Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Ιουνίου 2022

Eνισχύονται με περισσότερα δρομολόγια τα νησιά Κάλαμος και Καστός

Επιτέλους ένα καλό νέο  για τους κατοίκους του Καστού και του Καλάμου κατόπιν προσπαθειών της νέας δημοτικής αρχής Λευκάδας.

Ας ελπίσουμε ότι είναι η αρχή για καλύτερη συγκοινωνία στην προβληματική σύνδεση των δύο νησιών της Λευκάδας και για την δρομολόγηση της επίλυσης κι άλλων  ζητημάτων που απασχολούν τα μικρά νησιά και το Μεγανήσι, όπως ο υψηλός ΦΠΑ(τριπλάσιος της Μυκόνου) αλλά και οι πολύ υψηλές αντικειμενικές αξίες . Κάλαμος , Καστός και Μεγανήσι  ορίστηκαν στις ακριβότερες περιοχές του Ιονίου με αντικειμενική αξία  80 ευρώ ανά m2 , την στιγμή που στην Λευκάδα ορίστηκε στα 27 ευρώ ανα m2.

Σύμφωνα λοιπόν με δελτίο τύπου του Δήμου Λευκάδας:

Ενημερώνουμε τους δημότες και κυρίως τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Καλάμου ότι το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ενέκρινε το αίτημα που είχε καταθέσει, σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο και την πλοιοκτήτρια εταιρία, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Ο. Γιαννιώτης, για επιπλέον δρομολόγια στη σύνδεση Καλάμου – Μύτικα.

Συγκεκριμένα, στο επιδοτούμενο δρομολόγιο του σκάφους «ΙΩΑΝΝΑ» (06:45 αναχώρηση από Κάλαμο προς Μύτικα – 14:15 αναχώρηση από Μύτικα προς Κάλαμο, 7 ημέρες την εβδομάδα) προστέθηκαν εμβόλιμα τα εξής:

α) 11:00 αναχώρηση από Μύτικα προς Κάλαμο, με άμεση επιστροφή.

β) 17:30 αναχώρηση από Κάλαμο προς Μύτικα, με άμεση επιστροφή.

Τα δρομολόγια αυτά θα είναι καθημερινά και είναι εκτός επιδότησης. Επίσης, έχει αποσταλεί στο Υπουργείο συμπληρωματικό αίτημα για τον οικισμό της Επισκοπής και αναμένεται η έγκρισή του.

Επισημαίνεται ότι η διαμόρφωση των δρομολογίων θα έχει κατ’ αρχήν ισχύ από τις 10 Ιουλίου έως στις 31 Αυγούστου 2015,  με βλέψη, πάντα στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές, να διευρυνθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα της γραμματείας του Δήμου και της Κοινότητας Καλάμου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *