Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
17 Μαΐου 2021

Eκτός ευνοϊκών ρυθμίσεων λόγω σεισμού το Μεγανήσι. Έκθετοι όσοι δεν πλήρωσαν εγκαίρως

Ενώ έσπευσαν πολλοί να διεκδικήσουν την πατρότητα της   ένταξης του Μεγανησίου  στις σεισμόπληκτες  περιοχές , ουδείς ενημέρωσε επισήμως ότι τελικά δεν εντάχθηκε, με αποτέλεσμα σε αρκετούς συμπολίτες μας να δημιουργηθεί πρόβλημα με την καταβολή των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Έτσι σήμερα μαθαίνουμε ότι όποιοι επιχείρησαν με το νέο χρόνο να τις ρυθμίσουν, πληροφορούνταν με έκπληξη ότι τίποτε από τις πολυδιαφημιζόμενες διευκολύνσεις  δεν ισχύει, με αποτέλεσμα να πληρώσουν τις δόσεις με τ΄ αναλογούμενα πρόστιμα.

Επίσης αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τους γιατρούς που απ΄ότι φαίνεται  θυσιάζονται θέσεις  στο βωμό των θεσμών  και στο όνομα της  εξοικονόμησης χρημάτων.

Αυτά για να μην τρέφουμε αυταπάτες για το που οδηγεί την χώρα και το νησί μας η  πρώτη  “αριστερή” κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο σχεδιασμός  της εξόντωσης του τοπικού πληθυσμού προχωράει κανονικά , σιγά, υπόγεια και κυρίως χωρίς ουσιαστική αντίδραση. Ευχόμαστε  σύντομα να μην μας απασχολήσουν ξανά και τα σχολεία. Ήδη στο υπουργείο εξετάζουν  νέες  “προοδευτικές αλλαγές” για ένα καλύτερο και πληρέστερο σχολείο.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω λοιπόν και επειδή  σύντομα έχουμε ένα δημοτικό συμβούλιο στο Μεγανήσι με θέμα αυξήσεις δημοτικών τελών κι εν μέσω σφοδρών αντιπαραθέσεων, δηλώσεων περί αποτυχημένων κι επιτυχημένων δημοτικών θητειών, θα θέλαμε να τονίσουμε ποια κατά την γνώμη μας είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που σήμερα θα προσδιόριζαν επιτυχημένη θητεία.

Επιτυχημένη δημοτική θητεία σήμερα είναι εκείνη που θα διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού  τον κοινωνικό παραγωγικό ιστό του Μεγανησίου ανέπαφο(επιχειρηματίες ,κτηνοτρόφους, ψαράδες , γεωργούς), τα κοινωνικά αγαθά ανεπηρέαστα (παιδεία, υγεία κτλ), θα συντηρήσει  τα δίκτυα της  και θα κάνει  ένα η δύο έργα. Αυστηρά με την σειρά προτεραιότητας που αναφέρονται.

Μόνο έτσι  έχει ελπίδα το νησί. Δυστυχώς  τα γεγονότα  μέχρι στιγμής  δείχνουν να κινούμαστε  σε διαφορετική κατεύθυνση. Στρίψτε το πηδάλιο, οδηγούμαστε στα βράχια!

ΥΓ: Μια δημοτική θητεία  αυτονόητα  περιλαμβάνει κι  επιμερίζει τις ευθύνες  ανάλογα, ακόμα και σε συμβούλους  και την ίδια την αντιπολίτευση. Αυτά για να μην πιστεύουν  κάποιοι πως είναι άμοιροι ευθυνών!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Τέσσερις (4) προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπηρεσιών από τον Δήμο Μεγανησίου

Οι εν λόγω προσκλήσεις ενδιαφέροντος υπηρεσιών αφορούν α) “Αποψιλώσεις συνολικού οδικού δικτύου”, β) το “Αλσύλιο Σπαρτοχωρίου” (καθαρισμός-κλάδεμα δένδρων, αποψίλωση και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *