Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Παύλος Δάγλας: Η αντιπολίτευση θέλει να “στήσει” το δημοτικό συμβούλιο απέναντι στον δήμαρχο

Απάντηση του δημάρχου Μεγανησίου στη αίτηση αναβολής της συνεδρίασης

Κανονικά έγινε η κλήτευση των δημοτικών συμβούλων της  αντιπολίτευσης, συνήθης πρακτική της η διαμαρτυρία για τις ώρες και τις ημέρες  των συμβουλίων και της οικονομικής επιτροπής. Είναι απαράδεκτο. Αν θέλανε μπορούσαν να ήταν παρών, μόνο ένας δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης δικαιολογημένος.

Οι προσκλήσεις θα βγαίνουν κι όποιος θέλει να έρχεται. Δείτε όλο το απόσπασμα:

 

 

Δεν χρειάζονται αντιπολίτευση

Βέβαια και χωρίς την παρουσία της αντιπολίτευσης , αντιπολίτευση κι αντιφάσεις υπήρχαν , αφού ένας δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης(ο γνωστός)  ευθυγραμμίστηκε με την αντιπολίτευση  και δεν πάτησε πόδι, δύο άλλοι παρίσταντο αλλά ψήφισαν λευκό την ώρα της ψηφοφορίας για το αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση και ένας καταψήφισε την πρόταση για να συνεχιστεί το συμβούλιο πάραυτα παραβρέθηκε για  να γίνει εφικτή η πραγματοποίηση της συνεδρίασης και στην συνέχεια αποχώρησε.

Η στάση των τριών τελευταίων (του προέδρου του ΔΣ κ. Δάγλας  Παναγιώτη, του κ. Παναγιώτη Κονιδάρη  και του κ. Ανδρέα Δάγλα), προκάλεσε την εύλογη απορία του  Αντιδημάρχου κ. Θανάση Κονιδάρη(απείλησε με αποχώρηση),  για την οποία εισέπραξε μόνο μία απάντηση από τον πρόεδρο του Δ Σ ότι ο ίδιος υποχρεούνταν να παραβρίσκεται λόγω ιδιότητος  και μόνο.

Το γεγονός δεν επηρέασε την εξέλιξη της συνεδρίασης και στην συνέχεια τα θέματα που συζητήθηκαν  εγκρίθηκαν όλα ομόφωνα(6-0). Το βίντεο  αποτυπώνει κατά τον καλύτερο τρόπο το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης:

 

 

Ενημέρωση δημάρχου για τρέχοντα ζητήματα:

Ο δήμος  έχει στα ταμεία του μισό εκατομμύριο ευρώ που θα βοηθήσουν να υλοποιηθεί το πρόγραμμά του. Βεβαιώνονται 100.000 ευρώ οφειλές από νερά στην  εφορία , ενώ άλλες 200.000  ταυτοποιούνται και παίρνουν τον δρόμο τους κι αυτές . Απορρίφθηκε η  απόφαση του ΔΣ για σταθερά δημοτικά τέλη , αυξήσεις  100% σε  επαγγελματίες και 50%  σε νοικοκυριά.

 

 

όλη η συνεδρίαση στο κανάλι youtube του δήμου εδώ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights