Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Αυγούστου 2022

Θόδωρος Γαλιατσάτος: “Εκ παραδρομής δεν συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Μεγανησίου, στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών”

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης, με την αριθ.1259/01-12-2015 Απόφασή του, η οποία εκδόθηκε στο Φ.Ε.Κ. 2589/Β΄/             1-12-2015, δόθηκε παράταση στις προθεσμίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και καταβολής φόρων, καθώς και παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, λόγω του σεισμού στις 17-11-2015στον Δήμο Λευκάδας και στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Συγκεκριμένα:

 1. Παρατείνονται μέχρι και την 29-02-2016 οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής παρακρατούμενων φόρων εισοδήματος, φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβίβασης ακινήτων, τελών χαρτοσήμου και άλλων φόρων, τελών και εισφορών υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων, των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση  (έδρα) στο Δήμο Λευκάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας – Ιθάκης και λήγουν ή έληξαν, από τις 17-11-2015 και μέχρι την 29-02-2016.
 2. Παρατείνονται μέχρι και την 29-02-2016 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων, που λήγουν ή έληξαν από τις 17-11-2015 και μέχρι τις 29-02-2016. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής, βεβαιωμένων οφειλών.
 3. Αναστέλλεται μέχρι και την 29-02-2016 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων, μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης, οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.

Εκ παραδρομής δεν συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Μεγανησίου, στην προαναφερομένη Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συμπεριληφθεί στις ευεργετικές διατάξεις και ο Δήμος Μεγανησίου, με νέα Απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού.

 

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας

Αγαπητοί Μεγανησιώτες και Μεγανησιώτισσες. Θέλοντας να ανακοινώσω επίσημα την υποψηφιότητα μου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΓΕΝΗΣΗ […]

1 Σχόλιο

 1. Φιλε, ξεσκεπασε τους.
  Τι θα πει εκ παραδρομης?
  Το Θιακι και η κεφαλονια μπηκαν αμεσως σαν σεισμοπληκτες!!
  Εκει θαναι υποψηφιος ο περιφερειαρχης..
  Πονηρουλης,ε?? Κοντολαιμος..σαν λυκος!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *