Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Οκτωβρίου 2021

Δημοτικό Συμβούλιο Μεγανησίου: Χαθηκε ο προϋπολογισμός και η … “μπάλα”

Πλήρης αδιέξοδο

Σε αχαρτογράφητα νερά κινείται πλέον ο δήμος Μεγανησίου μετά και την τελευταία συνεδρίαση  του δημοτικού του συμβουλίου. Δεν ψηφίστηκαν οι απαιτούμενες αυξήσεις   για τον ισοσκελισμό των ανταποδοτικών τελών με αποτέλεσμα την μη κατάρτιση προϋπολογισμού για το έτος 2016.

Άμεσο και βασικό αποτέλεσμα της μη απόφασης είναι ότι ο δήμος εισέρχεται  πλέον σε κατάσταση οικονομικής  αδράνειας  αφού δύναται να εκπληρώνει πληρωμές μόνο για τις απολύτως απαραίτητες  καθημερινές οικονομικές υποχρεώσεις όπως πετρέλαιο, ρεύμα, τηλέφωνο κτλ κι αυτές έως τον Μάρτιο.

Αυτό σημαίνει ότι για την προσεχή περίοδο δεν μπορεί να εκτελέσει καμία μελέτη και κανένα έργο, ούτε ακόμα να διεκδικήσει ενίσχυση προσωπικού με  τους 8μηνίτες ,όπως  γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Το πιο τραγικό είναι  ότι πλέον γίνεται ορατός ο κίνδυνος να μείνει ο δήμος και χωρίς χειριστή  του ταχυπλόου σκάφους που εκτελεί χρέη ασθενοφόρου, βάζοντας σε κίνδυνο και την υγεία και τις ζωές των δημοτών. Η θητεία του χειριστή σκάφους λήγει τον Μάιο  και προκήρυξη της θέσης  δεν μπορεί να γίνει χωρίς προϋπολογισμό.

Εικόνα διάλυσης παρουσίαζε το δημοτικό συμβούλιο αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που δημότες έπαιρναν τον λόγο κατά το δοκούν, επιτίθονταν σε δημοτικούς συμβούλους με ακραίους χαρακτηρισμούς κι εγκαλούσαν το δημοτικό συμβούλιο , δίνοντας αυθαίρετες προσωπικές  ερμηνείες  σε λέξεις και έννοιες . Ακούστηκαν ξανά αρκετές  “φανφάρες”  και έγιναν  σκληρές φραστικές αντιπαραθέσεις με  αποκορύφωμα τον διαπληκτισμό του δημάρχου με τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Αργύρη(46:50 2ο Βίντεο)  και την ξαφνική  αναίτια σφοδρή αντιπαράθεση του αντιδημάρχου κ. Θανάση Κονιδάρη με τον υπάλληλο του δήμου κ. Αργυρό Σπύρο(17:52  3ο Βίντεο)

Ασυνεννοησία, μιζέρια ,  ανούσιες   αντιπαραθέσεις, ανέξοδη λαϊκίστικη κριτική  και κανένα αποτέλεσμα.

Πεντακόσιες πενήντα χιλιάδες περιμένουν στα ταμεία του δήμου για να γίνουν αυτές τις δύσκολες εποχές άμεσα έργο. Αν αυτού κινδυνεύουν  “παστωμένα”  στην τράπεζα, από νέες πολιτικές εξελίξεις  σε πανελλαδικό κι ευρωπαϊκό επίπεδο.  Εάν σήμερα δεν υπήρξε θάρρος για πολιτικές αποφάσεις, του χρόνου όπου θα μεταφέρονται τα σκουπίδια, ποιος δημοτικός σύμβουλος θα ψηφίσει αυξήσεις της τάξεως 300%  στα δημοτικά τέλη;

Και μία εξίσου κρίσιμη ερώτηση. Εάν  φέτος κάποιοι οδηγοί παρουσιάζονταν να μην  απασχολούνται στην καθαριότητα, του χρόνου που αναγκαστικά θα βγαίνουν εκτός Μεγανησίου σε περίπτωση ατυχήματος ποια ασφάλεια θα είναι εκείνη που θα το καλύψει;

ΥΓ:  Συμβουλή προς συνάδελφους  επαγγελματίες: Τραβάτε και πληρώστε κάνα μηχανικό και βρείτε τρόπο να νομιμοποιηθείτε  με τον νόμο περί αυθαιρέτων. Είναι ανώφελο και μίζερο να εκλιπαρείτε  ένα άδικο κράτος για έλεος. Το ίδιο το κράτος έλεγε  δεν θα υπάρξει  γενιά αυθαιρέτων και υπήρξε πρώτη, και δεύτερη,  και τρίτη και σας διαβεβαιώ όσο θα υπάρχουν χρήματα, θα υπάρχουν και   αυθαιρεσίες που θα γίνονται σε μία νύκτα νόμιμες και νέες θα προβάλλουν ξανά  στον ορίζοντα!  Τώρα δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο της εμπλοκής των επαγγελματιών με  τον δήμο και την λειτουργία του

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *