Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιουλίου 2024

Ενοχλημένος o τ. Βουλευτής Λευκάδας απ΄τα δημοσιεύματα για Σκορπιό και Νοσοκομείο

Σκληρή απάντηση προς τον βουλευτή Λευκάδας  για την προ-ΣΥΡΙΖΑ  εποχή. Φωτογραφίζει  και το meganisinews  κάνοντας λόγο για  “αβανταδόρικα sites “, δηλώνει ικανοποιημένος με την λειτουργική  κατάσταση στο ΓΝΛ. Κατακεραυνώνει τα  τοπικά ΜΜΕ για επιλεκτική και μεροληπτική στάση για το θέμα του Σκορπιού.  Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Επειδή τις τελευταίες ημέρες σε μέρος του  τοπικού  τύπου, έντυπου  και ηλεκτρονικού, προβάλλονται κάποια θέματα και για τα οποία εγκαλούμαι εγώ, ως πρώην Βουλευτής, ο Αντιπεριφερειάρχης και η Κυβέρνηση, στα πλαίσια μίας από έτους συνεχιζόμενης αντιπολιτευτικής τακτικής που αν ήταν καλόπιστη θα ήταν αποδεκτή και επιβεβλημένη, αλλά δυστυχώς στις περισσότερες των περιπτώσεων βασίζεται στην παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση γεγονότων, είμαι υποχρεωμένος και σε συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, λόγω και της θέσεως μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος, να απαντήσω προς ενημέρωση των Λευκαδιτών.

1.Νοσοκομείο Λευκάδας

    Με την ευκαιρία έκδοσης Δ.Τ. του Βουλευτή και της τοποθέτησης του στο Περιφερειακό Συμβούλιο στο Μεγανήσι  το Σάββατο 9/10/2015 για πρόσληψη ιατρών στο Νοσοκομείο, σας ενημερώνω ότι όλα αυτά περιλαμβάνονταν στο Δ.Τ. που είχα στείλει στα τοπικά ΜΜΕ στις 5/8/2015 ,το οποίο και σας επισυνάπτω , και ήταν το αποτέλεσμα πολύμηνων προσπαθειών και συνεχών επαφών μου τόσο με τον τότε Υπουργό Υγείας Π. Κουρουπλή  όσο και κυρίως με τον τότε αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό  Α. Ξανθό και το επιτελείο του. Όπως λέει και ο λαός ‘’περσινά ξινά σταφύλια’’.

Οι παρεμβάσεις αυτές  στα πλαίσια της εκπεφρασμένης θέλησης του Υπουργείου να κρατήσει εν ζωή ένα ΕΣΥ σε λειτουργική κατάρρευση λόγω συγκεκριμένων πολιτικών που ακολούθησαν οι προηγούμενες  Κυβερνήσεις στο θέμα της υγείας, είχαν ως αποτέλεσμα να συνεχίσει να λειτουργεί το Νοσοκομείο, σίγουρα με προβλήματα, άλλως θα είχε κλείσει από το Μάρτιο, με την πρόσληψη σε πρώτη φάση 4 επικουρικών ιατρών 3ετους θητείας αφού πρώτα η Λευκάδα χαρακτηρίστηκε ως άγονη περιοχή, συνδράμοντας και η Περιφέρεια με τη θέσπιση χρηματικού επιδόματος μετά την από μέρους μου εισήγηση.

Στους Επικουρικούς ιατρούς που θα διορισθούν και που αναφέρονται στο Δ.Τ. στις  5/8/2015 συμπεριελήφθη και καρδιολόγος σε αντικατάσταση του καρδιολόγου που είχε προσληφθεί με την προηγούμενη προκήρυξη και αμέσως παραιτήθηκε.

Μετά από παρέμβαση μου στο Υπουργείο και στην 6η ΥΠΕ εξασφαλίστηκε για το Νοσοκομείο Λευκάδας επιχορήγηση 200.000  €,  απαραίτητη προϋπόθεση για να διορισθούν οι ιατροί επειδή μισθοδοτούνται αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.

Συγχρόνως  μου παρεσχέθη η διαβεβαίωση για επιχορήγηση άλλων 200.000 € μέχρι τέλους του 2015.

Τα προβλήματα λύνονται με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα και όχι με επικοινωνιακές πομφόλυγες αβανταδόρικων sites  περί γαλλικών που άκουσε ο Υπουργός  Α. Ξανθός (καιόχι Ξάνθος)  από το Βουλευτή.

Από όλους αυτούς που κόπτονται από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στο Νοσοκομείο, δεν είδα καμία παρέμβαση όλα αυτά τα χρόνια που οδηγούνταν σε κλείσιμο με μαθηματική ακρίβεια, μηδέ και του τωρινού βουλευτή και της Δημοτικής του Παράταξης πλην μίας επίσκεψης του μετά τις εκλογές του Γενάρη στο  Υπουργείο μη έχοντας δυνατότητα ουδεμίας παρέμβασης και αφού είχε προηγηθεί σύσκεψη μετά από συνεννόηση μου με τον Α. Ξανθό στην οποία  μαζί μου μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος.

2. Σκορπιός

    Θα υπάρξει άμεσα αναλυτική ανακοίνωση μετά από τις επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη ως συνέχεια των ενεργειών που έχουν γίνει εκ μέρους εμένα και του Αντιπεριφερειάρχη από τις 30/5/2015 για το θέμα.

Τι έπραξαν από το Σεπτέμβριο του 2013 που ανέκυψε το θέμα τόσο τα τοπικά ΜΜΕ που τώρα το ανακάλυψαν  όσο και ο νυν Βουλευτής που το δικό του κόμμα ήταν στην εξουσία τότε, και τώρα περίπου ως κήνσορας στο Περιφερειακό Συμβούλιο μας μίλησε για  κοινοβουλευτικούς ελέγχους και ανάθεση σε δικηγόρους για τη διερεύνηση από νομικής πλευράς του θέματος, πράγμα που ήδη κάνει το Υπουργείο, συνεπικουρούμενος από site το οποίο ανήγαγε σε στρίμωγμα του Δρίτσα  κουβέντα ενός λεπτού στα όρθια.

Σταύρος  Γρηγόρης

Τ. Βουλευτής Λευκάδας

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ι

 

Παρότι ομολογουμένως ο τ. βουλευτής Λευκάδας μας δίνει  “καλή πάσα”    δεν θα  μπούμε σε καμία δημόσια αντιπαράθεση μαζί του σεβόμενοι τις δικές μας αρχές και τον μικρής διάρκειας πολιτικό συγχρωτισμό μας.

Οι πολίτες του νομού μας  φαίνεται  ότι γνωρίζουν καλύτερα ποιά  sites  παίζουν   “αβανταδόρικο ρόλο”. Τουλάχιστον αυτό φάνηκε στις τελευταίες εκλογές.  Μόνο η Λευκάδα  άλλαξε   “πολιτικό χρώμα” κ. Γρηγόρη , δεν το αντιληφθήκατε;

Υ.Γ: Περιμένουμε εναγωνίως την ανακοίνωσή σας για τον Σκορπιό

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Σώσον κύριε τον λαό σου…

Εβδομαδιαίο δελτίο ειδήσεων και χορηγιών για την εκλησσία στην Λευκάδα 22 Φεβρουαρίου 2021 Η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προκηρύσσει […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights