Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Οκτωβρίου 2021

Την Κυριακή έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι Λευκαδίτες της Αττικής

Οι Λευκαδίτες της Αττικής έκοψαν, την Κυριακή 31/1/2016 την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, στα γραφεία του συλλόγου Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα». Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Δ.Σ. του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα» και της Ομοσπονδίας των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Σ. Κακλαμάνης καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Θ. Λογοθέτης αφού καλωσόρισαν τους παραβρισκόμενους αντάλλαξαν ευχές για χαρούμενο, ειρηνικό και υγιή καινούργιο χρόνο. Την πίτα, όπως κάθε χρόνο, ευλόγησε ο αιδεσιμότατος αρχιερατικός επίτροπος της Μητρόπολης Ν. Σμύρνης πατέρας Δημοσθένης Παπακωστόπουλος.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κος Α. Κακλαμάνης, ο πρώην βουλευτής Λευκάδας κος Ξ. Βεργίνης, ο πρώην πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κος Γ. Κούρτης, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Χασίκου και οι καθηγητές Πανεπιστημίου κ.κ. Φαίδων Κακλαμάνης και Γεώργιος Αραβανής, ο πρόεδρος της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών κος Αθαν. Μελάς και πολλοί πρόεδροι των άλλων συντοπίτικων συλλόγων και ο σπουδαίος βιολονίστας κ. Παν. Φίλιππας με τους συνεργάτες μουσικούς του.

Ξεχωριστής σημασίας ήταν η παρουσία εκπροσώπων από τα αδελφά Επτανησιακά Σωματεία της Αττικής. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από την ομοσπονδία των Κερκυραϊκών Συλλόγων, την ένωση Ζακυνθίων, την ένωση Ιθακήσιων, το σύλλογο Φαρακλάδων Κεφαλλονιάς και ο πρόεδρος της Ένωσης Επτανήσιων Γαλατσίου.

Ακολούθησε πλούσιος μπουφές και προσφέρθηκαν σε όλους φελιά της παραδοσιακής λευκαδίτικης λαδόπιτας.

Τα ΔΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Aντίο φίλε…

Ποιος να το ήξερε !  Ούτε εβδομάδα δεν έχω που σε είδα, παρατήρησα τα μαύρα σου μαλλιά, ούτε μία άσπρη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *