Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Μαρτίου 2021

Στον αέρα ο Προϋπολογισμός του δήμου Μεγανησίου. Ο Γιώργος Γαβρίλης στον Prisma 91,6

Τρεις φορές έφερε προς ψήφιση ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Παύλος Δάγλας τον ισοσκελισμό των ανταποδοτικών τελών που προέβλεπαν αυξήσεις της τάξης 50% για τα σπίτια και 100% για τα καταστήματα στο τετραγωνικό. Τρεις φορές το δημοτικό του συμβούλιο τις απέρριψε. Μεταξύ δεύτερης και τρίτης με επείγον έγγραφο της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας είχε προειδοποιήσει για ποινικές και διοικητικές κυρώσεις σε όσους δημοτικούς συμβούλους δεν θα ψήφιζαν τον ισοσκελισμό.

Μάταια ο δήμαρχος «εκλιπαρούσε» τους συμβούλους του να ψηφίσουν ώστε να καταστεί δυνατή η κατάρτιση του προϋπολογισμού.

Έτσι μετά και την τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια , η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ξεκίνησε την διαδικασία για την οποία είχε προειδοποιήσει. Καλεί σε απολογία τρεις δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και τέσσερις της αντιπολίτευσης. Όλοι τους αντιμετωπίζουν την κατηγορία της σοβαρής παράβασης καθήκοντος, κατηγορία που τους φέρνει αντιμέτωπους με προσωρινή ή ακόμα και μόνιμη παύση των καθηκόντων τους.

Η απόφαση αυτή έχει παγώσει τον προϋπολογισμό του Δήμου, ανέφερε μιλώντας στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 ο Γιώργος Γαβρίλης καθώς ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτε, εκτός από το να πληρώνει μισθούς και λογαριασμούς…

πηγή: prismaradio.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *