Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Μάι 2021

Μην αρρωστήσετε μέχρι τις 11 Γενάρη , η απάντηση της διοίκησης ΥΠΕ Λευκάδας(Αν)

Αυτό φαίνεται  να συστήνει εμμέσως  πλην σαφώς η διοίκηση της υγειονομικής  περιφερειακής ενότητας Λευκάδας μέσω της επίσημης  απάντησης προς  το αίτημα του βουλευτή Λευκάδας  κ. Θανάση Καββαδά  για άμεση κάλυψη  του  κενού της ιατρικής περίθαλψης στο Μεγανήσι. Υποσχέθηκαν γιατρό ίσως για Πέμπτη , Παρασκευή  αλλά μόνο για συνταγογράφηση  πρωινές ώρες….

Μάλιστα εξέφρασαν τον φόβο ότι ακόμα κι όταν επιστρέψει από την άδεια ο γενικός ιατρός,  οι θέσεις των αγροτικών ιατρών στο  Μεγανήσι αποκλείεται να καλυφθούν.

Απαισιόδοξος ακούστηκε ο βουλευτής Λευκάδας και  για την τύχη  της υγείας  στην Λευκάδα, όπου όπως  τόνισε ούτε στον επόμενο  χρόνο δεν  βλέπει να  διορθώνεται.

Τα πράγματα  φαίνονται δύσκολα, πιο δύσκολα παρά ποτέ !  μας είπε.

 

 

ΩΡΑ 13 :51  Xωρίς γιατρό (ξανά)   το Μεγανήσι.

 Στο έλεος του θεού  οι  Μεγανησιώτες

Σε κανονική άδεια λείπει ο μόνιμος ιατρός και κανείς δεν τον αναπληρώνει, αφού ο  μοναδικός εκτελών χρέη  αγροτικού ιατρού  κλήθηκε και υπηρετεί αποσπασμένος  στο νοσοκομείο Λευκάδας , όπου υπάρχουν τεράστια κενά και ελλείψεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ  επιδυκνύει ιδιαίτερη σπουδή να τοποθετήσει δικούς της διοικητές   στα Νοσοκομεία  την στιγμή που με τα χρήματα αυτά θα μπορούσε κάλλιστα να τοποθετήσει ιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία.

Σκοπός  ήταν και παραμένει να συνάψουν συμβόλαια με ιδιώτες γιατρούς οι δήμοι των νησιών μας για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών των κατοίκων , οι οποίοι  με την σειρά τους πρέπει να συνάψουν (όσοι από αυτούς έχουν την οικονομική δυνατότητα) με την σειρά τους  ιδιωτικά συμβόλαια  εάν θέλουν αξιοπρεπή περίθαλψη.

Κι όλα αυτά την στιγμή που οι ασφαλιστικές εισφορές τραβούν ξανά την ανηφόρα σε μια προσπάθεια αναχαίτισης των νέων περικοπών στις συντάξεις που τελικά κάτω από κροκοδείλια  δάκρυα θα χαρακτηριστούν αναπόφευκτες.

Δοκιμάζουν τις αντοχές και τις αντιδράσεις της κοινωνίας που επαναπαύθηκε στην λύση των προβλημάτων της δια της αναθέσεως. Η νέα   πρόκληση   αποτελεί συνέχεια της μνημονιακής πολιτικής προηγούμενων ετών κι ανάλογα τις αντιδράσεις, έχει και συνέχεια με σχολεία, βοήθεια στο σπίτι κτλ

Μας στέρησαν όλες τις φοροαπαλλαγές , μας  έβαλαν στην υψηλότερη κλίμακα αντικειμενικών των  Επτανήσων, μας κόβουν τους γιατρούς. Μήπως θέλουν να τους το παραδώσουμε;

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *