Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2022

Σε εξέλιξη η επιλογή αναδόχου για την συντήρηση της πλωτής γέφυρας Λευκάδας. Κατατέθηκαν οι προσφορές των εργολάβων

Ο προϋπολογισμός ορίζεται στο ποσό 1.436.483,00 €  κι επιβαρύνει την Σ.Α.Ε. 571 του Π.Δ.Ε.  Την ευθύνη της διαδικασίας έχει η ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΣΥΓΚ/ΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Η επισκευή και συντήρηση της πλωτής Γέφυρας, περιλαμβάνει χρονικά δύο φάσεις :

Η πρώτη φάση αφορά στην αποσύνδεση της γέφυρας, στη ρυμούλκηση και μεταφορά της σε ναυπηγείο της επιλογής του αναδόχου και στην εκτέλεση όλων των απαιτούμενων εργασιών συντήρησης προκειμένου να εκδοθεί το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης (Π.Γ.Ε.) και στην επανατοποθέτησή της στη θέση λειτουργία της. Το τμήμα αυτό του έργου θα ολοκληρωθεί εντός σαράντα (40) ημερών από την ημέρα αποσύνδεσης της πλωτής γέφυρας και πλεύσης της προς το ναυπηγείο μέχρι την ημέρα επιστροφής της στο δίαυλο Λευκάδας και επανασύνδεσης της στη θέση της σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας.

Η δεύτερη φάση αφορά στην εκτέλεση εργασιών επισκευών και συντήρησης καθώς και ελέγχων και επιθεωρήσεων της πλωτής γέφυρας . Επιπλέον θα γίνουν και πρόσθετες εργασίες:

1. Εγκατάσταση νέας μονάδας υδραυλικού συστήματος ανύψωσης καταπελτών.

Θα κατασκευαστεί και θα τοποθετηθεί στη πλωτή γέφυρα νέα κεντρική μονάδα του υδραυλικού συστήματος ανύψωσης καταπελτών. Η νέα μονάδα θα τοποθετηθεί στο ίδιο μηχανοστάσιο που βρίσκεται και η παλαιά. Θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την παλαιά υπάρχουσα μονάδα καθώς και την ίδια αρχή λειτουργίας. Θα είναι πλήρης με δική της δεξαμενή ελαίου και ηλεκτρικό πίνακα λειτουργίας. Θα συνδεθεί στο υπάρχον δίκτυο σωληνώσεων ελαίου πιέσεως. Θα προβλεφθεί η δυνατότητα εναλλαγής της στο υδραυλικό κύκλωμα με την υπάρχουσα παλαιά μονάδα η οποία αφού επισκευαστεί θα μπορεί να λειτουργεί εναλλακτικά η παράλληλο με τη νέα για την ανύψωση του ενός ή του δεύτερου ή και των δύο καταπελτών, ως εφεδρική.

Η εγκατάσταση της νέας μονάδας του υδραυλικού συστήματος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επιστροφή της πλωτής γέφυρας από το ναυπηγείο και την επανασύνδεση της στη θέση λειτουργίας.

2. Κατασκευή νέων υδραυλικών φιαλών ανύψωσης καταπελτών.

Θα κατασκευαστούν τέσσερις (4) καινούργιες υδραυλικές φιάλες ανύψωσης των καταπελτών και θα τοποθετηθούν ανά δύο στους δύο καταπέλτες της πλωτής γέφυρας στις ίδιες θέσεις με τις αντίστοιχες υπάρχουσες σε αντικατάσταση τους. Θα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τις παλαιές. Πρέπει να ληφθεί υπ’ όψη οι υψηλές πιέσεις ελαίου στο υδραυλικό κύκλωμα (220 bar) κατά την ανύψωση των καταπελτών.

Θα συνδεθούν μηχανικά και υδραυλικά στη πλωτή γέφυρα με τον ίδιο τρόπο με τις αντίστοιχες παλαιές που θα αντικαταστήσουν. Η εργασία αντικατάστασης των υδραυλικών φιαλών στη πλωτή γέφυρα θα πραγματοποιηθεί κατά το χρόνο παραμονής της στο ναυπηγείο.

Τα παραπάνω δύο (2) νέα συστήματα / κατασκευές, που θα εγκατασταθούν στη πλωτή γέφυρα επιπροσθέτως ή προς αντικατάσταση των αντίστοιχων υπαρχόντων, θα δοκιμαστούν στη κατάσταση λειτουργίας της πλωτής γέφυρας με επιτυχή αποτελέσματα και θα τύχουν απαραίτητα της εγκρίσεως του Νηογνώμονα.

Κατά το χρονικό διάστημα αποσύνδεσης της πλωτής γέφυρας(που ορίζεται αυστηρά σε 40 ημέρες), ρυμούλκησης της και παραμονής της στο ναυπηγείο προς εκτέλεση των προγραμματισμένων εργασιών μέχρι την επαναφορά και την επανασύνδεση της στη θέση λειτουργίας της θα εγκατασταθεί στο δίαυλο πορθμείο (ferry boat) που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες διέλευσης των οχημάτων από την Στερεά στη Λευκάδα και αντίστροφα, καθώς και διέλευσης των σκαφών από το δίαυλο Λευκάδας.

δείτε τα τεύχη δημοπράτησης εδώ

 

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *