Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Επιστολή Σπύρου στην Υπ. Παιδείας για το ΤΕΙ Ι.Ν.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 11 Μαΐου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

49100, Κέρκυρα

Τηλ: 26610 – 26523

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Επιστολή Σπύρου σε Διαμαντοπούλου για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Αποδυναμώνεται μια νησιωτική περιφέρεια

Να ακυρώσει την  απόφαση, να μη δεχθούν εφέτος υποψήφιους φοιτητές τρία τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ζητεί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, με επιστολή του από την Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, που κοινοποιείται στους υφυπουργούς και το Γ.Γ. του Υπουργείου.

 

Η επιστολή του Περιφερειάρχη

Κυρία Υπουργέ,

Με βάση τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας τα τμήματα:

Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (με έδρα την Κεφαλλονιά), Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (με έδρα την Κεφαλλονιά) και Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (με έδρα τη Λευκάδα) δεν θα δεχθούν εφέτος υποψήφιους φοιτητές.

Με την ανακοίνωση αυτή, ουσιαστικά, καταργείται τρία τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το οποίο αποδυναμώνεται με τον τρόπο αυτό.

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, θεωρώ, ότι βρίσκεται πλέον στην ακμή της ανάπτυξής του με επιπλέον δυνατότητες και προοπτική, όπως με διαβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ιδρύματος, Ναπ. Μαραβέγιας, με τον οποίο συναντήθηκα πρόσφατα και συζητήσαμε μάλιστα τον τρόπο συνεργασίας του ΤΕΙ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Επίσης, σας γνωστοποιώ ότι πολύ πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων συζήτησε το θέμα του ΤΕΙ και εξετάζουμε την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να επιλυθεί το στεγαστικό πρόβλημα του ιδρύματος.

Κυρία Υπουργέ,

Για τη νησιωτική Περιφέρειά μας, το ΤΕΙ, πέραν απ’ ότι συμβάλλει στον επαγγελματικό προσανατολισμό, τόσο των σπουδαστών του όσο και των νέων γενικότερα, διατηρώντας αμφίδρομη σχέση με τις αντίστοιχες παραγωγικές μονάδες και τους οργανωμένους κλάδους των νησιών μας, αποτελεί ένα σημαντικό κύτταρο για να κρατηθούν ζωντανά τα νησιά, ιδιαίτερα εκείνα που ο πληθυσμός τους είναι μικρός.

Στα κριτήρια για τη συρρίκνωση των εξόδων του Υπουργείου Παιδείας δεν θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη σας τη νησιωτικότητα και την προσπάθεια των κατοίκων να αναπτύξουν όλες τις δυνατότητες των νησιών με τα πολλαπλά προβλήματα.

Για το λόγο αυτό, πιστεύω, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μην ισχύσει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, που ακυρώνει όλες τις προσπάθειες που κάνουμε για την ανάπτυξη και στήριξη του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Συγχαρητήρια επιστολή του Eπαγγ. & Eμπορικού Συλλόγου Ελλομένου στον Σ.Σκιαδαρέση

             ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ  &  ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ             ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΗΜΟΥ  ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ                          ΝΥΔΡΙ  –  ΛΕΥΚΑΔΑ                              Τ.Κ.  :   31084                   ΤΗΛ  –  […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights