Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Κώστας Δρακονταειδής στο ΔΣ Λευκάδας για την υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου Μεγανησίου: “Δεν μπορούμε να βαράμε τα σαμάρια , αφήνοντας στο απυρόβλητο τον γάιδαρο”

Εν ολίγοις χάσαμε την “Τζένη ”  αλλά μας έμειναν οι νόμοι

“Έγραψα λοιπόν μεταξύ άλλων σε σχόλιο-επιστολή προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων:

Αποφάσισα να σας στείλω λίγα λόγια ενόψει της αυριανής συνέλευσής σας, να σας φρεσκάρω λίγο την μνήμη και ας εξοργίσω(ως συνήθως κάποιους από εσάς)

Εάν διαβάσετε προσεκτικά την ανακοίνωση υποστήριξης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Άγγελος Σικελιανός, κάπου αναφέρει το εξής: «Όλα αυτά συμβαίνουν σε απόλυτη «ευθυγράμμιση» με την έκθεση του ΟΟΣΑ (2011), η οποία αναφέρει στη σελίδα 44: «Αναποτελεσματικό δίκτυο μικρών σχολείων, μικρός αριθμός μαθητών ανά δάσκαλο και μικρό μέγεθος τάξης».»

2011 λοιπόν κυβέρνηση Παπανδρέου, εργαλεία ΟΟΣΑ, κρατείστε το αυτό.

Αύγουστος 2011 λοιπόν συζήτηση ΜΈΝΤΗ με θέμα την παιδεία , παρόν κι ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και άλλοι…

Δεν θα μπώ σε ονοματολογία(πολλοί από αυτούς είναι στο πλάι σας σήμερα) ,δεν έχω όρεξη για καμμία αντιπαράθεση, υπάρχουν δύο βίντεο στην ιστοσελίδα του Συλλόγου σας δίνω το link:https://mentismeganisi.wordpress.com/2011/08/21/%cf%83%cf%85%ce%b6%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%ce%b8%ce%ad%ce%bc%ce%b1-%c2%ab%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc/#more-3056

Εκεί λοιπόν γινόμαστε ακροατές των περίφημων προτάσεων του ΟΟΣΑ, προσαρμοσμένες στα μέτρα του Μεγανησίου. Επικαλούμαι ως μάρτυρα τον Μεγανησιώτη εκαπιδευτικό Φίλιππο Μάτζαρη, ο οποίος στο δεύτερο βίντεο στο τέλος σηκώνεται εξανιστάμενος φωνάζοντας «εγώ ντρέπομαι μ΄αυτά που ακούω εδώ μέσα».

Αυτά για την ιστορία για το πως ξεκίνησε και πως αναμένεται εκείνος ο σχεδιασμός να είναι τελικά και ο μοιραίος για την πορεία των σχολείων στο Μεγανήσι.”

έγραψα σε άρθρο:

Κι έτσι δειλοί , μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, κατευθύνουμε την κοινωνία να «βαράει τα σαμάρια», αντί ν΄ ασχολείται   με τον «γάιδαρο» θυμίζοντάς μας τον πάντα επίκαιρο Κώστα Βάρναλη:

― Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
― Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
― Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
― Φταίει πρώτ” απ” όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα
δεν τό βρε και δεν τό πε ακόμα.’

 

Σας τα είπε λοιπόν κι ο δήμαρχος Κώστας Δρακονταειδής  στο δημοτικό συμβούλιο Λευκάδας ακούστε  τον  στο 14:06 (τρία λεπτά παρέμβασης)  του Βίντεο που μας έστειλε  ο  Στάθης Πολίτης,  με τις παρεμβάσεις  του δημάρχου Μεγανησίου Παύλου Δάγλα, του ιδίου, του εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Εύας Λιβιτσάνη και εκπροσώπου της αντιπολίτευσης κ. Μάτζαρη Κων/νου.

Κι επειδή διαβάζω κάτι σχόλια για τα προσωπικά μου συμφέροντα, έχω ν΄απαντήσω ότι από τότε (2011) μέχρι σήμερα τα ίδια πράγματα λέω. Ας προβληματιστούν εκείνοι για την δική τους στάση τότε ή μήπως την ξεχάσανε;

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ομόφωνα θετική γνωματοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ι. Ν στην Μ.Π.Ε για τον βιολογικό στην Σκίζα

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας μας, όπως αυτές αναφέρθηκαν πιο πάνω (σημείο 2 του παρόντος) και κατόπιν σχετικού αιτήματος […]

ΥΠ.ΕΣ: Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 81437/08-11-2021 Απόφασης Επιχορήγησης του Δ. Μεγανησίου (Ν. Λευκάδας) από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για την πράξη «Μονάδα Επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Μεγανησίου στην περιοχή Σχίζα»

Νέα καταληκτική ημερομηνία υλοποίησης του έργου κι επιπλέον 90.000 στο κόστος κατασκευής του Α) Το ποσό επιχορήγησης της Πράξης. Νέο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights