Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Μαρτίου 2023

Μετά τον συνεταιρισμό, εικόνα διάλυσης και στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μεγανησίου

Όλοι εναντίων όλων στο στρατόπεδο της  συμπολίτευσης

Ευθείες βολές του  αντιδημάρχου κ. Θανάση Κονιδάρη κατά του δημάρχου Μεγανησίου κ. Παύλου Δάγλα  με αφορμή την έγκριση μελέτης για την  μικρή μονάδα επεξεργασίας βοθρολυμμάτων στην Σκίζα.

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Θανάσης Κονιδάρης , το έργο δεν υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού και ο δήμαρχος “σύρθηκε” σε αυτή την λύση βήμα-βήμα. Επίσης  δήλωσε ελλιπής ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου αφού η μελέτη δεν είχε παραχωρηθεί στους δημοτικούς συμβούλους  μέσω email. Δήλωσε ότι προσφορότερη θέση για την δημιουργία του θα ήταν ο Άγιος Νικόλαος και απέδωσε τα εύσημα στην πρώην δημοτική αρχή η οποία όπως είπε προς τιμήν της υπαναχώρησε μπρος στις αντιδράσεις της κοινωνίας.

Σε τεντωμένο σκοινί πλέον οι σχέσεις δημάρχου -αντιδημάρχου με πιθανές εξελίξεις εντός της ημέρας. Ο κ. Δάγλας  φάνηκε αιφνιδιασμένος από την τοποθέτηση του αντιδημάρχου του , αφού στο προσυμβούλιο του συνδυασμού  ουδεμία ένσταση εξέφρασε ο κ. Θανάσης Κονιδάρης για το συγκεκριμένο θέμα παρά μόνον για τις αυξήσεις των δημοτικών τελών , πράγμα αναμενόμενο και μη μεμπτό. Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του δημάρχου είχε δοθεί η εντολή για την αποστολή στα email  όλων των δημοτικών συμβούλων της προαναφερόμενης μελέτης , εντολή που -άγνωστο πως- τελικά δεν υλοποιήθηκε.

Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε σε μας το γεγονός ότι  o αντιδήμαρχος με την τοποθέτησή του, σχεδόν εξεθείαζε   την προηγούμενη δημοτική αρχή για την προσπάθεια επίλυσης του θέματος της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων, την ώρα που ο μελετητής απέδιδε σοβαρές ευθύνες στην αντιπολίτευση για την μη επικαιροποίηση της μελέτης του 2002 , το 2007,  με αποτέλεσμα να χαθούν τα χρήματα της δαπάνης αλλά και η μοναδική ευκαιρία να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ   μέχρι το 2012 , όπου υπήρχε μεγάλη πιθανότητα ένταξης του έργου και οριστικής λύσης.

Το  έργο   “ΜΕΓΑΝΗΣΙ 2007-2015, η άνοδος και η παρακμή” έχει να δώσει αρκετά ακόμα  κεφάλαια πριν την οριστική έκδοσή του, αρκεί ο δήμαρχος να μην κλονιστεί και τα παρατήσει προτού ολοκληρωθεί και ο επίλογος.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

 1. Η “εικόνα διάλυσης”,χαρακτηρίζει ασφαλώς την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου,δηλαδή την παράταξη του κου Δάγλα και όχι της αντιπολίτευσης και δεν είναι τωρινό.
  Το θέμα όμως είναι ,ότι το νησί πρέπει να “κυβερνηθεί”,από την παράταξη αυτή, για τα επόμενα 4 χρόνια και η δεδηλωμένη δεν αλλάζει . Τι θα γίνει ;

  1. Έλα μου ντε! Κάνε με προφήτη να σε κάνω μάγο!

   Πάντως δεν είμαστε μόνοι, εάν αυτό παρηγορεί ρίξτε μια ματιά εδώ και εδώ

   Πολύ φοβάμαι ότι τα χειρότερα τα έχουμε μπροστά μας, προσδεθείτε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights