Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Προς Περιφερειάρχες: Επιτάχυνση του ΕΣΠΑ

Επιτάχυνση στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων από τις περιφέρειες και το κυριότερο στην υλοποίηση των μεγάλων έργων θα ζητήσει αύριο ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοϊδης από του Περιφερειάρχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει προγραμματίσει για αύριο Τρίτη ευρεία και ανοιχτή συζήτηση με τους νεοεκλεγέντες τοπικούς “άρχοντες” με θέμα το ΕΣΠΑ. Οι Περιφερειάρχες διαχειρίζονται τεράστια κονδύλια για την πραγματοποίηση μεγάλων και μικρών έργων ικανών να φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξης. Δρόμοι, λιμάνια, σχολεία κλπ. βρισκονται στα “χαρτιά” των Περιφερειαρχών παρά το ό,τι έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες για την υπογραφή των συμβάσεων. Αν αυτά τα έργα “ξεκολλήσουν” τόσο τοπικές οικονομίες όσο κι εθνική θα αρχίσουν να “δουλεύουν ξανά” προσφέροντας επενδύσεις και απασχόληση.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, λένε οι πληροφορίες, θα ζητήσει την επιτάχυνση των διαδικασιών και από τις διαχειριστικές αρχές αλλά και από τους Περιφερειάρχες να του γνωστοποιήσουν τα ώριμα έργα προκειμένου αυτά να αρχίσουν να τρέχουν.

Στη συζήτηση αυτή θα ακουστούν και οι απόψεις των Περιφερειαρχών, όπως και οι προτάσεις τους για το σχεδιασμό προγραμμάτων σύμφωνα με τις ανάγκες των περιοχών τους.

“ΗΜΕΡΗΣΙΑ”

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δεν μπορεί χωρίς τους “πράσινους”. Nέα τετραετία συγκυβέρνησης με το “καλό” ΠΑΣΟΚ επιθυμεί ο Σαμαράς

Στόχος μου μια κυβέρνηση με φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, και Παπανδρέου. Στη βάση αυτή η πρόσκληση του απευθύνεται και στον Γιώργο Παπανδρέου, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights