Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Φεβρουαρίου 2024

Σνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι μετασεισμοί, εκκενώθηκε το Νοσοκομείο Λευκάδας. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

Κλειστά  και αύριο  προληπτικά τα σχολεία.

Οι ισχυροί μετασεισμοί και η μετατόπιση τους δυτικότερα α΄ξησε την ανησυχία και δημιούργησε νέες ζημιές σε καταπονημένα κτίρια της Πόλης της Λευκάδας. Υπάρχουν μαρτυρίες για ένα σπίτι που υπέστη καθίζηση μετά τον μεσημεριανό μετασεισμό των 5,1R , ενώ και παλιά δημόσια κτίρια παρουσιάζουν ρωγμές και προβλήματα  στην πόλη της Λευκάδας .

Κάτω από τα νέα δεδομένα  οι ιατροί του Νοσοκομείου αποφάσισαν ότι πρέπει να εκκενωθεί το κτήριο  για την ασφάλεια των ασθενών και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας με την οποία ενημερώνει για την απόφαση να παραμείνουν κλειστά και αύριο τα σχολεία:

Η Π.Ε. Λευκάδας ενημερώνει ότι για καθαρά προληπτικούς λόγους όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων (βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά/γυμνάσια/λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Πέμπτη 19/11.

    Η Π.Ε. Λευκάδας ενημερώνει ότι μετά από την αριθ.: 7990/17-112015  (ΑΔΑ: 770Ι465ΦΘΕ-ΧΤΛ) απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κου Καπάκη Ιωάννη αποφασίστηκε η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λευκάδας της Π.Ε. Λευκάδας, λόγω των εκτεταμένων ζημιών σε εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο καθώς και σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, που προκλήθηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση κλίμακας 6R που σημειώθηκε την Τρίτη 17-11-2015.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι μήνες (έως την 17 Μαΐου 2016). Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης.

Ο συντονισμός ανατίθεται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

                                                Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                                   ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights