/01/2016 έρχεται έγγραφο από το Υπουργείο Εσωτερικών με αρ. πρωτ.1467/18-01-2016 ότι πρέπει να τακτοποιηθεί άμεσα το θέμα των τελών και η ψήφιση του προϋπολογισμού διότι θα υπάρξουν  οι ανάλογες κυρώσεις.

Ενημέρωσα όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για το έγγραφο αυτό και φέρνω το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή  στις 25/01/2016 λαμβάνοντας υπόψη και την διαμαρτυρία των Επαγγελματιών ψηφίζουμε δεύτερη φορά τα τέλη και καλώ 3η  φορά Δημοτικό Συμβούλιο στις  01/02/2016 όπου διάβασα το έγγραφο του Υπουργείου και ενημέρωσα όλο το σώμα όπου καταψηφίστηκε με 7 κατά 4 υπέρ και έτσι μένουν  πάλι τα τέλη σε εκκρεμότητα με έναν προϋπολογισμό στον αέρα.(Να σημειώσω για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις ότι όλοι οι Σύμβουλοι τόσο στις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και στις Συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής ενημερώνονται  όπως ορίζει ο νόμος πέντε ημέρες νωρίτερα και όλοι μπορούν να τακτοποιήσουν το πρόγραμμά τους χωρίς προβλήματα, όλα τα άλλα περί μεθοδεύσεων  είναι φθηνές δικαιολογίες.)  Στην 3η λοιπόν Συνεδρίαση εάν είχαν ψηφισθεί τα τέλη δεν θα υπήρχε πρόβλημα για κανέναν Σύμβουλο και πρωτίστως με την ομαλή λειτουργία του Δήμου. Και σ’ αυτό το σημείο θα μου πείτε γιατί Δήμαρχε να επιβάλεις εσύ την δική σου άποψη ;

Και σας απαντώ ότι δεν είναι θέμα δικής μου «απονενοημένης» ενέργειας να επιβάλω την άποψή μου, όμως δεν μου προτάθηκε κάτι το οποίο να μπορεί να σταθεί βάση νόμου και χωρίς να παραποιηθούν στοιχεία, αντίθετα μου προτάθηκε να παραμείνει το προηγούμενο καθεστώς στο οποίο παρανόμως πληρώνονταν υπάλληλοι καθαριότητας ως διοικητικοί ( οι υπάλληλοι δεν χρεώνονται από τον Δήμαρχο αλλά από τον τρόπο που έχουν προσληφθεί και μόνο).

Το μόνο που μπορεί να κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο είναι να αλλάξει τις ποσοστώσεις μεταξύ οικιακού και επαγγελματικού συντελεστή για καθαρά κοινωνικούς λόγους σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου, στο οποίο δεν έχω κανένα πρόβλημα σε όποια τελικά πρόταση έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως το να αγνοήσω τα πραγματικά δεδομένα και να παραποιήσω στοιχεία δεν θα το κάνω και γι’ αυτό με προστατεύει ο νόμος.

Όσον αφορά γιατί εγκαλούνται οι 7 συγκεκριμένοι Σύμβουλοι, γιατί δεν έγινε καμία μνεία στην 2η Συνεδρίαση από το Γ.Γ της Αποκεντρωμένης ή από ποιόν του υπαγορεύονται τα έγγραφα που γίνονται γι΄ αυτά δεν είμαι αρμόδιος εγώ, αρμόδιος είναι ο Γ. Γ της Αποκεντρωμένης τον οποίο μπορείτε να ρωτήσετε στην απολογία σας.

Στο ερώτημα αν ο νόμος καθορίζει την κοινωνική και πολιτική στάση ενός Δημοτικού Συμβούλου η απάντηση είναι προφανής, όμως μάλλον απ’ ότι έχω καταλάβει απ’ όσα έχω παραλάβει από την 01/09/2014, έχετε σαν παράταξη παρανοήσει την λέξη νόμος και την χρησιμοποιείτε όπως σας βολεύει.

Νόμοι λοιπόν κατά την έννοια του δικαίου, καλούνται οι θεσμοθετημένοι γραπτοί κανόνες δικαίου που στηρίζονται στο Σύνταγμα μιας Χώρας και ρυθμίζουν υποχρεωτικά    τις σχέσεις μεταξύ των πολιτών, καθώς και των πολιτών με το κράτος και ορίζουν διάφορες ρυθμίσεις για την ομαλή λειτουργία του κράτους.

Επομένως κάτω από αυτό το πλαίσιο ο Δημοτικός Σύμβουλος πρέπει να ψηφίζει ελεύθερα και κατά συνείδηση σύμφωνα πάντα με τους νόμους του κράτους που ζει, για το αντίθετο να απευθυνθείτε στον Νομοθέτη να γίνετε και ήρωας αλλαγής του Νομοθετικού πλαισίου και εγώ μαζί σας, αλλιώς θα πρέπει να σκέφτεστε κύριε ότι η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.

Τώρα λοιπόν που προσπάθησα να σας δώσω να καταλάβετε τι είναι νόμος για όλο τον υπόλοιπο κόσμο να ερωτηθείτε και εσείς και εμείς εάν έχουμε χούντα ή κάτι άλλο που στα μάτια του κόσμου δείχνει ανώνυμη η επώνυμη μικροπολιτική, πολιτικό εκφοβισμό, κατινιά, δόλο ή οτιδήποτε άλλο.

Δεν θα σας κουράσω άλλο θα σας αφήσω ελεύθερα (Δημοκρατία έχουμε),να συναντιέστε και να συζητάτε σφαιρικά όλα τα θέματα και να λαμβάνετε  δράση για όλα τα θέματα που έχετε κοινό συμφέρον. Δεν εκβίασα και δεν θα εκβιάσω ποτέ κανέναν, όμως δεν θα δεχθώ ποτέ να με εκβιάσει και κανένας απ’ όποιο μετερίζι και αν βρίσκεται. Τώρα την κωμωδία και το δράμα θα το αφήσω σ’ εσάς που το κατέχετε γιατί εγώ δεν έχω θεατρικές και καλλιτεχνικές ανησυχίες.  

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΓΛΑΣ”

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights