Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Αυγούστου 2021

Ευχαριστήριο της διευθύντριας του Γυμνασίου και των ΛΤ Μεγανησίου- ΔΤ για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του σχολείου

 

Ευχαριστούμε τον κο Κονιδάρη Ι. Πάνο,  για την διευκόλυνση των μετακινούμενων εκπαιδευτικών του σχολείου μας με το σκάφος του, όταν δεν υπήρχε η δυνατότητα κάποιου άλλου μεταφορικού μέσου, τις ημέρες που δεν εκτελούνταν δρομολόγια από το ferry – boat.

 

Να επισημάνουμε ότι ο κος Κονιδάρης ανταποκρίθηκε  αφιλοκερδώς, για μία ακόμη φορά, χωρίς να έχει κάποια υποχρέωση. Τον ευχαριστούμε.

 

Μεγανήσι 22 Γενάρη  2016

 

Η διευθύντρια

 

Ακριβή Μεταξά

        Το σχολείο μας επισκέφτηκε την Πέμπτη 14 Γενάρη 2016  το βιολογικό ελαιοτριβείο του κ. Λυμπεράκη στο Σύβρο Λευκάδας, στα πλαίσια  του περιβαλλοντικού  προγράμματος «Ελιά: Ο διαχρονικός  θησαυρός του νησιού μου» με συντονιστές καθηγητές τον κ. Ζαβιτσάνο, την κ. Κουτσιμανή και την κ. Μεταξά ,Διευθύντρια του σχολείου. Οι μαθητές και οι καθηγητές  ξεναγήθηκαν στο χώρο ,παρακολούθησαν από κοντά την επεξεργασία του ελαιόκαρπου ,γεύτηκαν φρέσκο ζεστό ελαιόλαδο και τη  φιλοξενία που απλόχερα τους προσφέρθηκε από τους υπεύθυνους του ελαιοτριβείου.

Στη συνέχεια το σχολείο μας επισκέφτηκε το Μουσείο Ελιάς «FABBRICA» στο Σύβρο. Το Μουσείο  στεγάζεται  σε ένα παλαιό ελαιοτριβείο , που χτίστηκε το 1800 και λειτούργησε αδιάλειπτα  μέχρι το 1978 .Ο χώρος αυτός , που έχει  χαρακτηριστεί  ιστορικό διατηρητέο μνημείο και έχει αναπαλαιωθεί ,  πρόσφερε στους μαθητές τη δυνατότητα να προσεγγίσουν  πολιτισμικά το πολύτιμο προϊόν της ελιάς και να εξοικειωθούν με τις παλιές παραδοσιακές τεχνικές.

Η διευθύντρια

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Smart-Meganisi

Στα νησιά Κάλαμος, Καστός, Χάλκη, Τήλο, Ιθάκη, Μεγανήσι, Κέα και οι Σπέτσες η εφαρμογή Smart – Islands. Διαβάστε τι θα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *