Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Ιουλίου 2024

Επιτέλους “ναι” ψήφισαν τα Ιόνια!

Είχαν συνηθίσει να ψηφίζουν ΟΧΙ  κι είπαν να πουν  το μεγάλο ΝΑΙ

Καμπανάκι η συμμετοχή , μόλις 6500 χιλιάδες ψήφισαν στο ηλεκτρονικό δημοψήφισμα της ΠΙΝ. Και πως να τους πείσει κανείς να συμμετάσχουν σε μια ακόμη ψηφοφορία που το  ΟΧΙ γίνεται ναι  και το ΝΑΙ  γίνεται ΟΧΙ. Σημαδιακή και  η ημερομηνία  που έληξε η ψηφοφορία στην ΠΙΝ, λίγες ώρες αφότου  η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ  έχωνε βαθιά-πλατιά την υπογραφή της κάτω από την συμφωνία  πώλησης  του Αστέρα!

Τι  ωφελεί  και ποιος πείθεται για το πως θα γραφτεί ο επίλογος  στο  “χρονικό ενός προαναγγελθέντος  θανάτου”.  Την κινηματική δράση που έφερε ανατροπή σε Λευκάδα,  Περιφέρεια και  Ελλάδα έχοντας ως σύνθημα   “Τρεις κάλπες μία επιλογή”;  (και   την ελπίδα που  μας αποχαιρέτησε πριν καλά-καλά προλάβει να μας επισκεφθεί; )

Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη  σε κάθε μορφή   έκκλησης   για συμμετοχή σε κινηματική δράση και πολύ φοβόμαστε ότι δύο τινά μπορούν να συμβούν:

είτε ν΄ αποδεχθεί  παραδομένος  την μοίρα του, είτε όταν αποφασίσει  βρίσκοντας το κουράγιο να γυρίσει   κατά  μέτωπο,  να προτάξει  τα  “δόντια” του.

Δελτίο τύπου εξέδωσε η ΠΙΝ  σχετικά με το δημοψήφισμα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συντριπτικό “ΝΑΙ” είπαν τα Ιόνια Νησιά

στην πρόταση της ΠΙΝ κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων

   Τα αποτελέσματα του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, που διεξήχθη στα Ιόνια Νησιά το τελευταίο 20ήμερο, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Βάσει των αποτελεσμάτων ψήφισαν 6.426 πολίτες των Ιονίων Νήσων, εκ των οποίων “ΝΑΙ” στην πρόταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενάντια στην παραχώρηση των αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Κοπελούζος ψήφισαν 4.887 (ποσοστό 76,05%) και “ΟΧΙ” ψήφισαν 1.539 πολίτες (ποσοστό 23,95%).

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος δήλωσε:

“Διαθέτουμε πλέον την πιο αξιόπιστη καταγραφή της άποψης των πολιτών. Δεν υπάρχει άλλη, ούτε εδώ ούτε σε όλη την Ελλάδα. Και η άποψη αυτή έχει άρνηση και θέσεις: αρνείται την ιδιωτικοποίηση, προκρίνει το δημόσιο χαρακτήρα της λειτουργίας των αεροδρομίων με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων.

Συγχαρητήρια στους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες που πήραν μέρος στη διαδικασία. Έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στο μεγάλο βήμα δημοκρατίας και συλλογικότητας που πραγματοποίησε η ΠΙΝ, εξαγγέλλοντας και υλοποιώντας το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα. Αψήφησαν το “πυρ ομαδόν” που εκτοξεύθηκε από όσες πλευρές είτε τοπικά είτε πανελλαδικά είχαν συμφέρον να μην εκφρασθεί η φωνή του λαού.

Το μήνυμα που αναδύεται είναι: σεβασμός στους πολίτες και τη γνώμη τους για κάθε σοβαρό θέμα που επηρεάζει τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους και της χώρας.

Η πολιτεία οφείλει να εμπιστευθεί την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και να προχωρήσει στη νομοθέτηση της δυνατότητάς τους να διεξάγουν τοπικά δημοψηφίσματα.

Μια ακόμη μάχη στο σκηνικό του πολέμου για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας δόθηκε με επιτυχία. Προχωρούμε με δύναμη για την επόμενη μέρα, την επόμενη μάχη.

8/1/2016 είναι η εκδίκαση της προσφυγής μας εναντίον της ιδιωτικοποίησης ενώπιον του ΣτΕ. Η Περιφέρεια θα είναι κλειστή. Εμείς θα είμαστε εκεί για την υπεράσπιση του δικαίου, της αλήθειας, του λαϊκού και εθνικού συμφέροντος.

Καλούμε κάθε φορέα αυτοδιοικητικό και παραγωγικό ή συνδικαλιστικό, κάθε επιτροπή αγώνα, να συμπαρασταθεί με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει πρόσφορο (φυσική παρουσία, ψήφισμα, δημοσίευση).

Απευθύνουμε δημόσια πρόσκληση και στην Κοινή Πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων να κινητοποιήσει τα μέλη της, στις 8/1/2016.”   \

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ακόμη οι Αντιπεριφερειάρχες Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή, Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος και Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκος Μιχαλάς.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Νέα Ιόνιος Πολιτεία: Παρουσίαση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της Π.Ε. Λευκάδας

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Ιόνιος Πολιτεία», Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Θεόδωρος Βερύκιος,  παρουσίασαν σήμερα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights