Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Οκτωβρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρωταθλητές στο ξεκλήρισμα της αγροτικής παραγωγής

Πως  σκέφτονται  να ερημώσουν νησιά και τα τελευταία ορεινά χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας

Είναι γεγονός πως στην  Ελλάδα  των  χωριών στα νησιά μας αλλά και στις ορεινές περιοχές,  είναι σχεδόν αδύνατο να ζήσει κανείς αποκλειστικά και μόνο καλλιεργώντας την γή. Πρέπει κανείς συμπληρωματικά ν΄ ασχολείται και  με άλλες δραστηριότητες  όπως οικοδομή, τουρισμό κτλ.  εάν θέλει να έχει ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής.  Φανταζόμαστε πόσο δυσκολο είναι κανείς να επιβιώσει , κάνοντας μόνο τον ψαρά στο Μεγανήσι ! Αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους που υπολογίζονται γύρω στις 500.000 φαίνεται να έχουν βάλει στο στόχαστρο Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση  ψάχνοντας τρόπο να τους τελειώσουν!  Σύμφωνα με άρθρο του Δημήτρη Δεσύλλα στην εφημερίδα prin.gr:

Tην Παρασκευή 5 Φλεβάρη στη Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, απαντώντας στην επίκαιρη επερώτηση του ΚΚΕ για τους αγρότες, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση συζητάει με τους «θεσμούς» (Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., Ε.Κ.Τ., E.S.M.) την τροποποίηση (χειροτέρευση) και άμεση εφαρμογή του «Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων».

Ο κ. Αποστόλου δήλωσε ωμά, ότι από τους 750.000 αγρότες που συνολικά κάθε χρόνο υποβάλλουν αίτηση ενιαίας ενίσχυσης από την Ε.Ε., στόχος της κυβέρνησης είναι να ενταχθούν στο «Μητρώο» μόνο 275.000 «κατά κύριο επάγγελμα αγρότες», δηλαδή οι μεγαλοαγρότες και μεσαίοι αγρότες. Οι υπόλοιποι 475.000 εργατοαγρότες, αγροτοεργάτες και μικροαγρότες θα αποκλειστούν από επιδοτήσεις και ενισχύσεις και θα ξεκληριστούν. Οι «θεσμοί», φυσικά, θα συμφωνήσουν.

Οι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ «δεν παίζονται»! Φιλοδοξούν να πετύχουν εκεί που, λόγω των αγροτικών μπλόκων, απέτυχαν παταγωδώς, τόσο ο
Α. Παπανδρέου το 1996, όσο και ο Γ. Παπανδρέου το 2010. Είναι τόσο μεγάλη η φόρα που έχουν πάρει για να εφαρμόσουν με ζήλο τις επιταγές της Ε.Ε. και του Σόϊμπλε, που σίγουρα θα πέσουν και θα γκρεμοτσακιστούν!

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *