Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Ιουλίου 2022

Επτά γαλάζιες σημαίες για παραλίες στην Λευκάδα και μία για την μαρίνα της

Τριακόσιες ενενήντα πέντε (395) Ελληνικές ακτές και εννέα (9) μαρίνες  κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας “ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ”

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με “Γαλάζια Σημαία” για το 2015. Με 395 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες.  Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.468 ακτές και 695 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με αρμόδιους θεσμικούς φορείς, να αυξηθεί ο αριθμός των  ελληνικών βραβευμένων ακτών και μαρίνων.

Eπτά από τις βραβευμένες  ακτές με γαλάζια σημαία βρίσκονται στην Λευκάδα. Πιο συγκεκριμένα οι παραλίες Άη Γιάννης  Λευκάδα/Γύρα , Άγ. Νικήτας, Πευκούλια, Κάθισμα 1,Πόρτο Κατσίκι, Νυδρί,  Μικρός Γιαλός / Πόρος.

Επίσης με γαλάζια σημαία διακρίθηκε και η μαρίνα Λευκάδας.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. καλα ε:::ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΝΥΔΡΙ ΤΟΥ {ΚΑΤ}ΕΛΛΟΜΕΝΟΥ:::ΜΕΣΟΝ ΕΧΟΥΝ!!!ΕΚΕΙ ΞΕΒΡΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΘΡΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ [κρυφα] ΚΑΙ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ!!!!ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΕΥΕ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *