Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Απριλίου 2024

Φανάρι:ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ιωάννη Θεριανού, Δικηγόρου, κατοίκου Λευκάδας στην οδό Στράτου Τσέγιου 2(Αν)

Στην ιστοσελίδα σας έχει αναρτηθεί δημοσίευμα σχετικά με την αναβολή της δίκης για το αναψυκτήριο στο ΦΑΝΑΡΙ, στο οποίο περιέχεται σχόλιο ότι “ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε……. ασθένεια και οι δίκες αναβλήθηκαν για τις 24 Νοεμβρίου 2015”. Είναι σαφές ότι στους συναδέλφους και στους πολίτες που με πληροφόρησαν για το δημοσίευμα, δόθηκε η σαφής εντύπωση, ότι τα αποσιωπητικά πριν την λέξη ασθένεια υποδηλώνουν παράνομη μεθόδευση της αναβολής με πρόφαση την ασθένειά μου. Ο συνήγορος υπεράσπισης στον οποίο αναφέρεστε είμαι εγώ, είμαι απολύτως υγιής και σας ενημερώνω, ότι το ως άνω σχόλιό σας είναι επιεικώς απόλυτα ανακριβές, καθότι ο λόγος της αναβολής της συγκεκριμένης δίκης, έγκειται στο γεγονός ότι κατά την ίδια δικάσιμο είχα ανειλημμένη υποχρέωση να παρίσταμαι σε ανώτερο δικαστήριο και συγκεκριμένα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας για την υπεράσπιση δύο κατηγορουμένων εντολέων μου (τα ονόματα των οποίων και οι πράξεις που κατηγορούνται για ευνόητους λόγους παραλείπονται, βρίσκονται όμως στην διάθεσή σας). Μάλιστα σύμφωνα με την δικονομία, ο εντολέας μου κ. Ευστάθιος Ζαβιτσάνος εγχείρησε προς το Δικαστήριο την σχετική δήλωσή μου η οποία καταχωρήθηκε στα πρακτικά του Δικαστηρίου, έγινε δεκτή ως βάσιμη και το Δικαστήριο διέταξε την αναβολή της υπόθεσης. Επειδή, οπως γνωρίζετε οι συνεδριάσεις των Δικαστηρίων είναι δημόσιες, το αναμφισβήτητο αυτό γεγονός πληροφορήθηκαν άπαντες οι παρευρισκόμενοι, οπότε το δημοσίευμά σας δημιουργεί εύλογες απορίες σχετικά με την πηγή της πληροφόρησής σας. Ομως, για να καταδείξω την καλοπιστία μου, δεν επιθυμώ να προσδώσω καμία άλλη διάσταση στο θέμα, αν σεις προβείτε στην επανόρθωση της αλήθειας σχετικά με το λόγο της αναβολής, δημοσιεύοντας ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο της ιστοσελίδας σας την παρούσα επιστολή μου.

Ευελπιστώντας το αυτονόητο, σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Με εκτίμηση
ΙΩΑΝΝΗΣ Α. ΘΕΡΙΑΝΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Απάντηση της ιστοσελίδας :
Αγαπητέ κ. Θεριανέ  η πληροφόρηση έγινε μέσω κινητού τηλεφώνου από άνθρωπο που παρίσταντο στο ακροατήριο, πιθανόν να υπήρξε κάποιο λάθος στην διατύπωση, όμως σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε προσπάθεια υπονόησης κάποιας παράνομης πράξης , άλλωστε όπως γνωρίζεται, ως έμπειρος δικηγόρος που είστε,  ακόμα και εάν κάποιος δικηγόρος υπεράσπισης  σε μια δικαστική υπόθεση αντιλαμβανόμενος μια αρνητική συγκυρία  για τον πελάτη του  καταφύγει σε μία τέτοια μεθόδευση, είναι απολύτως θεμιτή και νόμιμη.
Σε κάθε περίπτωση  το meganisinews  δεν μπήκε σε κανενός είδους ονοματολογία πλην του τέως δημάρχου μας,  διότι το ζητούμενο για εμάς δεν είναι ποιος και πως αναβλήθηκε μια δίκη,  αλλά η ουσία της υπόθεσης που έχει να κάνει  με τον πρώην δήμαρχό μας  κι ένα κτίριο  που πλήρωσαν οι δημότες  και πλέον εμφανίζεται  ιδιοκτήτης  η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Διαφορετικά ούτε και με τον πελάτη σας δεν θ΄ ασχολούμαστε.
Με εκτίμηση προς το πρόσωπό σας
θα φιλοξενήσουμε κι οποιαδήποτε  μελλοντική παρέμβασή σας
Ο αρθρογράφος
Γιώργος Γαβρίλης

 

26/05/2015  Αναβλήθηκε η δίκη για το αναψυκτήριο στο Φανάρι. Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη διοίκηση Πελλοπονήσου η απόφαση  του ΔΣ Μεγανησίου για παράταση της μίσθωσης

Παρατείνεται η αγωνία για το “σήριαλ  Αναψυκτήριο Φανάρι” , χωρίς κανείς να γνωρίζει με βεβαιότητα ποια θα είναι η εξέλιξή του. Σε αναβολή οδηγήθηκαν  οι δύο πρώτες δίκες που θα πραγματοποιούνταν σήμερα με κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο Μεγανησίου κ. Στάθη Ζαβιτσάνο και τον τέως Διευθυντή Πολεοδομίας Λευκάδας. Μία που προκλήθηκε κατ΄ έγκληση ιδιώτη και μία δεύτερη που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Λευκάδας βάσει της μηνυτήριας αναφοράς του δημάρχου  Μεγανησίου  κ. Παύλου Δάγλα. Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε… ασθένεια και οι δίκες αναβλήθηκαν για τις 24 Νοεμβρίου του 2015.

Εν τω μεταξύ, μία νέα ηχηρή “σφαλιάρα” έπεσε από την Αποκεντρωμένη διοίκηση Πελλοπονήσου Δυτικής  Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, αφού με απόφασή της ακυρώνει  την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Μεγανησίου για παράταση της μίσθωσης του αναψυκτήριου για μια σειρά από λόγους που αναφέρονται στο έγγραφο και που επ ουδενί δεν προοιωνίζουν ευχάριστες εξελίξεις για την έκβαση της υπόθεσης σχετικα  με το ιδιοκτησιακο,  στις αίθουσες των δικαστηρίων :

0 Shares

Σχετικά άρθρα

4 Σχόλια

 1. Τελικά, στο πρακτέο και πέρα από εντυπωσιασμούς, η “σφαλιάρα” είναι στο Δήμο ή στον επιχειρηματία; Και ποιος την έριξε;

  1. Η “σφαλιάρα” απευθύνεται σε όλους μας, για την κατάντια της πολιτικής ζωής του τόπου , που δεν αφήνει καμιά πτυχή της οικονομικής ζωής ανεπηρέαστη. Εάν θέλετε η “σφαλιάρα” είναι ακόμα ένα μέσο για να ξυπνήσουμε να δούμε και ν΄αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Δεν έχει να κάνει με κανέναν επιχειρηματία, έχει να κάνει με τον “Δήμο” , δηλαδή όλους μας. Άλλους περισσότερο, άλλους λιγότερο αλλά όλους μας.

   Έφτασε η ώρα του λογαριασμού για τις επιλογές μας, τα σπουδαιότερα έπονται! Η σύνθεση που “διοίκησε” (εντός κι εκτός συμβουλίου) το Μεγανήσι τα τελευταία 10 χρόνια κατά 80% είναι η ίδια, αυτοί φέρουν και την μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη, αλλά όχι μόνο αυτοί. Υπήρχε “υποστηρικτική ομάδα” αλλά και δημότες που ψήφιζαν!

 2. Απ οτι διαβαζω ο Κος Επιτροπος δεν εχει γνωση του περιεχομενου της συμβασης.Καλα δεν φροντισαν να του το στειλουν???? Εγω παντως το βρηκα εδω
  http://www.meganisi.gov.gr/Portals/2/2010/01/Kylikeio-Fanari-Sxedio.doc και με τα λιγα Ελληνικα που ξερω (του τεχνικου λυκειου γαρ).. ξεχωριζω το
  <>
  Και λεω η σφαλιαρα ειναι στον Δημο που δεν μπορει να εκτελεσει τις υποχρεωσεις του απεναντι στον επιχειρηματία και χαστουκι για αυτον ανοιγοντας του την πορτα για δικαστικες περιπετειες και εξοδα.

  1. Με το μπαρντον το εντιος εισαγωγικων..
   ΑΡΘΡΟ 5
   Διάρκεια της μίσθωσης
   Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε τέσσερα (4) έτη με δυνατότητα παράτασης για ένα έως δύο έτη, μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου, η οποία πρέπει να λαμβάνει υπόψη την πιστή τήρηση των υποχρεώσεων του αναδόχου απέναντι στον Δήμο, αλλά και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights