Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2022

Aποδέχθηκε ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Παύλος Δάγλας την παραίτηση του Στάθη Ζαβιτσάνου

Στην διαύγεια του δήμου πλέον αναρτημένη η απόφαση του δημάρχου Μεγανησίου για την αποδοχή της παραίτησης του αρχηγού της αντιπολίτευσης κ. Στάθη  Ζαβιτσάνου. Παράλληλα έχει αποσταλεί γραπτή πρόσκληση  στην  πρώτη επιλαχούσα για την αναπλήρωση της θέσης κ. Βησσαρία Πολίτη  του Κωνσταντίνου εντός εύλογου χρονικού διαστήματος πέντε ημερών να παρουσιαστεί ενώπιων του δημάρχου κ. Παύλου Δάγλα  για να δώσει το προβλεπόμενο όρκο.


Εν τω μεταξύ  η “παγωμάρα¨  που επικράτησε αρχικά στην δημοτική παράταξη “Μεγανήσι μαζί στο μέλλον”  από την ξαφνική κι απρόβλεπτη απόφαση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Στάθη Ζαβιτσάνου, φαίνεται σταδιακά να υποχωρεί και ξεκινούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη νέου επικεφαλής στην παράταξη. Πληροφορίες μας λένε ότι στο   επόμενο  δημοτικό συμβούλιο στης 18 Φεβρουαρίου, χρέη επικεφαλής  θ΄αναλάβει προσωρινά ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Παναγιώτης Κονιδάρης, αφού θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Επίσης πιθανός υποψήφιος για την “ορφανή” θέση του κ. Στάθη Ζαβιτσάνου προβάλλει  και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Αυγερινός.

Βαρύ είναι το πρόγραμμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, αφου περιλαμβάνει κάπου τριάντα έξι  θέματα με σπουδαιότερο εκείνο της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης με την ΠΙΝ για την δημιουργία  υδατοδρομίου στο Μεγανήσι.

δείτε και τα 36 Θέματα της επόμενης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου εδώ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Για τον Άνθιμο…

Ενας λεβέντης,φίλος πιστός, αληθινός και πάντα χαμογελαστός, παλικάρι,γεμάτος ζωή και δράση, προσόντα που του χάρισε απλόχερα η οικογένειά του.Αυτός ήταν […]

6 Σχόλια

 1. Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δεν θα ξαναγράψω στο σάιτ σας και το τήρησα για πάρα πολύν καιρό. Όμως η αναφορά του ονόματός μου και η ασύστολη ψευδολογία σας δεν με αφήνει ν’ αγιάσω.

  Τί είναι αυτά που γράφετε κύριε Γαβρίλη (ή μήπως “κύριε” ΜΝ;). Μεσκαλίνη παίρνετε; Ή μήπως ό,τι ονειρεύεστε το βράδυ το πρωί το μετατρέπετε σε άρθρο; Έχει και η ονειροφαντασία τα όριά της ξέρετε…

  Λοιπόν, ωραία και ξεκάθαρα:
  α)Καμιά “παγωμάρα” δεν επικράτησε στην παράταξη “Μεγανήσι- Μαζί στο Μέλλον” γιατί η απόφαση του Στάθη δεν ήταν ούτε “ξαφνική”, ούτε “απρόβλεπτη”. Τους λόγους (πρωτίστως προσωπικούς, αν και δεν περιμένω από σας να τους σεβαστείτε) τους αναλύει στην συνέντευξή του. Η παράταξή μας είναι ενήμερη εδώ και καιρό.

  β)”Χρέη επικεφαλής” δεν υπάρχουν στην διάλεκτο της αυτοδιοίκησης, αυτός είναι δικός σας όρος. Υπάρχει επικεφαλής, που αναδεικνύεται από τους συμβούλους και που θα αποφασιστεί όταν έρθει η ώρα από το σύνολο της παράταξης. Βλέπετε, έχουμε το… ελάττωμα να είμαστε δημοκράτες. Τώρα για το που ανακαλύψατε ότι εγώ “θα αναλάβω προσωρινα” κτλ,θα ήταν ανάξιο σχολιασμού, αν δεν ήταν υποβολιμαίο, άρα βρώμικο. Εκτός κι αν ήταν κι αυτό υπό την επίρροια που λέγαμε.

  γ)Ασφαλώς τα ίδια ισχύουν και για τον Γιώργο τον Αυγερινό (που αναφέρετε) και για όλα τα άλλα μέλη της δημοτικής ομάδας και γι’ αυτό να μην έχετε καμία αμφιβολία.

  δ)Θα σας απεύθυνα μια παραίνεση, να πάψετε πια να ψευδολογείτε και να παρουσιάζετε τα σωρηδόν ψέματά σας ως “διασταυρωμένες αλήθειες”, αλλά ξέρω ότι θα πέσει στο κενό. Εξάλλου τον ρόλο σας στα κοινά του τόπου μας τον έχει καταλάβει και η κουτσή Μαρία. Αυτό που σας παρακαλώ όμως- για τελευταία φορά- είναι να προσέχετε που και πώς χρησιμοποιείτε το όνομά μου. Είμαι υπομονετικός, μετριοπαθής και αξιοπρεπής, μην με αναγκάσετε να τα ξεχάσω όλα αυτά.

  Καλημέρα.

  1. Aγαπητοί κύριοι, ηρεμία.

   Δεν αντιλαμβάνομαι ειλικρινά την αντίδρασή σας. Τι πιο φυσιολογικό για την αυτοδιοικητική ζωή του τόπου, να υπάρχει συνέχεια σε μια δημοτική παράταξη. Ο κ. Αυγερινός δεν ενδιαφέρεται να γίνει επικεφαλής της δημοτικής παράταξης κι ο κ. Κονιδάρης θέλει να γίνει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες . Μάλιστα , το καταλάβαμε. Προς τι το μένος και οι διαξιφισμοί;

   Καλή ημέρα και σε σας

 2. Aγαπητέ Γιώργο,πάλι ανακρίβειες βλέπω στο άρθρο σου !
  Ας αρχίσω από την “παγωμάρα”.
  Εχω να σου πω ότι ,γνωρίζαμε από καιρό όλοι στην παράταξη ,την πρόθεση του κου Ζαβιτσάνου να παραιτηθεί ,για προσωπικούς βασικά λόγους.
  Συνεχίζοντας ,θέλω να σου πω ,ότι καμία προσωρινή θέση επικεφαλής της παράταξής μας ,δεν θα υπάρξει,μια και οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί ,πριν το νέο ΔΣ της 18 Φλεβάρη.
  Και τελειώνοντας,έχω να σου πω .ότι οι πληροφορίες σου ,που με φέρουν να ενδιαφέρομαι για την “ορφανή θέση” ,είναι πλήρως ανακριβείς(για να μην τις χαρακτηρίσω υποβολιμαίες).
  Τελικά διαπιστώνω ότι εσύ, δεν “φυλάς τις κακοτοπιές”.

  1. Aγαπητέ Γιώργο λυπάμαι ειλικρινά γιατί σε είχα περισσότερο λογικό.

   Λοιπόν στο άρθρο του meganisitimes που υπογράφει η δημοτική σύμβουλος της παράταξής σας κ. Έλλη Καββαδά αναφέρει(κάνω copypaste):

   Την παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της αντιπολίτευσης «Μεγανήσι Μαζί στο Μέλλον» κατέθεσε σήμερα 10/2 ο επικεφαλής Στάθης Ζαβιτσάνος!

   Το θαυμαστικό όλοι το είδαμε, συνεχίζοντας λοιπόν ο αναγνώστης την ανάγνωση δεν εξάγει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια ειλημμένη απόφαση. Ή τουλάχιστον πουθενά δεν αναφέρεται!

   Επιτέλους τουλάχιστον συνενοηθείτε στείλτε μας μια ανακοίνωση σαν παράταξη και όχι σαν “σκορποχώρι”, να ξέρουμε κι εμείς τι να ενημερώσουμε τον κόσμο!

   Είναι δυνατόν παραπέμπεται για τους χ, ψ λόγους της παραίτησης του επικεφαλής σας σ΄ένα Λευκαδίτικο τρίτο μέσο;

   Υποτιμάτε την στοιχειώδη λογική και την νοημοσύνη όσων σας ψήφισαν, τουλάχιστον.

 3. Αγαπητέ Γιώργο,βλέπω ότι συνεχίζεις στο ίδιο μοτίβο.
  Για να τελειώνουμε το θέμα ,που ξαφνικά ξεκίνησες ,με αναφορά στο όνομά μου ,ότι θα είμαι υποψήφιος για την αρχηγία της αντιπολίτευσης και επειδή αύριο δεν μπορώ να σκεφτώ τι ακόμη ίσως γράψεις(πχ ότι έβαλα υποψηφιότητα και …έχασα)! ,έχω να ανακοινώσω σε όλους ,ότι ΔΕΝ είναι στις προθέσεις μου η αρχηγία της παράταξης και δεν θα θέσω υποψηφιότητα γι αυτήν.
  Αν με έπαιρνες ένα τηλέφωνο ,πριν γράψεις τις “φήμες”,θα σου απαντούσα,εσύ όμως δεν το έκανες (και απ’ ότι βλέπω έτσι συνηθίζεις να κάνεις γενικά στα άρθρα σου).
  Για τα υπόλοιπα ,όπως δημοσιεύματα με θαυμαστικά στο times από την κα Καββαδά που είναι μέλος της συντακτικής του ομάδας ,δεν έχω κάτι να σου πω , όπως τίποτε δεν έχω να σου πω και για τον τρόπο που επιλέγει κάποιος να παραιτηθεί,ακόμη και ο κος Ζαβιτσάνος .
  Για το “σκορποχώρι” αλήθεια ,αναφέρεσαι στην δικιά μας παράταξη; ή είναι και αυτό … ορθογραφικό λάθος !
  Αλλά να ξέρεις ότι,σε δημοσιεύματα που αναφέρονται σε μένα ,που είναι αναληθή ,θα απαντώ χωρίς….άδεια.
  Διαπιστώνω τελευταία, ότι προσπαθείς να δημιουργήσεις θέματα, ενώ δεν υπάρχουν, όπως πχ στο προηγούμενο άρθρο σου ,που μιλούσες για περιθώρια συναίνεσης της αντιπολίτευσης με την πρόταση του αντιδημάρχου και δεν κατανοώ τις προθέσεις σου.
  Ας είναι όμως…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *