Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Αυγούστου 2022

Θανάσης Περδικάρης: 600 τουλάχιστον οι οικείες που έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό

Πολλές νέες αιτήσεις από ετεροδημότες

Φιλοξενούμενος ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας  στο απογευματινό μαγκαζίνο του ραδιοφωνικού σταθμού prisma 91,6  και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κουνιάκη παρουσίασε την έκταση του προβλήματος στην Λευκάδα:

Στον αριθμό των 14 ανέρχονται οι άστεγοι  που υπέβαλλαν δικαιολογητικά και πλήρη φάκελο για την παραχώρηση οικίσκων, 50 μόλις συμπολίτες μας αναμένεται να πάρουν το βοήθημα τις επόμενες ημέρες, ενώ 600 είναι οι αιτήσεις  για έλεγχο σε ζημιές σε σπίτια.

Πολλές από τις οποίες πρωτοκολλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες μέσα στις γιορτές, αφού δεν ήταν λίγοι οι Λευκαδίτες που τις ημέρες των εορτών διαπίστωσαν τις βλάβες , επισκεπτόμενοι τον τόπο καταγωγή τους.

Μάχη με τον χρόνο  για ν΄ αποκατασταθούν  τα δίκτυα ύδρευσης, μεγάλες καθυστερήσεις κι αγωνία  για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου  συμπερασματικά προκύπτουν από την συνέντευξη.

Την συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία αποκατάστασης των δομών που επλήγησαν από τον καταστροφικό  σεισμό της 17 Νοέμβρη εξέφρασε μιλώντας στον Prisma  91,6 Αντιδήμαρχος Θανάσης Περδικάρης, λέγοντας ότι “πάμε καλά”.

Ο κύριος Περδικάρης υπογράμμισε ότι επαφές  των τελευταίων εβδομάδων του δημάρχου Λευκάδας Κωσταντίνου  Δρακονταειδή  θα φέρουν  αποτελέσματα,  ενώ στάθηκε και στα τεράστια εμπόδια που δημιουργεί η γραφειοκρατία, η οποία φρενάρει ακόμη και τις κεντρικές επιλογές .

Ο Θανάσης Περδικάρης   αναφέρθηκε  στις σημαντικές ζημιές  που έχει υποστεί το δίκτυο ύδρευσης στα χωριά που χτυπήθηκαν από τον σεισμό, λέγοντας πως ήδη έχει κινητοποιηθεί διαδικασία για να εκταμιευτούν τα κονδύλια αποκατάστασης των ζημιών που έχουν υποστεί.

 Όσον αφορά την αποκατάσταση των μεγάλων δρόμων,  ανέφερε ότι αυτό δεν μπορεί να το αναλάβει μόνος του ο  Δήμος  και ανέφερε έχουν έρθει σε επαφή με το υπουργείο υποδομών, λέγοντας ότι υπάρχει σκέψη να αναλάβει την από κατάσταση οδικού δικτύου το υπουργείο υποδομών, χωρίς συμμετοχή του Δήμου.

Ο κύριος Περδικάρης υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που δεν μπορεί κανείς να εκτιμήσει πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία,  ο Δήμος το τρέχει, εκτιμώντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε αποτέλεσμα.

Κατά την παρέμβασή του ο Αντιδήμαρχος κ. Περδικάρης αναφέρθηκε και στις κοινωνικές δομές του δήμου και στην προσπάθεια που θα γίνει και τη νέα χρονιά, ώστε   να ενισχυθούν και να συνεχίζουν να ανακουφίσουν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη την κοινωνική φροντίδα του Δήμου.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δικαιώνει η Αποκεντρωμένη υπάλληλο του δήμου Λευκάδας που δεν αποδέχθηκε την θέση του Προϊσταμένου της Δ/θυνσης Πολεοδομίας

Δεν ακολούθησε ο δήμαρχος Λευκάδας την προβλεπόμενη διαδικασία Ο Προσφεύγων με την από 01-02-2021 προσφυγή του, στρέφεται κατά τηςαπόφασης Δημάρχου […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *