Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Ιουλίου 2022

Στον “αέρα” οι τουριστικές επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που ενοικιάζουν χώρους για τραπεζοκαθίσματα στον αιγιαλό

Οι δήμοι Λευκάδας και Μεγανησίου σηκώνουν τα χέρια ψηλά

Δεν έχουμε ενημέρωση για το τι τελικά θα πράξει το υπουργείο λένε οι  κ.κ  Δρακονταειδής και Δάγλας.

Όπως μας  δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Δρακονταειδής  είχε αποστείλει επιστολή στα εμπλεκόμενα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών ήδη από το Μάρτιο , στην οποία περιέγραφε το πρόβλημα που τυχόν θα προέκυπτε ενόψει  της τουριστικής περιόδου και με το οποίο ζητούσε από τότε να δοθεί λύση. Το ζήτημα όμως τέθηκε και δια ζώσης στην τελευταία επίσκεψη που πραγματοποίησε στα Υπουργεία στην Αθήνα, όπου -όπως μας πληροφόρησε-  εκφράστηκε η πολιτική βούληση να τροποποιηθεί το άρθρο 2 της ΚΥΑ που απαγορεύει την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων   στην ζώνη αιγιαλού και παραλίας. Πάραυτα μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία γραπτή διαβεβαίωση και το πρόβλημα παραμένει. Ελπίζουμε ότι σύντομα  θα υπογραφεί η τροποποίηση.

Ο  δήμαρχος Μεγανησίου κ. Παύλος Δάγλας μας ενημέρωσε ότι ο δήμος Μεγανησίου έχει απαντήσει ήδη σε όσους ενδιαφερόμενους ζήτησαν να νοικιάσουν δημόσιο χώρο, μόνο όπου δεν εμπλέκεται η Κτηματική Υπηρεσία. Μάλιστα ο Ανιδήμαρχος Μεγανησίου κ. Θανάσης Κονιδάρης είπε ότι μετα την ΚΥΑ , το τελευταίο έγγραφο που έχει μπει στον δήμο και με ημερομηνία 24/3/2015  κι αφορά το ζήτημα, είναι  έγγραφο της Περιφερειακής  Διεύθυνσης  δημοσίων κτημάτων  Δυτικής Ελλάδας  που προσυπογράφεται από την Κτηματική  Υπηρεσία Λευκάδας και εφιστά την προσοχή στους δήμους για την απαρέγκλιτη τήρηση κατά γράμμα του νόμου χωρίς ερωτηματικά κι αστερίσκους.

-Ως  εκ τούτου, μέχρι νεωτέρας,  ουδείς νομιμοποιείται να καταλαμβάνει αυθαίρετα με τραπεζοκαθίσματα τον αιγιαλό και την παραλία.

Στην άλλη όχθη οι επιχειρηματίες  της Βασιλικής, των Συβότων, της Λυγιάς, της  Λευκάδας, αλλά και του Βαθιού κυρίως στο Μεγανήσι, όπου  κινούνται σ΄ένα δυσμενές  οικονομικό κλίμα στα όρια της νομιμότητας με την παρανομία και που διαπιστώνουν ότι συνεχίζεται ο “ρατσισμός” σε βάρος των μικρών και μεσαίων  επιχειρήσεων. Επιχειρήσεων  που αντιμετωπίζονται περίπου  στην χειρότερη περίπτωση σαν η “πηγή  των δεινών”   για την οικονομική κατάσταση  του κράτους ή στην καλύτερη,  πληρώνουν την ζηλοφθονία για  την φαινομενική ευρωστία  του κλάδου αφού σε δύσκολες εποχές έμεινε ο μόνος που επιβιώνει.   “Ρατσισμός” που πολύ σύντομα θα φέρει και τα πρώτα λουκέτα  στον τελευταίο υγιή κλάδο της οικονομίας που ανθίσταται!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *