Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Αυγούστου 2021

Στον “αέρα” ο διαγωνισμός για την συντήρηση της πλωτής γέφυρας στην Λευκάδα

Μπροστά στο κίνδυνο ξανά  του προσωρινού κλεισίματος

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, απέρριψε  το Ελεγκτικό Συνέδριο τις διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου για την συντήρηση της πλωτής γέφυρας , διότι δεν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενοι κανονισμοί. Πιο συγκεκριμένα   χαρακτηρίζει μη αποδεκτό τον κωδικό που αναφέρεται στην χρηματοδότηση του έργου.

Η ακύρωση της ανάθεσης στον εργολάβο, έρχεται μόλις λίγες ημέρες αφού είχαν εκπνεύσει  όλες οι προθεσμίες παράτασης λειτουργία της.  Ο δεξαμενισμός και η συντήρηση της πλωτής γέφυρας είχε ήδη  σκοπίμως καθυστερήσει ,ώστε  να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο της διάνοιξης του διαύλου. Η απόφαση όμως του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανέτρεψε όλα τα δεδομένα.

Έτσι  βρισκόμαστε ξανά πλέον  μπροστά στον κίνδυνο απαγόρευσης της διέλευσης μέχρι να οριστούν και να υλοποιηθούν  νέες διαδικασίες από την αρχή για την ανάδειξη νέου αναδόχου και την συντήρησή της. Πάντως όπως μας διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι,  το  κονδύλιο (περίπου 2εκατομμύρια)  έχει προβλεφθεί   και υπάρχει στον προϋπολογισμό του ΥΠΟΜΕΔΙ όπου ακόμα υπάγεται  η πλωτή γέφυρα Λευκάδας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Επίσκεψη ρουμάνων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στη Λευκάδα στα πλαίσια της έναρξης νέας αεροπορικής σύνδεσης από τον Ιούνιο 2013

To Eπιμελητήριο Λευκάδας στα πλαίσια της στρατηγικής που αφορά τη στόχευση νέων συνεργασιών και αεροπορικών συνδέσεων ενημερώνει ότι τη προηγούμενη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *