Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Οκτωβρίου 2021

Διετή παράταση για διόρθωση εγγραφών στο κτηματολόγιο σε Τσουκαλάδες, Απόλπαινα, Σφακιώτες

Σύμφωνα  με δελτίο τύπου του βουλευτή Λευκάδας

Δύο χρόνια παράταση θα δοθεί για διόρθωση εγγραφών στο Κτηματολόγιο σε όλους τους δικαιούχους, σύμφωνα με διάταξη που ψηφίστηκε την προηγούμενη Πέμπτη στη Βουλή.

Όπως ορίζεται στο νόμο, ο οποίος θα δημοσιευτεί τις προσεχείς ημέρες, στο σχετικό ΦΕΚ, σε ό,τι αφορά τις περιοχές που έχουν κηρυχθεί υπό κτηματογράφηση πριν τη δημοσίευση και έναρξη ισχύος του Ν. 3481/2006 – περιοχές στις οποίες είναι και η Λευκάδα –  καθιερώνεται ενιαία προθεσμία 14 ετών αντί 12 ετών που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Η τροπολογία ψηφίστηκε στις 28/1/2016, με το σχέδιο νόμου «Ρύθμισης θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στο πλαίσιο αυτό, δίνονται περιθώρια για διόρθωση εσφαλμένων κτηματολογικών εγγραφών στις περιοχές Τσουκαλάδων, Σφακιωτών και Απόλπαινας όπου έχουν καταγραφεί εκτεταμένες αστοχίες κτηματογράφησης.

Ο κ. Καββαδάς, επισκέφθηκε την Διευθύνουσα Σύμβουλο του Εθνικού Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης (ΕΚΧΑ) Α.Ε

κ. Χριστίνα Κλωνάρη, με την οποία συζήτησαν εκτενώς το πρόβλημα και μεταξύ άλλων ζήτησε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διόρθωσης, διαδικασίες που και κατά το παρελθόν είχαν αρχίσει, πλην όμως ουδέποτε ολοκληρώθηκαν.

Σύμφωνα με την κ. Κλωνάρη θα προκηρυχθεί άμεσα διαγωνισμός, με τον οποίο θα επιχειρηθεί να λυθούν τα προβλήματα κτηματογράφησης που έχουν προκύψει σε διάφορες περιοχές του νησιού ως επίσης και να ολοκληρωθεί και στις περιοχές που δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία κτηματογράφησης.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

 1. Αγαπητέ Γιώργο .
  Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα τις ενέργειες του βουλευτή Λευκάδος σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ που προτάθηκαν και πλέον αποτελούν Νόμο του κράτους σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βουλευτή Λευκάδος Αθανασίου Καββαδά .
  Με εξέπληξε η ταχύτητα με την οποία ενήργησε ο Βουλευτής Λευκάδος .
  Συνέβαλες τα μέγιστα με την δημοσίευση της επιστολής μου για να λυθεί ένα σοβαρό πρόβλημα αλλά και να αποδειχθεί ότι σήμερα απαιτείται αφ ενός μεν πολιτική βούληση αφ ετέρου δε απαιτούνται προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας .
  Υ.Σ : Να έχεις εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και επιπλέον να γνωρίζεις ότι στο site απευθύνεται ένας ελευθερος επαγγελματίας που θα ανέφερε τα ίδια τόσο με γραβάτα όσο και χωρίς γραβάτα ……………. τουτέστιν τα ράσα δεν κάνουν τον παππά …………..
  Πάντα με εκτίμηση
  Π ΓΛΗΓΟΡΗΣ
  ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *