Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Ιουλίου 2022

“Καράβια” βγήκαν στην….στεριά στο Μεγανήσι!

“Των καπεταναίων οι γυναίκες  το Μαγιάπριλο  χηρεύουν ” λέει μια παλιά καλή παροιμία 

Ένα ξαφνικό μπουρίνι και μία αδέξια κίνηση  που μόλις μετά βίας απέτρεψε την σύγκρουση με τον φάρο στην είσοδο του λιμανιού, έβγαλαν τον καπετάνιο που βλέπετε στην παραλία Ρόκα στο Μεγανήσι  κι ανάγκασαν τους  παρακείμενους στην περιοχή μαγαζάτορες να βουτήξουν πρώτη φορά φέτος στα μανιασμένα κύματα για να συγκρατήσουν το ιστιοπλοϊκό που κινδύνεψε με συντριβή.

‘Επειτα επιστρατεύτηκαν και οι ψαράδες που έδεσαν γερά με κάβους στα σκαριά τους το παραδομένο στη μήνιν του Αιόλου  και την οργή του Ποσειδώνα, ιστιοφόρο. Τραβούσαν για αρκετή ώρα δουλεύοντας τις μηχανές στα “κόκκινα” και τελικά τα κατάφεραν χωρίς την παραμικρή ζημιά.

Ζήτημα τιμής  για τους Μεγανησιώτες  η ασφαλής φιλοξενία και διαμονή των επισκεπτών  που δίνουν το φιλί ζωής στην τοπική οικονομία. Παράδοση αιώνων για την ελληνική κουλτούρα η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο. Ακόμα ένας  “Πρεσβευτής” για την Ελλάδα και τους Μεγανησιώτες που μετέτρεψαν τις διακοπές ενός ανθρώπου από κόλαση  σε  ευχάριστη ανάμνηση μιας διαφορετικής περιπέτειας.

Χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά ανθρώπινης προσφοράς.

 

2 Shares

Σχετικά άρθρα

Αγώνα θαλάσσης (Ρεγκάτα) διοργανώνει από τις 11 έως τις 17 Μάη η «Πλους Οδυσσέας Μαρίνα ΑΕ».

Μια πρωτοβουλία που έχει οπωσδήποτε αθλητικό αλλά τουριστικό ενδιαφέρον. Δείτε την προκύρηξη: 1.ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ 1.1. Η ΠΛΟΥΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ προκηρύσσει […]