Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2023

To πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο στο Μεγανήσι είναι γεγονός (Βίντεο)

Πρώτη ημέρα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Μεγανήσι

Ξεκίνησαν σήμερα (Σάββατο 10/10/2015) στις 10 το πρωί, οι εργασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Μεγανήσι, παρουσία και του Δήμαρχου Μεγανησίου Παύλου Δάγλα και του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου στο Μεγανήσι, καθώς είναι η πρώτη φορά που η αιρετή Περιφέρεια από τη σύστασή της το 2011, συνεδριάζει στο μικρό αυτό νησί της Ιόνιας Περιφέρειας. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό για λόγους ισονομίας, συνοχής της Περιφέρειας και ανάδειξης του ρόλου που παίζουν τα μικρά νησιά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που βρισκόμαστε εδώ σήμερα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, επισημαίνοντας ότι αποτελεί υποχρέωση των αιρετών να βρίσκονται κοντά σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους των νησιών.

Στη συνέχεια ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε σε σειρά έργων και χρηματοδοτικών προγραμμάτων που έγιναν ή βρίσκονται σε εξέλιξη για το Μεγανήσι, όπως η αποκατάσταση του ΧΥΤΑ, το ιατρείο Μεγανησίου, η ανάδειξη μονοπατιών κλπ.

Ο Δήμαρχος Μεγανησίου Π. Δάγλας από την πλευρά του, καλωσόρισε τους περιφερειακούς συμβούλους στο νησί ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη που αποφάσισε να διεξαγάγει –για πρώτη φορά- συνεδρίαση στο Μεγανήσι, και αναφέρθηκε σε σειρά έργων που πρέπει να γίνουν στο νησί, όπως το οδικό δίκτυο Κατωμέρι – Βαθύ, η κατασκευή σκεπής στο Γυμνάσιο – Λύκειο Σπαρτοχωρίου κλπ

ο βουλευτής Λευκάδας Θ. Καββαδάς τόνισε ότι έκρινε απαραίτητη την παρουσία του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να καταδείξει ότι Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι και τα μικρά νησιά, συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για την επιλογή του στη διεξαγωγή της συνεδρίασης στο Μεγανήσι και δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να βοηθήσει για την επίλυση των προβλημάτων . Έθεσε επίσης σειρά ζητημάτων που αφορούν την Λευκάδα, όπως η έλλειψη γιατρών από το Νοσοκομείο Λευκάδας, η απόφαση να μείνει κλειστός ο δίαυλος Σκορπιού – Σκορπιδίου κ.α.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα ενώ θα διεξαχθεί νέα συνεδρίαση του Σώματος αύριο Κυριακή 11/10/2015.

Την Συνεδρίαση παρακολούθησαν και οι :Ο υποψήφιος βουλευτής της ΛΑΕ κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, ό Αντιδήμαρχος Μεγανησίου Θανάσης Κονιδάρης, επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Στάθης Ζαβιτσάνος, ο  τ. δήμαρχος Βασίλης Σακκάς  , οι δημοτικοί σύμβουλοι  Πάνος Ι Κονιδάρης  , Κώστας Μάτζαρης, Πάνος Κονιδάρης (Φαρμακοποιός). Ο τελευταίος έκανε και σύντομη παρέμβαση .

Το βράδυ  ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Παύλος Δάγλα   παρέθεσε δείπνο  στον Περιφερειάρχη και στους Αντπεριφερειάρχες  με  φρέσκο καλάμάρι  και μαριδάκι  της εποχής . Αξίζει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι  με παρέμβαση του Θοδωρή Γαλιατσάτου   και φέτος θα λειτουργήσουν  οι τράτες του Μεγανησίου κι όχι μόνο  τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο  με δέσμευση για νομοθετική ρύθμιση και για τα επόμενα χρόνια. Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης είχε δεχθεί και τις ευχαριστίες από τον πρόεδρο των Αλιέων Μεγανησίου κ.  Σταύρο Καλλίνικο.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights