Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Αμοιβόμενο πρόγραμμα για νοσηλευτική τρίτης ηλικίας -Υλοποίηση σε Ελλάδα και Γερμανία

Μέσω πολύχρονων δράσεων και πρωτοβουλιών, ο ΓερμανοEλληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος (DHW) κατάφερε ν’ αναδείξει τα ελληνικά προϊόντα, τον τουρισμό και την ελληνική επιχειρηματικότητα στη Γερμανία, στηρίζοντας παράλληλα, νέους ανθρώπους στην προσπάθεια να κτίσουν την επαγγελματική τους καριέρα.
Αυτή την περίοδο, επιδιώκοντας να στηρίξει την προσπάθεια των νέων ανθρώπων για εύρεση εργασίας, αξιοποιεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Job of my Life” που στοχεύει στην μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη και στην επαγγελματική κατάρτιση νέων ανθρώπων στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων στη Γερμανία.
“Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων τρίτης ηλικίας στην Ευρώπη. Η φροντίδα τους απαιτεί πλέον σύγχρονες μεθόδους και τεχνολογίες κι όχι τις πρακτικές των παλιών γηροκομείων. Μέσα από το πρόγραμμα προσπαθούμε να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους να σταδιοδρομήσουν στον νοσηλευτικό τομέα αυτό, αμειβόμενοι σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος”, τονίζει ο πρόεδρος του DHW Γιώργος Χατζημαρκάκης.  


Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής 

Το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί, αφορά απόφοιτους Λυκείου ηλικίας 18 έως 27 ετών, οι οποίοι προτίθενται να ακολουθήσουν το τριετές πρόγραμμα διττής επαγγελματικής κατάρτισης στην Γερμανία και στον τομέα της νοσηλευτικής σε οίκους ευγηρίας (γηροκομεία).
Πως λειτουργεί

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, θα τύχουν υποστήριξης από τη Γερμανική κυβέρνηση και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα MOBIPRO EU, ώστε να αποκτήσουν την απαραίτητη γλωσσική επάρκεια που θα τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν χωρίς πρόβλημα την επαγγελματική τους κατάρτιση. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω της πρωτοποριακής μεθόδου της «ψηφιακής αίθουσας διδασκαλίας» αξιοποιώντας την τεχνολογία «Skype». Έτσι, οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα από το σπίτι τους, χωρίς μετακινήσεις.

Τον Μάιο του 2016, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε μια πρακτική τεσσάρων εβδομάδων στην Γερμανία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το επάγγελμα του νοσηλευτή γηροκομείου εν δράσει, στον φορέα ή το ίδρυμα που θα τους προσλάβει.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 θα ξεκινήσει η διετή επαγγελματική κατάρτιση στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο κρατίδιο της Θουριγγίας. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν μαθήματα θεωρίας σε επαγγελματική σχολή και θα εργάζονται στα ιδρύματα που τους προσέλαβαν για να αποκτήσουν την κατάλληλη εμπειρία μέσω της άσκησης του επαγγέλματος.

Αμοιβή 

Οι συμμετέχοντες θα αμείβονται καθ’ όλη την περίοδο των σπουδών τους και της πρακτικής άσκησης με το ποσό των 818 € τον μήνα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την διαβίωσή τους. Τα έξοδα ταξιδιού για την πρακτική καθώς και ένα ταξίδι στην Ελλάδα  ανά έτος θα καλυφθούν επίσης από το πρόγραμμα.

Δηλώσεις ενδιαφέροντος  

Για να καταθέσετε αίτηση, προκειμένου να περάσετε από σχετική συνέντευξη, παρακαλώ όπως αποστείλετε το βιογραφικό σημείωμά σας στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου thueringen@dhwv.de.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Πραξικόπημα

Ερμηνεία: (πολιτική) οργανωμένη και χωρίς νομιμοποίηση απόπειρα κατάληψης της εξουσίας από πολιτικούς ή στρατιωτικούς (κατ’ επέκταση) οποιαδήποτε δόλια και βίαιη […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights