Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιανουαρίου 2022

Σταθερά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων η δημοτική αρχή Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για τις κινητοποιήσεις ενόψει εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ  σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Η θέση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων είναι ξεκάθαρη και σταθερή.

Τα αεροδρόμια πρέπει να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση.   Πρόκειται για καίριες αναπτυξιακές υποδομές που ενισχύουν σημαντικά την προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας, τη δύσκολη αυτή περίοδο,    με δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητας και της κερδοφορίας τους.

Θεωρούμε ότι η ιδιωτικοποίησή τους θα επιφέρει  δυσμενείς επιπτώσεις και στις τοπικές μικροοικονομίες.

Αντικρούουμε την αντίληψη περί λειτουργίας των αεροδρομίων ως πολυτελών εμπορικών κέντρων και την αποσιώπηση της βασικής λειτουργίας τους, που είναι η ασφαλής διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων.

Αντιδρούμε στην υποβάθμιση της γεωπολιτικής σημασίας διαχείρισης των αεροδρομίων σε μία τόσο ευαίσθητη, από γεωπολιτική άποψη, περιοχή όπως αυτή της ελληνικής επικράτειας και ιδιαίτερα του Ακτίου.

Είναι θεσμική και ηθική υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε την δημόσια περιουσία και συνολικά την ακεραιότητα των κοινόχρηστων αναπαλλοτρίωτων πραγμάτων της χώρας μας.

Στις 8 Ιανουαρίου 2016 ο Δήμος Λευκάδας με την παρουσία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Δρακονταειδή, συμμετέχει στην κινητοποίηση ενόψει εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ.

 

Από το ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *