Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Μαΐου 2021

Δεν καταργούνται οι θέσεις των Αγροτικών Ιατρών στο Μεγανήσι, ισχυρίζεται ο τ. Βουλευτής Λευκάδας

Με δελτίο τύπου που απέστειλε στα ΜΜΕ

Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε τον τ. Βουλευτή και Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Σταύρο Γρηγόρη, όμως γεγονός είναι πως αυτή την στιγμή το νησί δεν καλύπτεται  με ιατρό . Λίγη σημασία είναι αν θα μείνουν στα χαρτιά οι θέσεις , σημασία έχει  να καλυφθούν  και μέχρι στιγμής δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.  Κι αφού επικοινωνεί με το Υπουργείο καλά να τους μεταφέρει την αγωνία  των Μεγανησιωτών για το μέλλον της επιβίωσής τους και το εξής μήνυμα:

Μας εξοντώνετε καταργώντας μας όλες τις απαλλαγές, κόβοντας γιατρούς και δασκάλους και ανεβάζοντας  τις αντικειμενικές αξίες, τις ασφαλιστικές εισφορές  και τους φόρους μας συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο των προηγούμενων, παρότι ψηφίσαμε ενάντια σ΄αυτές τις πολιτικές.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του τ. Βουλευτή :

Λευκάδα: 7-1-2016

Σχετικά με δημοσίευμα σε τοπικό site περί ύπαρξης πληροφορίας, που και αυτό με επιφύλαξη αναφέρεται σε αυτή, ότι καταργείται η 2η θέση Αγροτικού Ιατρού στο Μεγανήσι θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι:                                                                                                         Η πληροφορία είναι τελείως ανακριβής. Σε επικοινωνία που είχα σήμερα με τον αρμόδιο Υποδιοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. Δημήτρη Κωστακιώτη, αφ ενός μεν μου διέψευσε κατά κατηγορηματικό τρόπο την ύπαρξη τέτοιας απόφασης, αφ ετέρου δε με διαβεβαίωσε ότι ούτε και στον υπό διαμόρφωση νέο Υγειονομικό Χάρτη της χώρας προβλέπεται μείωση του αριθμού των 2 θέσεων Αγροτικών Ιατρών στο Μεγανήσι.

Και όχι μόνον αυτό, αλλά ήδη από την 6η Υ.ΠΕ. έχει αποσταλεί στο Υπουργείο ο διορισμός με παράταση 2ου Αγροτικού Ιατρού στην υπάρχουσα κενή θέση. Αφορά συγκεκριμένο ιατρό που τελείωσε τη θητεία του σε  άλλο Αγροτικό Ιατρείο της Λευκάδας και στο οποίο διορίζεται έτερος Αγροτικός Ιατρός.                                                                                                      Το μεσημέρι επικοινώνησα με το γραφείο του Υπουργού Υγείας και ζήτησα την επιτάχυνση της διαδικασίας διορισμού του ιατρού στο Μεγανήσι.                                                                     Επί πλέον να σας ενημερώσω ότι η διορισθείσα Επικουρική Ορθοπεδικός στο Νοσοκομείο Λευκάδας απεδέχθη τον διορισμό της. Επίσης έλαβε διορισμό και ο ένας εκ των δύο Επικουρικών Παθολόγων που προβλέπονται στη σχετική προκήρυξη μετά από την μη αποδοχή διορισμού τους τριών εν σειρά Παθολόγων. Ευελπιστούμε ο ιατρός να αποδεχθεί τον διορισμό του.

 

Dr  Σταύρος  Γρηγόρης

τ. Βουλευτής Λευκάδας

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ι.Ν.

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *