Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
2 Οκτωβρίου 2022

77% των Ελλήνων κρίνουν αρνητικά την οικ. πολιτική

AΠAIΣIOΔOΞIA κυριαρχεί μεταξύ των Ελλήνων πολιτών τόσο για την πορεία της εθνικής οικονομίας όσο και για τα οικονομικά των νοικοκυριών τους. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας ALCO για λογαριασμό του ΕΒΕΑ, 8 στους 10 Eλληνες είναι απαισιόδοξοι ενώ σε ποσοστό 77% κρίνουν αρνητικά το έργο της κυβέρνησης για την οικονομία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου και αποτελεί επικαιροποίηση προηγούμενης μηνιαίας έρευνας. Oπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος με αφορμή τα συμπεράσματα της έρευνας, «η κυβέρνηση οφείλει να αφήσει κατά μέρος τις εγωιστικές εμμονές για την εφαρμογή μέτρων που κρίνονται αναποτελεσματικά από την ίδια την κοινωνία. Πρέπει να κάνει πράξη τη συναίνεση και τη συνεργασία προκειμένου να επιλεγεί τα κατάλληλο μίγμα πολιτικής που θα βγάλει την οικονομία από την ύφεση».
Τα κύρια ευρήματα της έρευνας είναι:
• Αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το 81% των ερωτηθέντων εμφανίζεται απαισιόδοξο και μόλις το 15% δηλώνει αισιόδοξο. Ο δείκτης απαισιοδοξίας στην περιφέρεια είναι μεγαλύτερος από ό,τι στην Αθήνα, με ποσοστά 83% και 79% αντίστοιχα.
• Οι ερωτώμενοι σε ποσοστό 77% δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία των προσωπικών οικονομικών ή και της οικογένειάς τους, ενώ μόλις το 17% αυτών δηλώνουν αισιόδοξοι. Οι πολίτες της περιφέρειας εμφανίζονται και πάλι πιο απαισιόδοξοι από τους πολίτες της Αθήνας.
• Το 77% των ερωτηθέντων κρίνουν αρνητικά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 15% την κρίνει θετικά. Χαρακτηριστικό της έντασης των αρνητικών τάσεων είναι ασφαλώς το γεγονός ότι αρνητικά κρίνει την οικονομική πολιτική και το 57% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ενώ η αντιπολίτευση διατηρεί αρνητική στάση σε ποσοστό 91% και τα υπόλοιπα κόμματα ακολουθούν πολύ κοντά, με ποσοστό 89%.
• Το 45% των πολιτών διαφωνεί με μια ενδεχόμενη απόφαση της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όταν μόλις το 20% την κρίνει ως αποτελεσματική.
• Σε ό,τι αφορά τη συμβολή της ιδιωτικοποίησης δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων στη μείωση του δημοσίου χρέους, οι ερωτηθέντες συμφώνησαν σε ποσοστό 47%, ενώ οι διαφωνούντες στην ερώτηση αυτή άγγιξαν το 30%.

ΠΗΓΗ : express.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.