Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιανουαρίου 2021

Παύλος Δάγλας: “Δεν θα γίνω ρίψασπις”

Θα ολοκληρώσω θητεία που θα χαρακτηρίζεται επιτυχημένη

Αυτό δήλωσε στο meganisinews o δήμαρχος Μεγανησίου σε σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία με αφορμή την ανταλλαγή ευχών για τις ημέρες των εορτών και συνέχισε:

-υπάρχει όραμα, υπάρχει σχέδιο  και το πιο βασικό έχουμε και τα χρήματα για  να προχωρήσουμε  στην υλοποίηση και να φέρουμε κι αποτελέσματα.

Την προσεχή Τρίτη φέρνουμε προς συζήτηση εκ νέου την μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων επεξεργασίας βοθρολυμάτων, την έγκριση μελέτης τοπικού σχεδίου δράσης για τα στερεά απόβλητα , την έγκριση της υδραυλικής μελέτης  για την Ρόκα στα Σπήλια και την έγκριση μελέτης βυθοσκόπησης στον Αθερινό.

Σχεδιάζουμε  δημιουργία πλατείας και την διαμόρφωση της παραλίας σ΄ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπλασης της περιοχής στα Σπήλια. Πρόκειται για ένα έργο που θ΄ αλλάξει την όψη και θ΄ αναβαθμίσει την περιοχή. Παράλληλα ολοκληρώσαμε την αποτύπωση όλης της παραλιακής ζώνης των λιμανιών του νησιού και μελετάμε τρόπους για την αξιοποίηση της,  μέσω των δυνατοτήτων που μας προσφέρει η συμμετοχή μας στο Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας.

 Προκρίνουμε την δημιουργία μαρίνας στα Σπήλια, τοποθετούμε κάγκελα στο δασύλλιο του Σπαρτοχωρίου, προχωράμε την μελέτη για την δημιουργία στον Αθερινό, συνεχίζουμε τον σχεδιασμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής για κατασκευή πλατείας στο Σπαρτοχώρι με την παραχώρηση του ελαιοτριβείου από του συνεταιριστές.

 Υπομονή χρειάζεται και δουλειά.

Ερ. Με τους διαφωνούντες τι κάνετε;

Απ. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα συστρατευθούν   πίσω από  την σοβαρή δουλειά  που γίνεται και το κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος από το κοινό μέλλον και την ευημερία του νησιού. Σε τελική ανάλυση  θα προχωρήσουμε με όσους  συμφωνούν και οι υπόλοιποι ας κριθούν από την κοινωνία,  εγώ δεν μπορώ να υποχρεώσω κανέναν!

Με την ευκαιρία θα ήθελα να διορθώσω μια ανακρίβεια που αναφέρετε σε προηγούμενο άρθρο σας. Ο διαχειριστικός έλεγχος του 2012 δεν έχει εκδοθεί ακόμα. Πολύ σύντομα θα διανεμηθεί όπως και ο προηγούμενος του 2011 σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και θα γίνει ενημέρωση και στο δημοτικό συμβούλιο. Η διαδικασία δεν αλλάζει  , είναι υποχρεωτική εκ του νόμου και ως εκ τούτου διαδικαστικά  δεμευτική .

Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά  στου Μεγανησιώτες κι όλο τον κόσμο και  σας περιμένω όλους στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *