Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Οκτωβρίου 2021

Στον “αέρα” ο διαγωνισμός για την συντήρηση της πλωτής γέφυρας στην Λευκάδα

Μπροστά στο κίνδυνο ξανά  του προσωρινού κλεισίματος

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, απέρριψε  το Ελεγκτικό Συνέδριο τις διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου για την συντήρηση της πλωτής γέφυρας , διότι δεν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενοι κανονισμοί. Πιο συγκεκριμένα   χαρακτηρίζει μη αποδεκτό τον κωδικό που αναφέρεται στην χρηματοδότηση του έργου.

Η ακύρωση της ανάθεσης στον εργολάβο, έρχεται μόλις λίγες ημέρες αφού είχαν εκπνεύσει  όλες οι προθεσμίες παράτασης λειτουργία της.  Ο δεξαμενισμός και η συντήρηση της πλωτής γέφυρας είχε ήδη  σκοπίμως καθυστερήσει ,ώστε  να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο της διάνοιξης του διαύλου. Η απόφαση όμως του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανέτρεψε όλα τα δεδομένα.

Έτσι  βρισκόμαστε ξανά πλέον  μπροστά στον κίνδυνο απαγόρευσης της διέλευσης μέχρι να οριστούν και να υλοποιηθούν  νέες διαδικασίες από την αρχή για την ανάδειξη νέου αναδόχου και την συντήρησή της. Πάντως όπως μας διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι,  το  κονδύλιο (περίπου 2εκατομμύρια)  έχει προβλεφθεί   και υπάρχει στον προϋπολογισμό του ΥΠΟΜΕΔΙ όπου ακόμα υπάγεται  η πλωτή γέφυρα Λευκάδας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δεν απάντησε για τα μεγάλα ζητήματα της Λευκάδας ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό, κ.Κώστας Σταματέλος

Συνέντευξη παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό prisma95,1 και στους δημοσιογράφους Ηλία Kοντογιώργη και Πάνο Κουνιάκη ο υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της ΝΔ κ. […]

Επίσκεψη αντιπροσωπειών των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ όμορων νομών στο Άκτιο

Ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα  αντιπροσωπείες όμορων νομών  των Νομαρχιακών Επιτροπών Λευκάδας, Πρέβεζας και  Αιτωλοκαρνανίας  του ΣΥΡΙΖΑ, στο αεροδρόμιο του Ακτίου. Οι αντιπροσωπείες είχαν […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *