Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Οκτωβρίου 2021

Θανάσης Καββαδάς: Δεν έχει φτάσει ακόμα η εισήγηση της Α/θμιας στο Υπουργείο

Επαφές Θανάση Καββαδά στο Υπ. Παιδείας για το Δημοτικό Σχολείο Μεγανησίου

Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας επισκέφθηκε χθες ο Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, όπου είχε συναντήσεις  με τον  προϊστάμενο της Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με το σύμβουλο του Υπουργού  Παιδείας, για το θέμα της υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Μεγανησίου, που έχει προκύψει μετά από σχετική πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας.

Και οι δύο διαβεβαίωσαν τον κ. Καββαδά ότι προσπάθεια του υπουργείου είναι να παραμείνει το υφιστάμενο πλαίσιο εκπαίδευσης αλώβητο στο Δημοτικό Σχολείο του Μεγανησίου.  Επιπλέον υποσχέθηκαν ότι, οι μαθητές του Μεγανησίου θα έχουν εκπαιδευτικούς και για τα μαθήματα ειδικοτήτων. Ο βουλευτής από τη μεριά του ζήτησε να ληφθούν υπόψη  οι ειδικές συνθήκες του νησιού.

Σύμφωνα με τους ανωτέρω, δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις μεταβολές μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016-2017 σε όλη τη χώρα και στην παρούσα φάση το υπουργείο δέχεται τις εισηγήσεις των κατά τόπους Διευθύνσεων.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τις εισηγήσεις της  Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, μέχρι στιγμής δεν έχουν επιδοθεί στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου.

Μάλιστα ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου, μετέφερε τα ανωτέρω, σε τηλεφωνική επικοινωνία ενώπιων του Βουλευτή και στον Διευθυντή του σχολείου του Μεγανησίου και στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας αλλά και στον γενικό Διευθυντή της Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *