Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Οκτωβρίου 2021

Αυξήσεις δημοτικών τελών στο Μεγανήσι, τα “δύσκολα” τα έχουμε μπροστά μας…

Οι προαναγγελλόμενες αυξήσεις  είναι  μόνο  η αρχή

Φωτιά στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς αναμένεται να βάλει  για τα επόμενα χρόνια   η διαχείριση των στερεών αποβλήτων του Μεγανησίου. Η μεταφορά των σκουπιδιών στην Άρτα που ξεκινά άμεσα μετά την οριστική αποκατάσταση του ΧΑΔΑ , αναμένεται να 5πλασιάσσει τουλάχιστον  το κόστος των δημοτικών τελών, αρχής γενομένης από το 2017.

Υποχρέωση του δήμου θα είναι και τα επόμενα χρόνια να ισοσκελίζει τον προϋπολογισμό των ανταποδοτικών τελών και τα επόμενα χρόνια. Το άσχημο νέο είναι ότι ουδείς δύναται ν΄ανατρέψει αυτή την εξέλιξη, παρά να περιοριστεί στο ν΄αυξάνει κατά το  ελάχιστο τα δημοτικά τέλη κάθε χρόνο στο 20% της  απαραίτητης τιμής για ισοσκελισμό.

Αυτό δυνητικά σημαίνει 20% αυξήσεις κάθε χρόνο μέχρι το 5πλάσσιο της τιμής!  Η “προσγείωση” στην σημερινή πραγματικότητα  θα ήταν σίγουρα πιο ανώδυνη , εάν προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν βρει τρόπο να εισπράττουν από τους θαλάσσιους επισκέπτες κάποια έσοδα για τις δημοτικές υπηρεσίες που τους προσφέρονται.Επειδή όμως αυτό και σήμερα φαντάζει ακατόρθωτο, δεν  έχουμε παρά να περιμένουμε  τα επόμενα χρόνια να μας βγάλουν και τα δόντια!

Ελπίζουμε να μην είναι έτσι, όμως ενόψει του δημοτικού συμβουλίου ,καλά θα είναι να έχουμε μία απάντηση.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *