Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Φορτώνουν την ανικανότητα τους να αντιμετωπίσουν το δημογραφικό, στην Πολιτεία

Συρρικνώνεται  επικίνδυνα ο πληθυσμός του Μεγανησίου 

Τριάντα έξι παιδιά φοιτούσαν στο δημοτικό σχολείο  Μεγανησίου το 2011, σήμερα  είκοσι τρία. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα το 2016-2017 αφού πέντε παιδιά εισέρχονται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και μόλις δύο εντάσσονται στο δημοτικό.

Οδεύουμε  ολοταχώς  προς μονοθέσιο

Ακόμα πιο δυσοίωνα προβλέπονται  τα πράγματα για την σχολική περίοδο 2017-2018, όπου ακόμα τρία παιδιά εγκαταλείπουν την πρωτοβάθμια  εκπαίδευση για το Γυμνάσιο και μόλις ένα εντάσσεται στην δυναμικότητα του δημοτικού σχολείου. Εάν δε κανείς προσθέσει και την εθελουσία μεταγραφή μαθητών σε σχολεία της Λευκάδας, ουδείς πλέον πρέπει να κοιμάται ήσυχος για το μέλλον της εκπαίδευσης(κι όχι μόνο)  στο Μεγανήσι.

Κατά τ΄ άλλα   το γεγονός  χρησιμοποιείται  ένθεν κι ένθεν για πολιτική αντιπαράθεση  και φθηνή αντιπολίτευση,  αποπροσανατολίζοντας από το πραγματικό πρόβλημα για το οποίο χρόνια μέσα κι από το παρόν site  έχουμε αναδείξει. Καμία συζήτηση αφού  δεν περισσεύει χρόνος στα δημοτικά συμβούλια για τα πραγματικά ζητήματα, άφθονος για μικροπολιτική, ανούσια αντιπαράθεση και κριτική για το meganisinews. Ρε “δε μασάμε”,  “θα σας τα χώνουμε”,  τραβάτε σε 500 δικαστήρια, εμπεδώστε το!

Κι έτσι δειλοί , μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, κατευθύνουμε την κοινωνία να “βαράει τα σαμάρια”, αντί ν΄ ασχολείται   με τον “γάιδαρο” θυμίζοντάς μας τον πάντα επίκαιρο Κώστα Βάρναλη:

― Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
― Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
― Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
― Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα
δεν τό βρε και δεν τό πε ακόμα.

Έτσι στη σκότεινη ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί.
Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα
όπου μας έβρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Και καλά φέτος πες πως κοροϊδεύουμε του “Κουτόφραγκους” και κρατάμε το 4θέσιο, του  χρόνου, του παραχρόνου;

Καλή επανάσταση!

δείτε σχετικά:

Αργοπεθαίνει το Μεγανήσι (του Γ. Γαβρίλη)

To δημογραφικό το κυριότερο πρόβλημα του Μεγανησίου

Καμμιά μεταβολή στις σχολικές μονάδες του Μεγανησίου, αλλά…

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Το Μεγανησι εχει προβλημα δημογραφικο οπως κι ολη η ελληνικη επικρατεια,αυτο δυστυχως ειναι απορεια απ τα οσα συμβαινουν στην ελλαδα της οικονομικης και κοινωνικοπολιτικης κρισης.Ομως ειναι δικαιωμα των πολιτων του Μεγανησιου ν αγωνιστουν για οτι πιστευουν σωστο και δικαιο για τα παιδια τους.Αυτο που με αποσυντονιζει και θλιβει ειναι οτι πρεπει να παλεψουμε για τ αυτονοητα.Αρνουμε να παραδωθω σ ενα ενταξει και τι εγινε.Το 2017 δεν ειναι μακρια αλλα ως να ρθει εχω δικαιωμα να διεκδικω.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights