Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Μαρτίου 2023

Η πρόεδρος του Οίκου Ναύτου στη Λευκάδα

Φωτ. "ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ"

Ο Οίκος Ναύτου είναι ο φορέας που έχει την ευθύνη για την περίθαλψη και την προστασία της υγείας, καθώς και την επιδότηση της ανεργίας, των ναυτικών και των οικογενειών τους.

Τη Δευτέρα το πρωί, στις 9 Μαϊου, από τη Λευκάδα, όπου βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες, η πρόεδρος του Οίκου Ναύτου κ. Μαρία Δίπλα προέβη σε ανακοινώσεις σχετικές με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η οποία έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, σε μία προσπάθεια αποφυγής της γραφειοκρατίας.

Η κ. Δίπλα δήλωσε ότι ο Οίκος Ναύτου έχει καταστεί πλέον βιώσιμος- αναβαθμίζοντας παράλληλα τις υπηρεσίες του προς τους ναυτικούς-, μέσω της έγκαιρης καταγραφής και επίλυσης των διαφόρων προβλημάτων, όπως είναι για παράδειγμα η πραγματική καταγραφή και αποτύπωση των οφειλών του.

Όσον αφορά στη Λευκάδα, μας ενημέρωσε ότι πραγματοποιήθηκε η υπογραφή των συμβάσεων με τους γιατρούς του νησιού, οι οποίοι μέσω ενός απλού λογισμικού θα καταχωρούν τις ιατρικές πράξεις και τα φάρμακα, με αποτέλεσμα να απλουστεύεται η όλη διαδικασία. Επιπλέον, μάθαμε ότι η Λευκάδα έχει περί τους 2.500 ναυτικούς καταγεγραμμένους στα μητρώα του Οίκου Ναύτου και ακόμη χίλιους από τα γύρω νησιά.

Ολοκληρώνοντας, η κ. Δίπλα μας είπε ότι ο Οίκος Ναύτου προγραμμάτισε έγκαιρα όλες τις πληρωμές του, ότι έχει άριστη συνεργασία με τους ιατρικούς συλλόγους και ότι εφεξής η κατάθεση των επιδομάτων προς τους ναυτικούς θα γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

ΠΗΓΗ : Ματίνα Βεντούρα, “Τα Νέα της Λευκάδας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

ΕΚΤΑΚΤΟ (update): Διεγράφη τελικά ο βουλευτής Λευκάδας κ. Θοδωρής Σολδάτος από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Ψήφισε “ΝΑΙ” αλλά και δύο “ΠΑΡΩΝ” (video)

update: Μόλις τώρα έγινε γνωστό ότι ο βουλευτής Λευκάδας κ. Θοδωρής Σολδάτος τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Μόλις […]

Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ και ο τελικός ρεαλισμός (Μαυροζαχαράκης Εμμανουήλ Πολιτικός Επιστήμονας –Κοινωνιολόγος)

Με την  κρίση κατέρρευσε η  πελατειακή συναίνεση της μεταπολίτευσης η οποία συντηρούσε ποικίλα πλέγματα εξουσίας  εν μέσω της  ανεξέλεγκτης  διανομής […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights